Öncelikle bu sıralama/puan meselelerine artık çok uzak olduğum için yorum yapamıyorum. Yine de üniversite tercihinizde birtakım genel bilgilendirme yapmak istedim.
Şayet kariyer planınızda uygulamacı (avukat, hakim, savcı) olmak varsa hangi üniversitede mezun olduğunuz çok önemli değil. Kendinizi mesleğe başladıktan sonra geliştirecek ve fark yaratacaksınız. Çünkü uygulamacı olup mesleğe başladığınızda fakültede öğrendikleriniz ile uygulama arasında oldukça fark olduğunu maalesef çokça göreceksiniz. Bir nevi hukuku yeniden öğrenmiş olacaksınız.
Yine de eğer teorisyen olarak akademik anlamda ilerlemek isterseniz ve elbette genel anlamda alacağınız eğitimin kalitesini bir miktar önemsiyorsanız elinizdeki üniversite seçeneklerini sıralamak için web sitelerindeki akademik personeli incelemenizi tavsiye ederim. Hem Kamu Hukuku (Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku vs.) hem de Özel Hukuk (Medeni Hukuk, İcra Hukuku, Ticaret Hukuku vs.) kürsüsündeki profesör ve doçent sayısının fazla olduğu üniversiteleri tercih edebilirsiniz. Eğer kürsülerde yeterli hoca yoksa muhtemelen başka üniversitelerden de hoca gelip ders anlatılıyor olabilir. Esasen bu durum kötü değil, yalnızca hangi üniversiteden hoca geldiğini bilmek gerek tabii.
Ben zamanında Çukurova Üniversitesi'nde okumuştum, tavsiye ederim. Ancak bundan yaklaşık 14 yıl önce heyecanlı bir hukuk fakültesi öğrencisi olduğum dönemde Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin kürsüsü de gayet iyiydi. Şimdi baktım da kürsüde hala Hamdi Gökçe ZABUNOĞLU duruyormuş ve artık profesör olmuş. Benim zamanımda yardımcı doçentti. Zabunoğlu'ndan hep bir Genel Kamu Hukuku dersi almak istemişimdir, umarım size nasip olur.
Şimdiden hayırlı olsun diyelim.