Anladım hocam ayrıca sizce spor salonuna gitmeye gerek var mı? Ya da hayaya biraz göbekli olarak devammı etmek daha mantıklı olur TikTok vb yerlerden araştırdım ağzı olan kameranın karşısına gecip video cektiği icin kas yapmaktan biraz soğudum açıkçası.
Vücudu hareket ettirmek ve egzersiz yapmak söz konusu olduğunda direkt olarak spor salonuna gitmeye gerek yok, biraz ip atlayarak biraz da basit gündelik egzersizlerle güç, dayanıklılık ve görsel olarak gelişme görürsün ama beslenme ile rutinini desteklemen gerekecek.

Spor salonunun artısı nedir diye sorarsan, ağırlık ve makinelerle yapılan egzersizler, vücudunun belirli bölgelerindeki kasları strese sokmana yardımcı oluyor ve dâhâ efektif bir şekilde gelişim gösteriyorsun.

Usta, işte atıyorum güzel terlemişsindir egzersiz yaparken ama gidip de her gün üzerine yarım kilo tatlı, poğaça yiyip kalitesiz besin tüketirsen anlamı kalmıyor.

5x5 ile başlayabilirsiniz hem kafanız karışmaz hem de başlarda aşırı düşük ağırlıkla setlere gireceğiniz için doğru formu oturtursunuz kafanızda, kendinizi kaydetmekten çekinmeyin formunuzu düzeltecek en büyük şey kendinizi gözlemlemek.

Estetik bir vücut istiyorsanız beslenme antrenmandan bir tık daha önemli anne yemeğiyle yine yaparsınız bir şeyler ama asla istediğiniz kuruluğa ulaşamazsınız genetik etkenlerde çok.

Spor salonuna gitmeye gerek hem yok hem var evde belirli bir yere kadar ilerleyebilirsiniz amacınız buysa, spor salonuna para öderseniz otomatik disiplin oluşuyor para verdim vs. diyerek gidiyorsunuz en kötü, 1 aylık üyelik alın başta.

Çok gördüm 4-5 aylık alıp 1. ayında bırakanları aynı şeyler supplementler içinde öyle sporu bırakırsanız aldıklarınıza yazık olur.

Kreatin gibi takviyeler alabilirsiniz üzerinde en çok test yapılan supplementtir ileri yaşlarda aşırı iyi geri dönüşü var.

Protein için yanlış bilinen bir şeyi düzelteyim kilonuz X2 değil yağ dokusu dışarıda kalacak şekilde X2 yapmanız gerekiyor %20 yağ oranınız var 100 kilosunuz mesela 80x2 160gr protein almanız gerekiyor.