Bütçe
10000
Odyssey G4 daha seri bir monitör. Üstelik, gördüğüm şikayetlere göre Dell G2524h modelinin iç yapısı biraz kötü.

Sağ olun hocam, Odyssey G4 25 inch olduğundan güzel olabilir ancak monitörün altı çok göze batıyor. Ancak monitörü tamamen FPS oyunları harici diğer oyunlar ve edit yapmak içinde kullanacağımdan 27 inch monitör almaya karar verdim diyebilirim. Eğer bu boyutta uygun bir monitör bulamazsam bütçesi de uygun olduğundan Odyssey'i alabilirim. Önerebileceğiniz bir model varsa beklerim.

Sağ olun hocam, Odyssey G4 25 inch olduğundan güzel olabilir ancak monitörün altı çok göze batıyor. Ancak monitörü tamamen FPS oyunları harici diğer oyunlar ve edit yapmak içinde kullanacağımdan 27 inch monitör almaya karar verdim diyebilirim. Eğer bu boyutta uygun bir monitör bulamazsam bütçesi de uygun olduğundan Odyssey'i alabilirim. Önerebileceğiniz bir model varsa beklerim.
27 inç monitör istiyorsanız Odyssey G4'ün 27 inç versiyonundan ziyade önerim şu olur:
Odyssey G4'ün 27 inç versiyonu 25 inçliği kadar başarılı değil fakat önerdiğim VG279QM modeline bütçeniz yetmiyorsa onu da alabilirsiniz.

Odyssey G4'ün 27 inç versiyonu 25 inçliği kadar başarılı değil fakat önerdiğim VG279QM modeline bütçeniz yetmiyorsa onu da alabilirsiniz.

27 inch için 2K alabilirim 2K olarak ne önerebilirsiniz? Zaten Odyssey'in 27 inch olan modelini almayı düşünmüyorum sadece 27 inchte uygun bir model bulamazsam ya da satın aldım büyük gelirse Odyssey G4'e dönerim demek istedim. G4'ün paneli büyük geldiğinden daha uygun bir model arıyorum yoksa fiyat olarak da uygun.

27 inch için 2K alabilirim 2K olarak ne önerebilirsiniz? Zaten Odyssey'in 27 inch olan modelini almayı düşünmüyorum sadece 27 inchte uygun bir model bulamazsam ya da satın aldım büyük gelirse Odyssey G4'e dönerim demek istedim. G4'ün paneli büyük geldiğinden daha uygun bir model arıyorum yoksa fiyat olarak da uygun.
O halde şunu öneririm:
Görüntü kalitesi için daha iyi seçenekler var ama o monitörler bunun kadar seri değil.

Tek kullanim senaryon oyun degilse XG2431 o kadar olmazsa olmaz degil. CS2 ve Valorant gibi competitive oyunlardan hic cikmiyorsan XG2431 en iyi seceneklerden birisi, o kadar. Normal bir kullanici isen gerek yok, daha iyi goruntu kalitesine sahip bir 165-180 Hz 2K monitor alip gecmen daha iyi olur. Bu butcelerde en iyi goruntu kalitesine sahip monitor AOC Q27G4X'tir. Hem renk gamutu yuksek, hem maksimum parlakligi yuksek hem de kontrast orani 1400:1 gibi IPS icin iyi sayilabilecek degerlerde.

Tek kullanim senaryon oyun degilse XG2431 o kadar olmazsa olmaz degil. CS2 ve Valorant gibi competitive oyunlardan hiç cikmiyorsan XG2431 en iyi seceneklerden birisi, o kadar. Normal bir kullanici isen gerek yok, daha iyi goruntu kalitesine sahip bir 165-180 Hz 2K monitor alip gecmen daha iyi olur. Bu butcelerde en iyi goruntu kalitesine sahip monitor AOC Q27g4X'tir. Hem renk gamutu yuksek, hem maksimum parlakligi yuksek hem de kontrast orani 1400:1 gibi IPS icin iyi sayilabilecek degerlerde.

Hocam zaten şu an bende fikrimi değiştirdim kasanın 4'te biri fiyatını tek monitöre vermek iztemyorum çünkü o parayı verince tüm sorunlarım çözülmeyecek, çok artısı olsa anlarım ama halen daha sorun çıkabilir ki şu anda da bilgisayarımın taksitini ödüyorum. O yüzden 4 5 bin liraya 23 inch 1080p alacağım. Şu anda Lenovo Legion R25I30 ve MSI G2422 arasındayım onları araştırıyorum. Hem bu fiyata iki tane alıp çok rahat edebilirim.

O yüzden 4 5 bin liraya 23 inch 1080p alacağım. Şu anda Lenovo Legion R25I30 ve MSI G2422 arasındayım onları araştırıyorum. Hem bu fiyata iki tane alıp çok rahat edebilirim.

Zaten masamın boyu monitöre yakın kalmamı sağlıyor. 24 inch mi alsam 27 inch mi sorusundan kafam patladı. Ondan dolayı hiç riske atmadan 24 üzerinden devam edeceğim. İleride artık ihtiyaca göre bir iki seneye değiştirmek istersem satıp değiştiririm. Satabilirsem şu anki monitörümü de satmayı düşünüyorum kar kardır.

Son düzenleme:
@mniways 24G2sp daha mantikli bir secim olur. Onu almam dersen de R25I30 al.

AOC'nin satıcıları çok sağlam gibi durmuyor hocam Hepsiburada linkinde tek yorum var o da 1 puan vermiş satıcıyla alakalı. Trendyol'a da pek güvenemiyorum Amazon'da zaten stok yok. Legion ve MSI'a dönersek R25I30 özellik olarak daha avantajlı sanırım. Ayaklık vs benim için önemli değil zaten standda duracak monitör.

@mniways Monitor alirken 3 temel seye bakilir; parlaklik, kontrast ve renk gamutu. Parlaklik olarak esit sayabiliriz, geriye kontrast ve renk gamutu kaliyor. R25i-30 modeli renk gamutu olarak basarili iken G2422 modeli ise kontrast olarak basarili. Yani totalde 1-1 kaliyorlar. Geriye diger ek ozellikler devreye girince pivot ozelligi, yukseklik ayari ve dahili hoparlor gibi artilarla R25i-30 bu karsilastirmanin galibi oluyor.

@mniways monitor alirken 3 temel seye bakilir; parlaklik, kontrast ve renk gamutu. Parlaklik olarak esit sayabiliriz, geriye kontrast ve renk gamutu kalıyor. R25I30 modeli renk gamutu olarak basarili iken G2422 modeli ise kontrast olarak basarili. Yani Total'de 1-1 kalıyorlar. Geriye diger ek ozellikler devreye girince pivot ozelligi, yukseklik ayari ve dahili hoparlör gibi artilarla R25I30 bu karsilastirmanin galibi oluyor.

Genel olarak oyun ve edit için hangisi daha önemlidir ya da hangisi daha çok göze batar bilmiyorum ancak kullanmayacakta olsam hem güzel özellikleri olması açısından hem de daha çok önerilmesinden dolayı R25ı30'u almayı düşünüyorum. Teşekkür ederim.