Bütçe
10.000 TL

drumzy

Çalışkan
10.000 TL civarına laptopuma bağlamak için bir gaming monitör arıyorum. İlgimi çeken monitörler aşağıda. Bunlardan hangisini almak daha mantıklı olur?

(Bu monitör Samsung'un sitesinde daha ucuz ancak rekabetçi oyunlarda kavisli monitör sorun yaratır mı, ondan endişeliyim.)

Bu bütçedeki en iyi monitör G65B.

(Bu monitör Samsung'un sitesinde daha ucuz ancak rekabetçi oyunlarda kavisli monitör sorun yaratır mı ondan endişeliyim.)

Kavisli monitörün havalı olduğunu düşündüğüm zamanlarda Gamepower kavisli monitörüm vardı sıkıntı yaşamamıştım.

Kutu açılımına baktım şimdi açıkçası hem adaptörlü olması hem de çok kalın ve kaba bir tasarıma sahip olması beni uzaklaştırdı kendinden. Hem monitör için çok fazla yerim yok hem de direk oturma odasının ortasına kuracağım için biraz daha zarif bir şey olması daha iyi olur.

AOC Q27G4ZR ile AOC Q27G4XF monitörleri arasında nasıl farklar var.

Son düzenleme:
15K altı ürünleri bir ay kadar inceledim kavisli istiyorsan G65B, düz istiyorsan AOC Q27G4ZR alabilirsin. En F/P ürünler bunlar.

AOC Q27G4ZR incelemesi: https://techolay.net/sosyal/konu/aoc-q27g4zr-2k-monitor-incelemesi.155135/

Bilgilendirme:

İyi yanlarından herkes bahseder ben olası sorunlardan bahsetmek istiyorum.

AOC Q27G4ZR -> IPS panel sorunsalı IPS Glow bu üründe de var, simsiyah bir ekran olmadıkça göze asla batmıyor, bir iki gün kullandıktan sonra alışıyorsun.

G65B -> Flickering, scanline sorunu çok fazla raporlaniyor, zaten VA panel teknolojisini arastirirsan bu tarz sorunlara bir yatkınlık olduğunu fark edeceksin. G65B kaliteli bir VA deniyor ama bu sorunu yine de yaşayan kişi sayısı oldukça fazla. Risk alırım diyorsan ürünü al, sorun yaşarsan iade eder tekrar sipariş edersin.

Ölü piksel her ikisinde de çıkabilir, bu da şans faktörü.

15K altı ürünleri bir ay kadar inceledim kavisli istiyorsan G65B, düz istiyorsan AOC Q27G4ZR alabilirsin. En F/P ürünler bunlar.

AOC Q27G4ZR incelemesi: https://techolay.net/sosyal/konu/aoc-q27g4zr-2k-monitor-incelemesi.155135/

Bilgilendirme:

İyi yanlarından herkes bahseder ben olası sorunlardan bahsetmek istiyorum.

AOC Q27G4ZR -> IPS panel sorunsalı IPS Glow bu üründe de var, simsiyah bir ekran olmadıkça göze asla batmıyor, bir iki gün kullandıktan sonra alışıyorsun.

G65B -> Flickering, scanline sorunu çok fazla raporlaniyor, zaten VA panel teknolojisini arastirirsan bu tarz sorunlara bir yatkınlık olduğunu fark edeceksin. G65B kaliteli bir VA deniyor ama bu sorunu yine de yaşayan kişi sayısı oldukça fazla. Risk alırım diyorsan ürünü al, sorun yaşarsan iade eder tekrar sipariş edersin.

Ölü piksel her ikisinde de çıkabilir, bu da şans faktörü.
Peki AOC Q27G4ZR ile AOC Q27G4XF arasında sadece Hz ve parlaklık farkı mı var? Eğer öyleyse Q27G4XF almak daha mantıklı geldi fiyat avantajından dolayı.