30362

Becerikli
Merhaba,

Spor salonunda ne yapılması gerekir? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

(17 yaşındayım. 180 boy 80 kg var ve spor salonuna gitmeyi düşünüyorum. Spor salonu için çalışma planı nasıl yapabilirim? Ne zaman sonra verim alabilirim?)

Yanına yedek havlu, kıyafet ve ayakkabı al. Şişe su almayı unutma. İlk ay Full body sonra push pull leg'e geç. İnternette bolca program mevcut.

Nereye gideceksin ve orada hangi kişisel antrenörler olur bilmem ama ilk aydan sonra fazla ilgilenmeyebilirler.

Böyle bir durum olursa programını nasıl yaptırmayı düşünüyorsun? Bunun için ücretli çalışan kişisel antrenörler var.

Böyle bir durum olursa programını nasıl yaptırmayı düşünüyorsun?
Kendi programını yapabilir, internette tonla bilgi mevcut. Yapmak istemezse de Güray Aydın programını uygulasın. Yarışma hazırlığında değilse ya da kısıtlı sürede kayda değer bir değişim hedeflenmiyorsa kimse tonla para verip antrenör tutmamalı bence.

Büyük bir havlu bulundur, makinelere serip kullanırsın, hijyenik olur. Su, yedek kıyafet, ayakkabı, bir tane de el havlusu iyi olur.

Antrenman kısmına gelirsek Youtube'dan full-body program bulup haftada 3 gün yap 2 ay boyunca, direkt yüksek kiloların altına girme, sakatlanırsın, ısınmayı ihmal etme.
Egzersizleri yaparken ellerinin konumu, eklemlerinin açısı gibi şeylere de dikkat etmen gerekiyor.
Ek olarak kardiyo öneririm. İp atlama olur, bisiklet olur, koşu bandı olur, hangisi uyarsa.
2-3 aydan sonra da ne yapmak istediğine göre program hazırlarsın.

Beslenme kısmından bahsetmeyeceğim, zahmetli konu, kabaca sağlıklı beslenmen doğru olanı, protein-sağlıklı yağ, kaliteli karbonhidrat vs... başkası anlatır mevzuyu.

Full Body yaptıktan sonra şimdi yazacağım programa geçebilirsin, uzun zamandır bu programdayım öneririm. Yüzeysel sadece bölgeleri yazacağım sen zaten öncesinde Full Body yapacağın için hangi hareketleri yapacağını az çok bilirsin.

Pazartesi: Göğüs, triceps.
Salı: Off.
Çarşamba: Sırt, biceps.
Perşembe: Göğüs, omuz, triceps.
Cuma: Off.
Cumartesi: Sırt, biceps.
Pazar: Bacak, omuz.

Merhaba,

Spor salonunda ne yapılması gerekir? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

(17 yaşındayım. 180 boy 80 kg var ve spor salonuna gitmeyi düşünüyorum. Spor salonu için çalışma planı nasıl yapabilirim? Ne zaman sonra verim alabilirim?)

Sürekli program ve özellikle hareket değiştirme, uzmanlaştığın hareketler olsun mutlaka. Hareketlerin formlarını da iyice izle ve deneyerek öğren. Bir kas grubu için 4-5 hareket bulunduran programlara itimat etme, kaslarını aşırı yorma. En önemlisi de Instagram'da gördüğün vücutlara bakıp çok büyük bir kısmı ilaç kullanan insanlara özenme, kısa sürede onlar gibi olacağını düşünme, bu spor uzun süre yapıldığında meyvesini verir.

Ya da her şeyi boş ver sen 3-5 gün güray aydın izle.

Yanına yedek havlu, kıyafet ve ayakkabı al. Şişe su almayı unutma. İlk ay Full body sonra push pull Leg'e geç. İnternette bolca program mevcut.

Anladım hocam ayrıca sizce spor salonuna gitmeye gerek var mı? Ya da hayaya biraz göbekli olarak devammı etmek daha mantıklı olur TikTok vb yerlerden araştırdım ağzı olan kameranın karşısına gecip video cektiği icin kas yapmaktan biraz soğudum açıkçası.

İlk aylar kesinlikle Full body. 2 ay gibi bir sürede ise bütün hareketleri öğrendikten / alıştıkdan sonra heavy duty.

Nereye gideceksin ve orada hangi kişisel antrenörler olur bilmem ama ilk aydan sonra fazla ilgilenmeyebilirler.

Böyle bir durum olursa programını nasıl yaptırmayı düşünüyorsun? Bunun için ücretli çalışan kişisel antrenörler var.

Kendi programını yapabilir, internette tonla bilgi mevcut. Yapmak istemezse de güray aydın programını uygulasın. Yarışma hazırlığında değilse ya da kısıtlı sürede kayda değer bir değişim hedeflenmiyorsa kimse tonla para verip antrenör tutmamalı bence.

Büyük bir havlu bulundur, makinelere serip kullanırsın, hijyenik olur. Su, yedek kıyafet, ayakkabı, bir tane de el havlusu iyi olur.

Antrenman kısmına gelirsek YouTube'dan Full-body program bulup haftada 3 gün yap 2 ay boyunca, direkt yüksek kiloların altına girme, sakatlanırsın, ısınmayı ihmal etme.
Egzersizleri yaparken ellerinin konumu, eklemlerinin açısı gibi şeylere de dikkat etmen gerekiyor.
Ek olarak kardiyo öneririm. İp atlama olur, bisiklet olur, koşu bandı olur, hangisi uyarsa.
2-3 aydan sonra da ne yapmak istediğine göre program hazırlarsın.

Beslenme kısmından bahsetmeyeceğim, zahmetli konu, kabaca sağlıklı beslenmen doğru olanı, protein-sağlıklı yağ, kaliteli karbonhidrat vs... Başkası anlatır mevzuyu.

Full body yaptıktan sonra şimdi yazacağım programa geçebilirsin, uzun zamandır bu programdayım öneririm. Yüzeysel sadece bölgeleri yazacağım sen zaten öncesinde Full body yapacağın için hangi hareketleri yapacağını az çok bilirsin.

Pazartesi: Göğüs, triceps.
Salı: Off.
Çarşamba: Sırt, biceps.
Perşembe: Göğüs, omuz, triceps.
Cuma: Off.
Cumartesi: Sırt, biceps.
Pazar: Bacak, omuz.

Sürekli program ve özellikle hareket değiştirme, uzmanlaştığın hareketler olsun mutlaka. Hareketlerin formlarını da iyice izle ve deneyerek öğren. Bir kas grubu için 4-5 hareket bulunduran programlara itimat etme, kaslarını aşırı yorma. En önemlisi de Instagram'da gördüğün vücutlara bakıp çok büyük bir kısmı ilaç kullanan insanlara özenme, kısa sürede onlar gibi olacağını düşünme, bu spor uzun süre yapıldığında meyvesini verir.

Ya da her şeyi boş ver sen 3-5 gün güray aydın izle.

Anladım hocam cevap veren herkese cok teşekkür ederim.

Anladım hocam ayrıca sizce spor salonuna gitmeye gerek var mı? Ya da hayaya biraz göbekli olarak devammı etmek daha mantıklı olur TikTok vb yerlerden araştırdım ağzı olan kameranın karşısına gecip video cektiği icin kas yapmaktan biraz soğudum açıkçası.

Sadece dış görünüş amaçlı spora başlanmaz. Bir disiplin, hobi veya yaşam tarzı edinmek için başlanır.