25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Bütçem 10.000 - 15.000 TL, tek router mi almalıyım yoksa mesh sistem mi kurmalıyım? Bütçenin tamamını kullanmasak iyi olur fakat en fazla bütçem bu. Evim çok büyük değil fakat şu an kullandığım BE230 router çekmiyor, kablosuz hızı düşük. Ayrıca bufferbloat sorunu yaşamak istemiyorum. Mesh sistemlerde ana routerın kaliteli olması mı lazım?

Bu bütçelerin normal kullanıcı için fazla olduğunu biliyorum ama artık pişman etmeyecek bir cihaz kullanıp iyi bir performans almak istiyorum.

Ana router'ın kaliteli olması bufferbloat için önemli. Mesh ile bir alakası yok.

Router ben olsam PC veya mini PC kullanırdım. @NYTMARE daha detaylı anlatabilir. Bence router paket ürün olmamlı ve sadece routing görevi görmeli. Bufferbloat anca böyle GigaFiber'de SQM ve PPPoE ile A+ verir.

Onun dışında evin her tarafına BE230 koyabilirsin. Veya onu iade edip Keenetic Challenger KN-3910 cihazlardan birkaç tane alabilirsin.

Mesh yapacaksan aynı marka ürünleri almak mantıklı. Karışması mümkün değil. Ya da olsa bile roaming sırası çok sıkıntı çıkıyor. Bunun için EasyMesh yaratıldı ama TP-Link dışında kimse desteklemiyor o yüzden bir anlamı yok.

Ev büyük değilse mesh sistem gereksiz diye düşünüyorum.
3+1 ev, ASUS DSL_AC51 ile çok rahat kullanıyordum ve sorun yaşamıyordum 70 Mbps internet ile.

Ana router'ın kaliteli olması bufferbloat için önemli. Mesh ile bir alakası yok.

Router ben olsam PC veya mini PC kullanırdım. @NYTMARE daha detaylı anlatabilir. Bence router paket ürün olmamlı ve sadece routing görevi görmeli. Bufferbloat anca böyle GigaFiber'de SQM ve PPPoE ile A+ verir.

Onun dışında evin her tarafına BE230 koyabilirsin. Veya onu iade edip Keenetic Challenger KN-3910 cihazlardan birkaç tane alabilirsin.

Mesh yapacaksan aynı marka ürünleri almak mantıklı. Karışması mümkün değil. Ya da olsa bile roaming sırası çok sıkıntı çıkıyor. Bunun için EasyMesh yaratıldı ama TP-Link dışında kimse desteklemiyor o yüzden bir anlamı yok.
BE230 kablosuz performansı berbat maalesef, TP-Link almamayı düşünüyorum.

Biliyorum fakat 2 tane router kullandım GigaFiber'e geçtiğimden beri, hiç düzgün performans alamadım kablosuz başta olmak üzere.

Hangi routerleri kullandınız? Ben 3+1 evde kolon kesmesine rağmen dandik router ile 500'leri görüyorum gigabit paketimde. Yakında düzgün bir routere geçeceğim.