belfort 394 26
Becerikli
Hocam öncelikle yanlış anlaşılma olmasın, ben bu bölümü okumuyorum veya bu işi yapmıyorum. Bende bu bölüme DGS ile geçmeyi düşünen birisiyim ve araştırdığım kadarıyla biliyorum. Verdiğim bilgileri de bu yönde değerlendirmenizi isterim.İş bulma durumu, yurtdışı olanağı ve maaş konusunda bilginiz var mı?
İş bulmada genel olarak sorun olmadığını biliyorum. Bu sene alım olmamış fakat önümüzdeki sene alım bekleniyor sanırım. Lakin genel olarak okuduktan en geç 1 - 2 yıl sonrasında işe girebilirsiniz. İşsiz kalma gibi bir durum olacağını sanmıyorum.
Yurt dışı olanakları bölümde var, zaten YouTube'da da alakalı video çeken yurt dışında çalışmaya başlamış bir teknisyen var. Genel anlamıyla gördüğüm kadarıyla yurt dışına kapalı bir meslek değil fakat yurt dışında çalışabilmek için iyi bir tecrübe gerekiyor. Yani zannetmiyorum ki okul bittikten 3 - 4 yıl sonra yurt dışına gidilebilsin. Ha gidilebilir de bu arada lakin benim kastettiğim buradaki şartları koruyarak gidebilmek.
Maaş konusu da değişken, kişiden kişiye değişen bir konu. Onun için bir şey diyebilmek mümkün değil.