1 yıldır ağırlık çalışması yapmama rağmen iyi bir gelişim kaydedemedim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan leo7yl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 512
  • Etiketler Etiketler
    spor

Güzel kardeşim benim yazdığımdan meyve ile kalori tamamla dediğimi veya sebze, protein yiyerek tamamlanır demek istediğimi nasıl çıkarttın, ayrıca durduk yere meyvenin glisemiks indeksini niye belirttin konu ile alakası bile yok durumun.
çok basit ve giriş seviyesi bir cümle oluşturup, karbonhidratın kilo aldırmadığını fazla yendiğinde her şeyin kilo aldırdığını örnek ile belirttim, gerçekten çok basit ilk okul seviyesinde bir anlatım kullandım.
Ben diyorum ki bir insan günde 1000CAL harcarsa ve 1200Cal'a denk gelen meyve, sebze, protein yerse kilo almaz mı? tabii ki bunlar ile kalori tamamlamak imkansıza yakın fakat sana anlatmak istediğim kiloya sebep olanın karbonhidrat olmadığı. kendi kilosu ve yaşam şartlarına göre gereken karbonhidratı almak zorunda bunun başka çağresi yok. Yeteri kadar karbonhidrat almayan bir insan ne yağ yakabilir ne de kas kazanabilir.
Canan Karatay'ın projesi gibi gelip gelip karbonhidrat kilo aldırır deyip duruyor herkes. Günde 500gr karbonhidrat yiyiolar sonra kilo aldırıyor, tabii aldırır.

Sana diyorum ki karbonhidrat eşittir kilo değil dedin ki bu yanlış. Kilo almak için karbonhidrat şart, şart oğlu şart. Çünkü yeme kolaylığı ve sindirmesi en kolay besin, proteinin termik effecti var, glikoza dönüştürülmesi var, var da var. Karbonhidrat olmadan olmaz diyorum. Ben sana günde 20 kilo meyve yersen, 20 kilo sebze yersen kilo alamaz mısın dedim? Hayır, sana günde 20 kilo sebze yiyemezsin dedim.

Karbonhidrat fazla yendiğinde kilo aldırıyorsa nasıl kilo aldırmıyor, bu nasıl çelişki? Her şey fazla yenirse kilo aldırır, eyvallah. Ama her şeyi fazla yiyemezsin, sorun orda. Her şeyi kana hızlı karıştıramazsın, her şeyin enerji verimliliği karbonhidrat kadar yüksek değil. Kiloya sebep olan kalori, kalori en kolay nereden alınır karbonhidrattan. Yani karbonhidrat kilo almak için şart, başka yolu yok bunun.

Günde 500 gram karbonhidrat alarak alacağın enerji için kaç kilo tavuk yemen lazım? Bu tavuğun sana zararı olur. Meme uçların halay çeker hormondan. Ya da sebze ye, kusarsın daha yemen gerekeni yiyemeden.

Demek istediğim şu, kilo almanın en önemli anahtarı karbonhidrattır. Karbonhidratın kilo aldırması elbetteki sadece karbonhidrata özgü değil. Ama karbonhidratın kolay kilo aldırması kendine özgü. Yani kilo almak = karbonhidrat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…