Bütçe
10.000-15.000 TL

İlkay Demir

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Sistemim için online UPS arıyorum. Özellikle voltaj dalgalanmalarına karşı tam koruma ve kesinti anında sıfır geçiş süresi benim için önemli.

Sistem özelliklerim:
İşlemci: Intel i7 14700K
Ekran Kartı: Galax RTX 4070 Ti Super
PSU: FSP Hydro K PRO Gen5 750W 80+ Bronze
1.Monitör: ASUS ROG STRIX XG27ACS 27"
2.Monitör: Dell 27" G2722HS

Ayrıca modem de UPS’e bağlı olacak.

UPS’ten beklentim:

• Bilgisayar + modem kesin çalışsın
  • Yan monitör çalışmasa da olur ama kapasite yeterliyse bağlamak isterim
  • Oyun sırasında ani kapanma yaşamamak
  • Voltaj regülasyonu güçlü olsun
  • Gerçek online olsun, line-interactive düşünmüyorum
  • En azından sistemi güvenli şekilde kapatmaya yetecek süre versin (5–10 dakika yeterli)
Kesin bir bütçem yok ancak ne kadar ucuz olursa o kadar iyi olur tabii.

Tahmini yük hesaplaması konusunda da fikirlerinizi almak isterim. Oyun yükü altında sistemin çektiği güç düşünüldüğünde kaç kVA / kaç Watt bir UPS mantıklı olur?
1 kVA yeterli mi yoksa 2 kVA mı bakmalıyım?

Marka/model önerilerine açığım (FSP, Tunçmatik, Inform, APC vs.).

Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Teşekkürler.

VA ve watt birbirinden farklı güç birimidir? Online UPS'ler 1 kva için 800/900Watt güç verebilir. Tavsiyem ise rahatlık için 2 kva almanız.

Bu konuda çok bir bilgim yok. Ancak genel öneri dediğiniz gibi 2 KVA yönünde.

Makelsan da olabilir. 4 akü ile yeterince açık tutar.

Nasıldır hocam bu model? Ortalama ömrü ne kadardır ve ortalama kaç dakika sistemi açık tutar?

Makelsan bu sektörde köklü bir markadır. Açık tutma konusunda kesin bir süre söylemek zor. 4 akü olduğundan sizin için yeterli olacaktır. Akülerin ise 2 yılda bir değişimi tavsiye edilir.

Makelsan bu sektörde köklü bir markadır. Açık tutma konusunda kesin bir süre söylemek zor. 4 akü olduğundan sizin için yeterli olacaktır. Akülerin ise 2 yılda bir değişimi tavsiye edilir.

Teşekkür ederim. Son olarak bu cihazın gürültüsü nasıldır? Online UPS'ler için gürültülü oldukları söyleniyor.