Bütçe
10.000 TL
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, soru oldukça basit piyasadaki en iyi hava soğutucuyu arıyorum, bir arkadaşıma sistem topluyoruz ve 14700k model bir işlemci kullanıldı bunu soğutmak için ise sıvı soğutma yerine hava soğutma tercih edeceğiz. Bütçe 10.000 TL'ye kadar çıkabiliriz en iyi performansı istiyoruz, sessizlik de önemli tabii ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Noctua D15S öneririm. 14700K ile kullanıyorum. İkinci elde 2 bine çok rahat bulursun. 1 tane de ek fan alırsın mükemmel olur.

Noctua önerip yarı fiyatına benzer ya da daha iyi performans sağlayan Thermalright ürünleri görülünce niye dalga geçiliyor anlamıyorum. FC140 gibi bir dev sıfır olarak 1800'e satılırken (@20424 Hocam linkini atmış) hala 2. el sitelerinden D15 serisini önermek ''bana'' saçma geliyor.

Bu arada 14700K gibi bir işlemciye hava soğutma için 10K bütçe ayırana kadar o paraya kasa + en iyilerinden sıvı soğutucu bile alırsınız (eğer kasayla alakalı bir durum varsa).

D15S'in 2. elde en ucuzu 2000'e bulunuyor evet ama fansız satıyor satıcı. 3 tane orijinal fan fiyatını da eklersen zaten iyice uçuyor fiyat...