Bütçe
1.600.000 TL
ETSI motorlarinda, özellikle de Golf modellerinde 48V alternatör sorunu bulunmakta.

2021-2022 model olarak eski değil, önceki kasa. Kona alacaksanız 2023 ve sonrası alın, 1.6 T-GDi olsun. Kasa yenilendi, çok güçlü bir motor gibi gibi.

Anladım hocam.

Valla ben böyle bi' şey görmedim hocam, şu bütçeye 2021 ve üzeri düzgün araç bulamıyoruz.

Corolla Hybrid'lerin 140'lıkları 1750 - 1800 bandında fiyat olarak, bi'de MTV detayı var.

1600'e bu Corolla Hybrid'lerin 122'likleri var ama 140'lık ile ciddi fark var aralarında altyapı olarak, muhtemelen satarken uğraştırma ihtimali var.

Diğer niyetlendiğimiz bütün araçların her birinde de ayrı bir sorun çıktı 😅.

Valla ne yapacağımızı bilmiyoruz şu an :).

eTSI ve TCe gördüğünüz zaman bilin ki tehlike çanları çalabilir ikinci el alanlar için. Alternatörü güncellediler ama yine de ben şahsen DSG kuru kavrama + VAG grubu alternatöre sahip modellere bulaşmam. Puma, Capturdan daha iyi bir araç ek olarak. Kona modellerindeki DCT'yi ben bir iki farklı modelinde kullandım. Açıkçası kararsız bir şanzıman ve üstüne o da kuru kavrama. Çok düşük kilometrelerde şanzıman indiren ve kavrama değişimi isteyen araç örnekleri var. Çift kavrama araç alacaksanız en azından ıslak kavramalı ve garantili tercih edin. Konayı DCT hariç eleştiremem, güzel araba.

Yakıtı biraz fazla olsa da şehir içinde özellikle Pesimist Hocanın dediği gibi Bayona da bakılabilir. 1.4 olanlar hatta. Fazla kilometre de yapmıyormuşsunuz. Hem az yaksın, hem vergi düşük olsun, performans alayım dediğinizde işler karışabilir. Bir yerlerden feragat etmek gerekiyor maalesef güncel bir araç aldığınızda.