Juvas

Çalışkan
Son zamanlarda ciddi araç arayış sürecindeyim. Bugün bir gelişme oldu ve bunu size danışmak istedim.

Bütçem yaklaşık 1.800.000 TL ve önümde 2 seçenek var.

Seçenek 1-babamın 2022 model Civic Eco Elegance aracı var. 24.000 km'de kazasız boyasız vs. kendisine hybrid almak istiyormuş, o yüzden 1.800.000 gibi piyasasının altına bırakabileceğini söyledi bana. Ancak yılda 3-4 bin km anca yaptığım için onun yıllık bakımı vs gerekli olur mu bilmiyorum.

Seçenek 2- yaşantıma uygun olduğu için bir süredir elektrik araç almayı düşünüyordum. Ioniq 6 ile bir süredir flörtleşiyoruz. Çok sorunsuz ve hoşuma giden bir elektrikli araç.

Bu seçenekler arasında objektif fikirleriniz nedir?

Hocam ben olsam Ioniq 6 alırdım. Civic almam için Executive Plus olması lazım :D

Şaka bir yana eğer şarj süresini dert etmeyecek iseniz Ioniq 6 daha iyi karar olabilir. Hem yeni nesil elektrik teknolojisini de denemiş olursunuz.

Hocam ben olsam ıoniq 6 alırdım. Civic almam için executive Plus olması lazım :D

Şaka bir yana eğer şarj süresini dert etmeyecek iseniz ıoniq 6 daha iyi karar olabilir. Hem yeni nesil elektrik teknolojisini de denemiş olursunuz.

Hocam şehir içi menzil 400e yakın, şehirler arası 110 ile falan 320 falan deniyor. Bunlar benim 2 ayda falan yaptığım kilometreler. Teknoloji ve konfor sebebiyle Ioniq'e kayıyor aklım. Bir de bataryası küçük evet ama şarj hızı ile telafi ediyor bence o handikapı.

Elektrikli araçlarda menzil çok değişkendir. Ioniq modeli 800V mimarisine sahip olduğundan şarj ederken 15 dakikada neredeyse %80 doluluğa ulaşıyor, bu yüzden şarj konusunda pek sorun yaşatmaz. Şehir içi ağırlıklı araç kullananlar için en verimli tercih elektrikli araçlardır, benim tavsiyem de Ioniq olur.

Elektrikli araçlarda menzil çok değişkendir. Ioniq modeli 800V mimarisine sahip olduğundan şarj ederken 15 dakikada neredeyse %80 doluluğa ulaşıyor, bu yüzden şarj konusunda pek sorun yaşatmaz. Şehir içi ağırlıklı araç kullananlar için en verimli tercih elektrikli araçlardır, benim tavsiyem de Ioniq olur.
bir süredir cevabınızı bekliyordum, teşekkür ederim :rofl: