Bütçe
1.600.000 TL
@pesimist34 biraz daha bakındım hocam, şu anki aracın MTV'si yıllık 5K₺ bandında. Bu Hybrid Corolla'da ise rakam yıllık 15 - 16K₺ bantlarına çıkıyor 😅.

Sizce yine de değer mi 🙃?

@Eagles doğru hocam, bende biraz araştırdıktan sonra benzer verilere ulaştım. 140'lık olana öncelik vereceğiz :).

Yilda ne kadar kilometre yaptığınıza bağlı. Basit bir hesapla amorti ediyorsa ne mutlu. 1.8 CH-R'lara baktiniz mi?

Önceden babam bu aracı işe gidip gelmek için kullanıyordu hocam, o sıralar yapılan KM'ler yıllık 15.000 - 20.000 KM bandındaydı. Aracı çok yıprattığını düşündüğümüz için ona işe git - gel yapması için uygun fiyatlı ikinci bir araç aldık.

Yani yeni alınacak araç muhtemelen yıllık 5.000 - 10.000 arası bir KM yapacak.

CH-R'ye bakmadım henüz.

Hocam o zaman hesap yapmanız gerekecek. Bir araç 4lt yakarken diğeri 9lt yakarsa bu hesapla,

65 TL benzin, 4lt yakan araç 100'kmde 260 TL yakacak.

9lt yakan ise 585TL yakacak.

100 km'de fark 325tl.
1000km'de fark 3250TL.
10000km'de " 32500TL.

Basit, bakkal hesabıyla böyle. Elbette daha az olabilir.

Pesimist hocanın önerdiği C-hr modeli güzel arabadır. Corolla ile aynı altyapıyı paylaşıyor. Ama klostrofobik ve biraz sert yapısı benim pek hoşuma gitmiyor. Corolla daha ferah ve konforlu, peş peşe test edin, net anlaşılıyor. Ben tercihimi yine de Corolla'dan yana kullanırım.

1.5 atmosferik Corolla da alınabilir. Ama yetkili servis bakımlı olması önemli. Uygun yağ ve iyi bakım yapılmazsa çok ciddi baş ağrıtabilir. Yüksek sıkıştırma oranlı, stresli bir motoru var. Maalesef yatak sarma örnekleri var.

Aslında artık üretilmeyen 1.6 motorlu Corolla da çok başarılı. 1.8 hybrid ve 1.6 olanları öneriyorum ben genelde. Ama 1.6 olanlar yanlış hatırlamıyorsam 2020 modeller, sizi yaşı rahatsız etmez ise ona da bakılabilir.

Toyota alacaksanız Corolla da dahil olmak üzere direksiyon kutusu problemi çıkartabilir, ona da ekstra baktırın. Güncel veya biraz daha eski olması fark etmiyor.

@pesimist34 @Eagles hocalarım ikinizi de yoruyorum kusura bakmayın ama aklımda soru işareti kalmaması için sormam gerek 😇.

Şu araçlar nasıl peki?

• VW Golf 1.0 eTSI
  • Seat Leon 1.0 eTSI
  • Hyundai Kona 1.0 T-GDI
  • Renault Captur 1.3 TCe (Hybrid olanı)

@pesimist34 @Eagles hocalarım ikinizi de yoruyorum kusura bakmayın ama aklımda soru işareti kalmaması için sormam gerek 😇.

Şu araçlar nasıl peki?

• VW Golf 1.0 eTSI
  • Seat Leon 1.0 eTSI
  • Hyundai Kona 1.0 T-GDI
  • Renault Captur 1.3 TCe (Hybrid olanı)
İlk iki araca yaklaşılmaz. Kona'nın 1.0'ları eski model olur, Bayon bakınız. Captur 1.3 TCe hk. Eagles hocam yorum yapsın.

Ne yönden hocam, model yılı 2021 - 2022 oluyor genelde :)?

VW ve Seat'ın sorunları nedir?
eTSI motorlarinda, özellikle de Golf modellerinde 48V alternatör sorunu bulunmakta.

2021-2022 model olarak eski değil, önceki kasa. Kona alacaksanız 2023 ve sonrası alın, 1.6 T-GDi olsun. Kasa yenilendi, çok güçlü bir motor gibi gibi..