Merhaba. Finans ve bankacılık bölümü istiyordum dostlar lakin, Erzurum, Yozgat, Sivas gibi yerlerde bölümüm tuttuğu için abim bu üniversitelerde okumak sana bir şey katmaz 4 yılını boşa heba edersin, yakın çevreden Kırklareli Bursa'dan 2 yıllık bilgisayar programcılığı yaz enazından KPSS'ye de hazırlanırsın ve iş imkanın daha iyi olur diyor. Ben ise 4 yıllık finans ve bankacılık istiyorum. Ama 4 yılın sonunda iş bulabilecek miyim yani iş imkanı var mı bu finans ve bankacılığın kararsızım. Bana tavsiye verebilir misiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?Can Yılmaz 20
Çalışkan
Mezun senesi miydi? Yoksa 12 bitti direkt sınava mı girdin?Merhaba. Finans ve bankacılık bölümü istiyordum dostlar lakin, Erzurum, Yozgat, Sivas gibi yerlerde bölümüm tuttuğu için abim bu üniversitelerde okumak sana bir şey katmaz 4 yılını boşa heba edersin, yakın çevreden Kırklareli Bursa'dan 2 yıllık bilgisayar programcılığı yaz enazından KPSS'ye de hazırlanırsın ve iş imkanın daha iyi olur diyor. Ben ise 4 yıllık finans ve bankacılık istiyorum. Ama 4 yılın sonunda iş bulabilecek miyim yani iş imkanı var mı bu finans ve bankacılığın kararsızım. Bana tavsiye verebilir misiniz?
Görkem Say
Üstün
Ikisinden de is bulman hic ama hic kolay degil. Bilgisayar muhendisleri is bulamiyoru su an, programcilik ile is bulamazsin maalesef.
Muhammet Öztürk
Uzman
YKS'de 1 milyon sıralama yapan birinin KPSS kazanacağını da sanmıyorum vaktini boşa harcama sanayiye falan gir çıraklık falan oku vasıflı eleman olmaya bak bi şekilde aksi halde sağda solda asgari bile ödemeyen yerlerde , komilikte, kasiyerlik adı altında zibilyon iş yaptığın marketlerde yada 12 şer saat geceli gündüzlü mesailere kaldığın vardiyalı fabrikalarda sürünürsün.
Can Yılmaz 20
Çalışkan
Çok daha iyisini yapabilirim diyorsan mezuna kal ve günde sadece 3-4 saat çalışsan bile EA'da 400K'dan iyi yaparsın.
Colonell
Uzman
Büyük konuşmak gibi olmasın ama iki bölümden de iş bulman çok zor. Mezuna kal ve iyi kötü demeden çalışmaya başla. Çok rahat 100-150k çıkarırsın. Mezuna kalamıyorsan da bilgisayar programcılığını Bursa da okursan daha fazla iş yapar.
Mezuna kal. EA'dan tercih yapman mantıklı olmaz. 2 yıllık seçimi de sana kalmış.
Mezun senesi miydi? Yoksa 12 bitti direkt sınava mı girdin?
12 bitti direkt YKS'ye girdim. Ve dürüst olmam gerekirse hiç çalışmadan 1M yaptım hocam.
100-150K ea için mi söylediniz hocam yoksa sayısal için miydi,hiç çalışmadan 1 milyon yaptım bu sene.Büyük konuşmak gibi olmasın ama iki bölümden de iş bulman çok zor. Mezuna kal ve iyi kötü demeden çalışmaya başla. Çok rahat 100-150k çıkarırsın. Mezuna kalamıyorsan da bilgisayar programcılığını Bursa da okursan daha fazla iş yapar.
Düşünüyorum hocam.Çok daha iyisini yapabilirim diyorsan mezuna kal ve günde sadece 3-4 saat çalışsan bile EA'da 400K'dan iyi yaparsın.
Colonell
Uzman
12 bitti direkt YKS'ye girdim. Ve dürüst olmam gerekirse hiç çalışmadan 1M yaptım hocam.
100-150k EA için mi söylediniz hocam yoksa sayısal için miydi, hiç çalışmadan 1 milyon yaptım bu sene.
Düşünüyorum hocam.
Hocam 12 bittiğinde sıfır çalısma ile TYT de 900k yapmıştım. Bunlar kötü sıralamalar. Ancak sıralamanın kötü olması senin derece yapamayacağın anlamına kalmaz. Kapasiten veya temelim varsa veya olmasa bile şu an başlama ile sayısalda 150k ya girersin. Eşit ağırlıkta daha üstlere çıkarsın.
Can Yılmaz 20
Çalışkan
Garanti veremem o yüzden 400K'dan iyi yaparsın diyorum, yani çok daha iyi yaparsın ama yanıltma olmaması açısından tam sıralama yazamam. Mezuna kalmak daha mantıklı, çok daha iyi bir yerde belki başka bir bölüm okursunuz. Puan iyi olunca seçenekleriniz artar, iyiden kötüye gayet iyi bir tercih listesi oluşur gözünüzün önünde.12 bitti direkt YKS'ye girdim. Ve dürüst olmam gerekirse hiç çalışmadan 1M yaptım hocam.
100-150K ea için mi söylediniz hocam yoksa sayısal için miydi,hiç çalışmadan 1 milyon yaptım bu sene.
Düşünüyorum hocam.