Olay basit. Araştırdığınız her bölümün ders içeriklerini açıyorsunuz. Bakıyorsunuz, ben en az 4 yıl bunları zevkle okuyabilir miyim, bunların üstüne kendimi geliştirirken sıkılır mıyım diye. Cevap hayırsa sonraki bölüme geçiyorsunuz. Evetse cebe atarak değerlendirmeye devam ediyorsunuz. Ondan sonrasında elinizde kalan bölümlerden mezun olduğunuzda yapabileceğiniz iş alanlarına bakıyorsunuz. İstenilen yeteneklere bakıyorsunuz. Ben bu araçları, teknolojileri, kavramları öğrenip kullanabilir miyim? Ben bunu yapmak istiyor muyum diye düşünüp eleme yapıyorsunuz yine.
Okumak istemediğiniz bölümü yazmayın boşuna. Yok, parası iyiymiş, ataması iyiymiş falan, geçiniz bunları. Böyle yazan çoğu kişi 2. yılda bırakıyor.
Ayrıca Gazi Makina'dan mezun olup kendinizi geliştirip iş bulamamanız düşük ihtimal. Köklü bir bölüm. Ha şu da var. Ortamı kötü. Dersler çok zor, hayattan bıkarsınız. Size önerim düşündüğünüz tüm bölümler için LinkedIn üzerinden mezunlara yazın. Özellikle mühendislik bölümlerinde. Çünkü kalite tek bir kararla çok hızlı değişebiliyor, belki de şu an benim dediklerim geçerli değildir ama 6-7 sene önce böyle anılıyordu.
Ama son olarak şunu söyleyeyim, en son kararı siz verin. İçinizde ukte kalması 5 yılınızı da iş hayatınızı da zehir eder. Bir de şahsen ben özel yazmazdım ama bu kişisel tercih tabii ki. Zamanı gelince tercih listenizin son halini görmek isteriz. İyi Sosyaller.