016 3

Uzman
Bursa'da yaşıyorum; Uludağ Üniversitesi'nden 1 milyon sıralama ile gidebileceğim, diğerlerinden daha avantajlı olan bölümler var mı? Araştırdım biraz fakat yine de önerileri dinlemek istiyorum.

yks.webp

Meslek lisesi mezunusun sanırım, Teknik Bilimler MYO'sunu araştır, M.T.O.K kontenjanı ile tercih edebileceğin bölümleri var. Ana kampüsteki MYO'larda tek tük bölümler tutuyor galiba. Ne istediğine bağlı.

Meslek lisesi mezunusun sanırım, Teknik Bilimler MYO'sunu araştır, M.T.O.K kontenjanı ile tercih edebileceğin bölümleri var. Ana kampüsteki MYO'larda tek tük bölümler tutuyor galiba. Ne istediğine bağlı.
Lisedeki bölümümle ilgili şeyler istemiyorum. Dış ticaret, lojistik falan düşünüyorum, iş yapar mı?

Lisedeki bölümümle ilgili şeyler istemiyorum. Dış ticaret, lojistik falan düşünüyorum, iş yapar mı?
Yani açıkçası Önlisans KPSS'deki atamalarına bakman lazım, eğer iş yapsın ve meslek sunsun dersen. Yerel olarak Bursa içi ne yükseltir ne düşürür seviyesi bölümler bence. Ana kampüse yakınsan ciddi bir masrafı olmayacağından diplomam olsun mantığıyla okuyabilirsin. DGS ile tamamlarsan dediğin bölümleri belki şansın daha yüksek olabilir, şartlarını bilmediğimden tam yorum yapamayacağım. Tercih yapıp Ortaöğretim KPSS'ye de bakabilirsin Eylül'de olacak.

Dış ticaret ön lisans bölümünden mezunum geçen sene DGS ile Uluslararası Ticaret ve İşletme bölümüne geçtim. Mezun olunca özel sektörde iş arayabilirsin ancak bulması biraz zor olabilir. Aynı şekilde KPSS ile devlet kurumlarında iş bakabilirsin örneğin İhracatçı birlikleri veya ticaret odası gibi ancak ön lisans okuduğundan biraz daha düşük bir konum ve maaş sunulur. Bu bilgili Ege İhracatçılar birliğinde genel sekreter açık açık kendisi söylemişti bana ön lisans okurken. Sonradan DGS yaparak lisans bölümüne geçiş yapıp söylediğim alanlarda iş bulabilirsin yine üstelik iş bulma şansın artar ve terfi alman daha kolay olur alacağın maaşta ona göre şekillenir. Tercih edilebilir bir bölüm ancak İşletme vs. gibi bölümlerden mezun çok olduğundan rekabetinde çok olduğu bir bölüm bu nedenle kendini geliştirmelisin konferanslara katılmak, dil öğrenmek gibi. İngilizce kesinlikle bilmelisin onu söylemeye gerek yok aynı zamanda ekstradan Almanca, Rusça, Fransızca gibi artık sana kalmış ne olacağı bir dil bilmen çok faydalı olacaktır. Örneğin benim okuduğum bölümde seçmeli olarak zorunlu dil dersleri var ben Almanca seçtim Almanca öğreniyorum şuan ekstra olarak bir kursa para vermeme gerek kalmadı.

Özel olarak Mudanya Üniversitesi'ne gidersem, bu bölümlerden hangisi iyi olabilir? Dış ticaret, bilgisayar programcılığı vs.

Dosya Ekleri

• 1784631847463.webp
    1784631847463.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 18