Niye rahatsızsınız ki milletin tüm paraları dolarda? Sizce milletin parası döviz de olmasa bu kadar yükselmesine ses çıkarmayacaklar öyle mi? Bahaneniz ne şey mi Silivri soğuktur mu? Ne yapacaklar 50 milyon kişiyi mi hapis edecekler? Arkadaşlar şu forum da bile yaş oranı +18 üstü % 60 70 kişinin dahi parası dövizdedir o yüzden kimse sesini çıkartmıyor ve yükselmesini istiyorlar. Buna ben de dahilim. 36k dolarım 12.321€ 30 gram da altınım var neden düşmesini isteyim. Yükselsin tabii. Siz sadece bir bölümü görüyorsunuz ülkenin % 25'lik kesimi fakir ise, % 75'lik kısmı zengin. Bu yorum gerçekçi ve realist bir yorumdur.

Param olsa imkanım olsa bir dakika durmayacağım bir ülke nefret ediyorum.

Niye rahatsızsınız ki milletin tüm paraları dolarda? Sizce milletin parası döviz de olmasa bu kadar yükselmesine ses çıkarmayacaklar öyle mi? Bahaneniz ne şey mi Silivri soğuktur mu? Ne yapacaklar 50 milyon kişiyi mi hapis edecekler? Arkadaşlar şu forum da bile yaş oranı +18 üstü % 60 70 kişinin dahi parası dövizdedir o yüzden kimse sesini çıkartmıyor ve yükselmesini istiyorlar. Buna ben de dahilim. 36k dolarım 12.321€ 30 gram da altınım var neden düşmesini isteyim. Yükselsin tabii. Siz sadece bir bölümü görüyorsunuz ülkenin % 25'lik kesimi fakir ise, % 75'lik kısmı zengin. Bu yorum gerçekçi ve realist bir yorumdur.
Çok doğru konuştun eline sağlık.

TL kazanıyorsanız ve maaşlı bir çalışansanız gelirinizle alabileceğiniz döviz miktarı azalıyor. Her ay 1000 EUR alabilecekken belki de ileride 750 EUR alabileceksiniz. Dükkanlarınız varsa da sattığınız ürünlere ancak bir yere kadar zam yapabilirsiniz. Ülkede dövize bağlı olan her şeye zam geliyor ama insanların gelirleri genellikle aynı oranda artmıyor. Elinizdeki birikimin TL karşılığı artacak ve sonraki zamma kadar daha çok ürün alabileceksiniz diye kurun her saniye değişip durması doğru değil. Şirketler bile nasıl planlama yapacağını şaşırıyor. Yurt dışında yaşayıp EUR kazandığım için beni pek etkilemiyor ama birkaç kişi kısa süreliğine daha çok şey alabilecek diye TL’nin değer kaybetmesini istemem. Bir de kurun düşüp artmasını her an takip edenler var. Bu kişiler sürekli olarak döviz alıyor ve satıyor. Bu kesim göreceli olarak iyi bir şekilde yaşarken insanlar fakirleşiyor çünkü üretim yok ve siyaset de garip bir durumda.

Dolar 10TL' iken 20TL olacak dediğimde bana FETÖ'cü dediler. Yıl sonu 50TL olmasını bekliyorum en az.

Param olsa imkanım olsa bir dakika durmayacağım bir ülke nefret ediyorum.

Çok doğru konuştun eline sağlık.

