Merhaba hocalarım bütçem 12.000 diyelim, mekanik saat istiyorum gördüğüm kadarıyla bu bütçede Seiko 5 sports, citizen tsuoya var. Biraz daha üstüne tissot var ona gücüm yetmez ama havaalanında biraz daha uyguna satılıyormuş. Eğer zaman bulabilirsem ona da bir bakacağım ne önerirsiniz? Invicta diver pro olabilir ama trden sipariş edemiyorum. Almanya'da tanıdık var ortalama fiyat 100 Euro gördüm eğer istesem getirtme şansları var mıdır? 100 Euro civarına orijinal ürün getirirlerse invicta pro diver almak isterim. İyi mekanizmalı, çelik kasa, çelik kordon mekanik saat istiyorum. 2. Seçenek olarak quartz bir saat alabilirim. Onda da en iyi seçenek casio olduğundan 3'e uygun çelik kasa casio önerisi yapabilir misiniz? @BerkayZ87 8'e kuzeysaat gibi satıcılar satıyor ama gördüğüm kadarıyla kendileri çakma ürün satıyor. En uygun fiyata orjinal nerde var? Saatvesaat sitesinde 12.500'e Seiko 5 sports sprd var. En f/p mekanik saat hangisi? Bütçem dahilinde safir cam saat alamaz mıyım?

Son düzenleme:
Citizen Tsuyosa ve Seiko 5 Sports tasarımları itibariyle farklı zevklere hitap eden modeller. Almak istediğiniz Seiko modeli hangisi? bir sürü Seiko 5 mevcut.

Citizen Tsuyosa ve Seiko 5 Sports tasarımları itibariyle farklı zevklere hitap eden modeller. Almak istediğiniz Seiko modeli hangisi? bir sürü Seiko 5 mevcut.
Evet farklı türlerde. F/p olarak hangisi daha memnun eder? Citizen tsuoya safir kristal, Seiko 5 hardflex cam diye biliyorum. Teksaat sitesinde citizen tsuoya 13k gördüm. Söylediğim Seiko 5 modeli ise sprd serisi. Mümkünse tüm sorularıma cevap verir misiniz? Özellikle uygun fiyatlı invicta diver pro'yu merak ediyorum. Seiko NH35A mekanizması var ve fiyatına göre bayağı iyi gibi gözüküyor.

Edit: Karışık geldiyse düzelteyim hocam. Sorduğum sorular karışmış biraz.

Son düzenleme:
Evet farklı türlerde. F/p olarak hangisi daha memnun eder? Citizen tsuoya safir kristal, Seiko 5 hardflex cam diye biliyorum. Teksaat sitesinde citizen tsuoya 13k gördüm. Söylediğim Seiko 5 modeli ise sprd serisi. Mümkünse tüm sorularıma cevap verir misiniz? Özellikle uygun fiyatlı invicta diver pro'yu merak ediyorum. Seiko NH35A mekanizması var ve fiyatına göre bayağı iyi gibi gözüküyor.

Edit: Karışık geldiyse düzelteyim hocam. Sorduğum sorular karışmış biraz.
F/p olarak tabiki Tsuyosa daha iyi. Safir cam olması bile yeterli. Sertleştirilmiş mineral camlar da dayanıklıdır ama en nihayetinde bir safir değil. Bu sebeple hoşunuza gidiyorsa Tsuyosa kesinlikle daha iyi bir tercih olacaktır.

F/p olarak tabiki Tsuyosa daha iyi. Safir cam olması bile yeterli. Sertleştirilmiş mineral camlar da dayanıklıdır ama en nihayetinde bir safir değil. Bu sebeple hoşunuza gidiyorsa Tsuyosa kesinlikle daha iyi bir tercih olacaktır.
Hocam sadece safir diye almayı düşünmüyorum tabi onunda büyük bir önemi var genel olarak hangisi iyiyse onu almayı düşünüyorum, ikisininde ayrı bi havası var. Yorumunuz için teşekkürler, bide Berkay hocamın yorumunu dinleyeyim.

Hocam diyelim tsuyosa alacağım. En uyguna orjinal satan resmi distribütörü olan neresi var?

