Flexy

Başarılı
Yer
Türkiye
Sıralamalarım bu şekilde; TYT 417K, SAY 486K, SÖZ 447K, EA 451K.
Havacılık ile ilgili olan bir bölüm yazmak istiyorum yani havalimanlarında veya uçak içinde çalışmak istiyorum. Ayrıca üniversite İstanbul Anadolu Yakasında olursa benim için daha iyi olur. Onun dışında iyi bir bölüm fırsatı var ise İstanbul Avrupa Yakası ve Ege, Akdeniz tarafları tercih edebilirim. Son olarak burssuz özel üniversite tercih edemem ve mezuna kalmak istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu sıralamada okuduğun okulların çoğu merdivenaltı okul. Mezuna bırakıp bir sene daha hazırlanmayı göze almanı öneririm.
2 ya da 4 sene boyunca hayatını boş boş merdivenaltı okula gidip ziyan etme.

Bu sıralamada okuduğun okulların çoğu merdivenaltı okul. Mezuna bırakıp bir sene daha hazırlanmayı göze almanı öneririm.
2 ya da 4 sene boyunca hayatını boş boş merdivenaltı okula gidip ziyan etme.
Hocam Medipol Üniversitesi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri'ne 443k sıralama ile almış geçen sene. Orası yazılmaz mı?

Hocam Medipol Üniversitesi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri'ne 443k sıralama ile almış geçen sene. Orası yazılmaz mı?
Bursu kaybettiğin an soyup soğana çevirirler, ayrıca bahsettiğin uçak işlerinde Medipolden ziyade teknik okullar ve sağlam devlet okullarına bakmayı tercih ediyorlar.

Üniversiteye gidersin ama tek yararı üniversiteye gittim demen olur yani okumuş olman dışında okumanın faydası pek göremezsin ama ben okumamış işe yaramayan olacağıma okumuş işe yaramayan olmayı tercih ederim.

Zamanında seninle benzer bir eşit ağırlık sıralaması yapmıştım ve ÇOMÜ İktisat bölümünü tercih ettim. Ancak okulun ikinci ayında pişman oldum ve ikinci dönemde okula gitmeme kararı aldım. Bir sonraki yıl OBP ciddi şekilde düştüğü için yeniden kazanamadım. Sonraki sene, yani geçen yıl tekrar YKS’ye girip sözelden 20.000 sıralama yaptım ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne yerleştim.

Kısacası şunu söylemek istiyorum: Sakın bu sıralamayla bir bölüme yerleşme. Kendi deneyimimden biliyorum; “Ben bu insanlarla ne yapıyorum burada?” diyerek pişman oluyorsun ve okulu bırakmak istiyorsun. Bırakmazsan mezun olduğunda büyük ihtimalle işsiz kalacaksın; bırakırsan da en az iki yılın boşa gidecek.

Şu an 22 yaşındayım ve bu eylülde ikinci sınıfa başlayacağım. Liseden arkadaşlarımın çoğu mezun oldu ve işe başladılar. Benimse hâlâ önümde en az üç yıl var. Bu yüzden tekrar söylüyorum: Bu sıralamayla bir bölüme yazılma.

Sivil havacılık okunabilir, mezun olduktan sonra KPSS ile atanabilirsin ve emin ol seni üzecek bir para kazanmazsın. İki senelik bölümler her ne kadar ülkemizde çok sevilmiyor olsa da aslında sistem açığı gibi olduğunu düşünüyorum ben. Hem lisansa geçiş olayı güzel bir artı hem memurluk için dört senelik bölümlerden çok daha iyi bir seçenek. Ayrıca derslerine odaklanırsan burs kaybetmezsin o konuda kafan rahat olsun, ha tabi sadece yatarsan o iki sene tabii ki keserler.

Görüşleriniz için teşekkür ederim. Bu arada bu sıralamayı 12. sınıfın 2. dönemi full çalışarak yaptım. Gerçekten bütün derslerim 0'dı. Sadece sınav anı biraz kötü geçti bir daha girsem TYT 370k EA 390k gelirdi diye düşünüyorum. Cidden 1 sene daha çalışmak asla istemiyorum. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri iyi gibi geldi gözüme 2 senede bursumun kesileceğini düşünmüyorum.

Sıralamalarım bu şekilde; TYT 417k, say 486k, söz 447k, EA 451k.
Havacılık ile ilgili olan bir bölüm yazmak istiyorum yani havalimanlarında veya uçak içinde çalışmak istiyorum. Ayrıca üniversite İstanbul Anadolu yakasında olursa benim için daha iyi olur. Onun dışında iyi bir bölüm fırsatı var ise İstanbul Avrupa yakası ve ege, Akdeniz tarafları tercih edebilirim. Son olarak burssuz özel üniversite tercih edemem ve mezuna kalmak istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Önlisansta havacılık ile ilgili bir bölüme git mümkünse senin vaktini çalmayacak seni zorlamayacak bir okul olsun kayıt yaptırdıktan sonra DGS'ye çalış DGS ile EA bölümlerine tamamlamak çok kolay arkadaşım tamamlamıştı 1 dönem okulu uzadı o kadar önlisansta gördüğü derslerin aynısını da aldığı için lisansa tamamlarken zorluk çekmedi sadece PDFleri yanımızda sesli şekilde 1 kere okuyup iyi bir notla dersi verebiliyordu öbür türlü muhtemelen mezuna kalman gerekecek ve mezuna kalmaktansa ön lisans okumak daha mantıklıdır rahat bir üniversiteye gidersen OBP konusunda da DGS'ye çalışma konusunda da sorun yaşamazsın.