ASUS TUF BE3600 nasıl peki? Kablosuz performansı ve donanım olarak genel olarak hangi marka daha iyidir?

Keenetic dışı routerlere çok aşina değilim. Onun dışında Asus'un router yazılımlarının stabil olmadığını görüyorum son zamanlarda.

Eğer ihtiyacınızı karşılayacaksa Keenetic Hero alabilirsiniz. Benim evimde 10 civarı Wi-Fi kullanan cihaz var ve ben Hero'yu buna göre alacağım.

Keenetic dışı routerlere çok aşina değilim. Onun dışında Asus'un router yazılımlarının stabil olmadığını görüyorum son zamanlarda.

Eğer ihtiyacınızı karşılayacaksa Keenetic Hero alabilirsiniz. Benim evimde 10 civarı Wi-Fi kullanan cihaz var ve ben Hero'yu buna göre alacağım.
@Liguori memnun olmadığını söylemişti, daha üst modeli var mı?

@Liguori memnun olmadığını söylemişti, daha üst modeli var mı?
Benim memnun değilim diye siz olmayacaksınız diye bir şey yok hocam :D

Cihaz güzel. KeeneticOS harika, piyadaki her şeye bin basar. Ayarları çok güzel.

Sadece iki çekirdekli ve GigaFiber'de QoS açınca +8ms Download Active ve +10-20ms Upload Active bufferbloat sonucu verdiği için beğenmiyorum. Ben 0ms olmasını istediğim için memnun değilim. O yüzden bunu AP olarak kullanmaya karar verdim.

Onun dışında harika cihaz. Hem de SFP portu da var. Yani GPON SFP ile de kullanabilirsiniz. Hero'yu router yapıp evin diğer bir yerine Challenger alabilirsiniz. Ama 10ms-20ms civarı bufferbloat alırsınız haberiniz olsun.

Benim memnun değilim diye siz olmayacaksınız diye bir şey yok hocam :D

Cihaz güzel. KeeneticOS harika, piyadaki her şeye bin basar. Ayarları çok güzel.

Sadece iki çekirdekli ve GigaFiber'de QoS açınca +8ms Download Active ve +10-20ms Upload Active bufferbloat sonucu verdiği için beğenmiyorum. Ben 0ms olmasını istediğim için memnun değilim. O yüzden bunu AP olarak kullanmaya karar verdim.

Onun dışında harika cihaz. Hem de SFP portu da var. Yani GPON SFP ile de kullanabilirsiniz. Hero'yu router yapıp evin diğer bir yerine Challenger alabilirsiniz. Ama 10ms-20ms civarı bufferbloat alırsınız haberiniz olsun.
Şu an bufferbloat durumum TP-Link BE230 ile şu şekilde, daha iyi performans alırım herhalde Keenetic ile.
1764243199558.webp

Hero'nun donanımı yeterli mi peki? Bir üst modelini alıp Challenger ile mesh yapabilirim.

Şu an bufferbloat durumum TP-Link BE230 ile şu şekilde, daha iyi performans alırım herhalde Keenetic ile.
Eki Görüntüle 205734
Sizin bu Upload Active böyle olması cidden ilginç. Unloaded normal, yani TurkNet taraflı bir sıkıntı yok gibi. Download Active de normal, yani BE230 QoS'u güzel yapıyor, 4ms benim Hero'daki 8ms'den daha iyi. Ama Upload Active çok kötü.

Sizin kablolu bağladığınız cihazın ethernet portu Intel mi yoksa Realtek mi? Onu biliyor musunuz? Belki buradan bir çözüme ulaşılabilir.

Hero'nun donanımı yeterli mi peki?
Bana göre değil. Size göre olabilir. Ona yorum yapamam.

Bir üst modelini alıp Challenger ile mesh yapabilirim.
Güvenmiyorsanız Titan KN-1812 ve Challenger KN-3910 ikilisi daha mantıklı.

Sizin bu Upload Active böyle olması cidden ilginç. Unloaded normal, yani TurkNet taraflı bir sıkıntı yok gibi. Download Active de normal, yani BE230 QoS'u güzel yapıyor, 4ms benim Hero'daki 8Ms'den daha iyi. Ama Upload Active çok kötü.

Sizin kablolu bağladığınız cihazın Ethernet portu Intel mi yoksa Realtek mi? Onu biliyor musunuz? Belki buradan bir çözüme ulaşılabilir.

Bufferbloat konusunda konusalım, bu konu kirlenmesin.

Bana göre değil. Size göre olabilir. Ona yorum yapamam.

Güvenmiyorsanız Titan KN-1812 ve Challenger KN-3910 ikilisi daha mantıklı.
Hocam Keenetic yazılım olarak övülüyor fakat ben güvenemiyorum açıkçası, önceden ASUS kullandığım için ASUS daha iyi gibi geliyor. ASUS TUF BE3600 ile donanım farkları neler? Ayrıca Wİ-Fİ 6 olması sorun çıkarır mı?

Ana Router'ın kaliteli olması bufferbloat için önemli. Mesh ile bir alakası yok.

Router ben olsam PC veya mini PC kullanırdım. @NYTMARE daha detaylı anlatabilir. Bence router paket ürün olmamlı ve sadece routing görevi görmeli. Bufferbloat anca böyle GigaFiber'de SQM ve PPPoE ile a+ verir.

Onun dışında evin her tarafına BE230 koyabilirsin. Veya onu iade edip Keenetic Challenger KN-3910 cihazlardan birkaç tane alabilirsin.

Mesh yapacaksan aynı marka ürünleri almak mantıklı. Karışması mümkün değil. Ya da olsa bile roaming sırası çok sıkıntı çıkıyor. Bunun için easymesh yaratıldı ama TP-Link dışında kimse desteklemiyor o yüzden bir anlamı yok.

İlk başta sorduğunda ona söylemiştim zaten tek yapması gereken NanoPi R6S alıp onu router yapıp mesh sistem alıp onu da AP olarak kullanmaktı bu kadar uğraşmayacaktı.