3'e alınan arabalar, 300 bin oldu 500'e alınan evler 10 milyon 20 milyon oldu telefon bilgisayarlarınız kısacası elektronik teknoloji arsalar tarlalar 5'e 10'a 20'e katladı ancak dolar yükseliyor yağğğğğğğğğğğğğ ülke batıyor yağğğğğğğğğğğğ kendinizi tribe sokmaktan başka bir şey yapamazsınız kusura bakmayın da. O hani ülkem için konuşuyorum ediyorum ülkemi çok seviyorum dolar 50 kuruş olsun euro şöyle böyle olsun diyen siyasetçilerden sokak ropörtajcılarından tutun alayının dovizleri var belki de 50k 100k 1 milyon üstü de olabilir bilemezsiniz bilemeyiz. Ancak kendi kendinize tribe girin sıkıntı yaratın gayet ben memnunum ha gariban yardıma muhtaç ya da ihtiyaç sahibi yok mu var ancak kusura bakmayın da lise mezunu olmayanlara 17k bile para fazla. Şu anda ilk okul mezunları dahi sanayi de dükkanı var ise aylık minimum 500k kazanıyorlar ama ses çıkartmıyorlar?

TL kazanıyorsanız ve maaşlı bir çalışansanız gelirinizle alabileceğiniz döviz miktarı azalıyor. Her ay 1000 eur alabilecekken belki de ileride 750 eur alabileceksiniz. Dükkanlarınız varsa da sattığınız ürünlere ancak bir yere kadar zam yapabilirsiniz. Ülkede dövize bağlı olan her şeye zam geliyor ama insanların gelirleri genellikle aynı oranda artmıyor. Elinizdeki birikimin TL karşılığı artacak ve sonraki zamma kadar daha çok ürün alabileceksiniz diye kurun her saniye değişip durması doğru değil. Şirketler bile nasıl planlama yapacağını şaşırıyor. Yurt dışında yaşayıp eur kazandığım için beni pek etkilemiyor ama birkaç kişi kısa süreliğine daha çok şey alabilecek diye TL'nin değer kaybetmesini istemem. Bir de kurun düşüp artmasını her an takip edenler var. Bu kişiler sürekli olarak döviz alıyor ve satıyor. Bu kesim göreceli olarak iyi bir şekilde yaşarken insanlar fakirleşiyor çünkü üretim yok ve siyaset de garip bir durumda.

Kardeşim o muhalefet var ya muhalefet hani biz gelirsek ülkeyi kurtacağız diyenlerin altlarında ki arabalar 10 milyondan başlıyor :D hani ben emeklimi düşünüyorum diyenlerin minimum aylıkları 300k :D ama sorsan onlar muhalefet tek sorumlu iktidar bunlara inanan var ise Türkiye'nin de süper güç olduğuna inanır.

Dolar 10TL' iken 20TL olacak dediğimde bana FETÖ'cü dediler. Yıl sonu 50TL olmasını bekliyorum en az.

Helal olsun sana büyük oyunu çözmüşsün.

Ne elliisi yavv fetocüsün sen. Fettullahın yanında oturup hocamız diyip öven hürmet gösteren biz fetöcü değiliz oyuna geldik ama sen fetöcüsün hainnn (!)

3'e alınan arabalar, 300 bin oldu 500'e alınan evler 10 milyon 20 milyon oldu telefon bilgisayarlarınız kısacası elektronik teknoloji arsalar tarlalar 5'e 10'a 20'e katladı ancak dolar yükseliyor yağğğğğğğğğğğğğ ülke batıyor yağğğğğğğğğğğğ kendinizi tribe sokmaktan başka bir şey yapamazsınız kusura bakmayın da. O hani ülkem için konuşuyorum ediyorum ülkemi çok seviyorum dolar 50 kuruş olsun euro şöyle böyle olsun diyen siyasetçilerden sokak ropörtajcılarından tutun alayının dovizleri var belki de 50k 100k 1 milyon üstü de olabilir bilemezsiniz bilemeyiz. Ancak kendi kendinize tribe girin sıkıntı yaratın gayet ben memnunum ha gariban yardıma muhtaç ya da ihtiyaç sahibi yok mu var ancak kusura bakmayın da lise mezunu olmayanlara 17k bile para fazla. Şu anda ilk okul mezunları dahi sanayi de dükkanı var ise aylık minimum 500k kazanıyorlar ama ses çıkartmıyorlar?

Haklısınız ve haksızsınız.