Son düzenleme:
Hocam diyelim tsuyosa alacağım. En uyguna orjinal satan resmi distribütörü olan neresi var?
Resmi dağıtımcıların birçoğunda saat 17 bin civarında görünüyor. Bahsettiğiniz fiyat aralığında var mı emin olamadım. Ama yurtdışında yaşayan bir tanıdığınız varsa yanında getirtebilirsiniz.

Tsuyosa guzel saat ama biraz fazla abartildi, hele PRX Powermatic 80'den daha iyi oldugunu soyleyenleri falan da goruyorum bazen, bayagi komik. Alinabilir bir saat ama ben pek begenmiyorum tasarim olarak.

Invicta Pro Diver'in NH35A mekanizmali versiyonu en son Amazon'da satiliyordu ama o saticinin sonradan yolladigi partilerde NH35A cikmadigina dair soylentiler vardi, son durumu bilmiyorum. NH35A ciktigi senaryo icin konusursak guzel mekanizma lakin sadece mekanizmadan ibaret bir saat. Sahsen homage bir saat almak istemem. Evet saati baskasinin ilgisi ve begenisi icin almiyoruz lakin bariz bir sekilde Rolex benzerligi de itici geliyor.

SRPD guzel seri hatta su siralar SKX ile birlikte en sevdigim Seiko serisi olabilir. Guzel ve kaliteli bir saat serisidir.

Bu arada safir cam ve mineral cam muhabbetine cok takilma, ikisinin de kendine gore artisi eksisi var. Safir cam daha pahali ve cizilmelere dayanikli ama mineral cam da darbelere karsi daha dayanikli.

Tsuyosa guzel saat ama biraz fazla abartildi, hele PRX Powermatic 80'den daha iyi oldugunu soyleyenleri falan da goruyorum bazen, bayagi komik. Alinabilir bir saat ama ben pek begenmiyorum tasarim olarak.

Invicta Pro Diver'in NH35A mekanizmali versiyonu en son Amazon'da satiliyordu ama o saticinin sonradan yolladigi partilerde NH35A cikmadigina dair soylentiler vardi, son durumu bilmiyorum. NH35A ciktigi senaryo icin konusursak guzel mekanizma lakin sadece mekanizmadan ibaret bir saat. Sahsen homage bir saat almak istemem. Evet saati baskasinin ilgisi ve begenisi icin almiyoruz lakin bariz bir sekilde Rolex benzerligi de itici geliyor.

SRPD guzel seri hatta su siralar SKX ile birlikte en sevdigim Seiko serisi olabilir. Guzel ve kaliteli bir saat serisidir.

Bu arada safir cam ve mineral cam muhabbetine cok takilma, ikisinin de kendine gore artisi eksisi var. Safir cam daha pahali ve cizilmelere dayanikli ama mineral cam da darbelere karsi daha dayanikli.
F/p olarak mekanik saatlerde seiko 5 sprd serisi mi öneriyorsunuz yani? Abtsaat ve saatvesaat sitesi 12.500e satıyor. Abtsaat güvenilir mi, bllginiz var mıdır?

Almanya'da var. Getirtseler kaç Euro yapar? Teksaat sitesinde 13.000 TL, orjinal midir?
Orijinal mi emin değilim ama paralel ithalat yaptıklarını söylüyorlar. Orijinalse paralel ithalat da olsa alınır.
Powermatic 80'de maalesef ciddi bir handikap var. Şöyle ki mekanizma lazerle regüle edilmiş. Ki burada mekanik saatlerden bahsediyoruz. Mekanik saatlerde zaman tutarlılığı ortama, ısıya ve kullanım süresine göre değişkenlik gösterir. Zaman içersinde illaki sapmalar baş gösterecektir. Bu, mekanik saatlerin doğasında olan bir durum. Olası bir sapmada mekanizma içersinde bulunan regülatör üzerinden gerekli ayarlar yapılabilmekte. Fakat tüm olay burada patlıyor. Çünkü Powermatic 80'de regüle işlemi lazerle yapıldı. Yani mekanizmanın içinde regülatör yok. Bu yüzden olası bir sapmada bildiğiniz bir saat ustasına götürdüğünüzde regülatör olmadığı için saat yapılamayacak ve kendi servisine götürmekten başka bir seçeneğiniz olmayacak. Mekanizma açısından bence Miyota 8210 en azından tüketici açısından daha düşük masraflı bir mekanizma.