emre44

Uzman
Aşağı yukarı başlıktaki gibi bir sıralama yaparım muhtemelen. İstanbul şartı var maalesef ki İstanbul'da pek iyi bölümler gelmiyor bu sıralamaya önerileriniz nedir acaba? Veterinerlik düşünmüştüm ama çok da emin değilim. Bu sene sıralamalar sizce nasıl etkilenir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başkasının tavsiyesiyle bölüm okumayın. Sizi tanıyan kimse yok. Ben okurdum, ben yapardımla olacak şeyler değiller.

Benim hayatta hiçbir ilgi alanım yok derseniz atanması kolay, devlete sırtınızı dayayabileceğiniz bir bölüm yazın.
Bunlar da sağlık bölümleri oluyor genellikle. Hemşirelik falan olabilir belki.

Yani senin ilgi alanlarını bilirsek daha iyi önerilderde bulunabşliriz. Ben ebeveyn kafası garanti meslek önerisi istiyorsan hemşirelik okuyabilirsin şimdi gelip linçlemesinler üniversite bitirdiğinde direkt iş garantisi olan mesleklerden. Mezuna kalıp tıp diş de bir seçenek tabii.

Başkasının tavsiyesiyle bölüm okumayın. Sizi tanıyan kimse yok. Ben okurdum, ben yapardımla olacak şeyler değiller.

Benim hayatta hiçbir ilgi alanım yok derseniz atanması kolay, devlete sırtınızı dayayabileceğiniz bir bölüm yazın.
Bunlar da sağlık bölümleri oluyor genellikle. Hemşirelik falan olabilir belki.

Evet hemşirelik ebelik bunlar hemen atanıyor, ülkede sağlık personel ihtiyacı çok fazla.

Yani senin ilgi alanlarını bilirsek daha iyi önerilderde bulunabşliriz. Ben ebeveyn kafası garanti meslek istiyorsan hemşirelik okuyabilirsin şimdi gelip linçlemesinler üniversite bitirdiğinde direkt iş garantisi olan mesleklerden. Mezuna kalıp tıp diş de bir seçenek tabii.
Diş de maalesef berbat bir halde. Sağlığın bilgisayar mühendisliği oldu o da. Saçma sapan paralara çalıştırıyorlar.

Diş de maalesef berbat bir halde. Sağlığın bilgisayar mühendisliği oldu o da. Saçma sapan paralara çalıştırıyorlar.

Yani devlete atanırsan güzel. Ama bildiğim kadarıyla devlete kura ile atanılıyor. Ben mezuna kalacağım diş hekimliği için muhtemelen.

Evet hemşirelik ebelik bunlar hemen atanıyor, ülkede sağlık personel ihtiyacı çok fazla.
Maalesef üreten bir ülke olmadığımız için vaziyet böyle.

Türkiye'de mühendislik okuyabilen iş koparabilen tayfanın çoğunlukla tek hayali savunma sanayi.

Doğru zamanda doğru atılımlar yapıp aklı başında vizyoner insanlar gerekli karar merciler olsaydı Güney Kore'deki Samsung, Tayvan'daki TSMC, Hollanda'daki ASML gibi dünya öncüsü teknoloji markalarımız olabilirdi.

Ülkede de pazarda bu kadar açıkta kalan mühendis olmazdı.
Tabi okulların %80'ini falan da kapatmak lazım.
Adam etmek için çok yeniden yapılanma gerekli.

Yani devlete atanırsan güzel. Ama bildiğim kadarıyla devlete kura ile atanılıyor. Ben mezuna kalacağım diş hekimliği için muhtemelen.
Twitter'da korkunç şeyler okuyorum, yine bu iş bulma mevzusunu çok iyice araştırın derim. Diş için mezuna kalan tıpı da yapar gayet çünkü. 30K ile 10K arasında aman aman bir seviye farkı yok.

Arkadaşlar zaten bu sıralamalara belli başlı bölümler var. Mühendislik ve tıp alternatifleri dışında tercih hakkım yok. O yüzden özellikle belirttim sıralama.