Dosya Ekleri

• Screenshot_12.webp
    Screenshot_12.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 43
Askeri hastaneye sevki istenirse orada durum incelenir. Burada bu durumda net olarak muaf olunur mu olunmaz mi demek yanlış yonlendirmeye sebep olacaktir.

Askeri hastaneye sevk eskide kaldı. Eğitim araştırma hastanesinde herhangi bir sağlık kurulu askerlik yapmayacağına kanaat getirse o kişi askerlik yapmaz. En fazla milli savunma bakanlığı rapor hakkında soruşturma başlatır ve muayene işlemlerine yeni baştan başlamak zorunda kalır. Şüpheli raporların başka hasteneden alınması ister. Bu arada sağlık kurulları soruşturma geçirmemek için ciddi kriterlere uyuyor (genel olarak).

Parmağımda kesik var, his kaybı falan var en kötü muayenede doktora onu söyleyeceğim.

Parmağımda sinir kesiği var, hareket ettirebiliyorum ama his kaybı var. Muaf olmaya bu sebebiyet verebilir mi peki?

Sağlık bakanlığının eğitim araştırma hastaneleri için hazırladığı engel oranları belirlidir. Her poliklinik her engel durumu için ayrı ayrı oranları ortalamasını alır. Yanlış hatırlamıyorsam baltazar isminde bir hesaplamaydı. Bir ara PDF şeklinde elime geçmişti şu an bende yok.

Parmağımda kesik var, his kaybı falan var en kötü muayenede doktora onu söyleyeceğim.

Parmağımda sinir kesiği var, hareket ettirebiliyorum ama his kaybı var. Muaf olmaya bu sebebiyet verebilir mi peki?

Allah şifa versin. Bu arada belirtmekte fayda olacağını tahmin ediyorum, askerlik yapmamak için sağlık sorunlarına başvurmak çok tehlikeli durumlara yol açabilir. Yapacaksınız diye söylemiyorum yanlış anlamayın. Ama engeliniz var ise pek tabii hakkınızı aramak en doğal hakkınız.

Son düzenleme:
@tth, Hocam muhtemelen alacaklar, yani en kötü ihtimalle bedelli parasını hazırlayacağız ne yapalım. :D 6 ay normal bir vatandaş için çok uzun bir süre ama ne yapalım kanun böyle.

Askeri hastaneye sevk eskide kaldı. Eğitim araştırma hastanesinde herhangi bir sağlık kurulu askerlik yapmayacağına kanaat getirse o kişi askerlik yapmaz. En fazla milli savunma bakanlığı rapor hakkında soruşturma başlatır ve muayene işlemlerine yeni baştan başlamak zorunda kalır. Şüpheli raporların başka hasteneden alınması ister. Bu arada sağlık kurulları soruşturma geçirmemek için ciddi kriterlere uyuyor (genel olarak).

Sağlık bakanlığının eğitim araştırma hastaneleri için hazırladığı engel oranları belirlidir. Her poliklinik her engel durumu için ayrı ayrı oranları ortalamasını alır. Yanlış hatırlamıyorsam baltazar isminde bir hesaplamaydı. Bir ara PDF şeklinde elime geçmişti şu an bende yok.

Allah şifa versin. Bu arada belirtmekte fayda olacağını tahmin ediyorum, askerlik yapmamak için sağlık sorunlarına başvurmak çok tehlikeli durumlara yol açabilir. Yapacaksınız diye söylemiyorum yanlış anlamayın. Ama engeliniz var ise pek tabii hakkınızı aramak en doğal hakkınız.

Düzeltme yapmak istiyorum afedersiniz. "herhangi bir sağlık kurulu" yanlış oldu. Her sağlık kurulu her raporu vermez.

@tth, hocam muhtemelen alacaklar, yani en kötü ihtimalle bedelli parasını hazırlayacağız ne yapalım. :D 6 ay normal bir vatandaş için çok uzun bir süre ama ne yapalım kanun böyle.

Yani kişiden kişiye göre değişir. Belki gittiğinizde ortamı seversiniz. Askerlik hakkında çok önemli bir tavsiye vermek istiyorum. Yaş ilerledikçe çok zorlanıyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun diyelim :)

@tth, Şu üniversiteye bi girişimizi yapalımda ondan sonra 5 sene sonra düşüneceğiz artık tekrar askerlik derdini. Kim bilir belki askerlik kalkar. :D

Bakın belki size normal geliyor ama ben şahit olduğum için söylüyorum. 20 li yaşlarda askerlik yapmak 30 lu yaşlarda yapmaktan çok daha kolay. Tabi hedefleriniz vardır o ayrı bir durum. Bu dediklerim benim için geçerli olan durumlar herkes aynı değildir muhakkak.