Bütçe
10.000 TL
Noctua D15S öneririm. 14700K ile kullanıyorum. İkinci elde 2 bine çok rahat bulursun. 1 tane de ek fan alırsın mükemmel olur.
cinebench testinde sıcaklıklar nasıl hocam?

Noctua önerip yarı fiyatına benzer ya da daha iyi performans sağlayan Thermalright ürünleri görülünce niye dalga geçiliyor anlamıyorum. FC140 gibi bir dev sıfır olarak 1800'e satılırken (@20424 Hocam linkini atmış) hala 2. el sitelerinden D15 serisini önermek ''bana'' saçma geliyor.

Bu arada 14700K gibi bir işlemciye hava soğutma için 10K bütçe ayırana kadar o paraya kasa + en iyilerinden sıvı soğutucu bile alırsınız (eğer kasayla alakalı bir durum varsa).

D15S'in 2. elde en ucuzu 2000'e bulunuyor evet ama fansız satıyor satıcı. 3 tane orijinal fan fiyatını da eklersen zaten iyice uçuyor fiyat...
Sıvı soğutma tarafına sistem uzun süreli yük altında kalacağı için tercih edilmeyecek fakat fiyatın bi önemi yok sadece en yüksek performanslı hava soğutucu gerekli :)

Sıvı soğutma tarafına sistem uzun süreli yük altında kalacağı için tercih edilmeyecek fakat fiyatın bi önemi yok sadece en yüksek performanslı hava soğutucu gerekli :)
253 watt limitte Linpack'te 85 derece.

Arkadaş bende göz ardı edili, kullandığım şeyleri benden iyi bildiğini düşündüğü için direkt göz ardı ediyorum insanları.

253 watt limitte Linpack'te 85 derece.

Arkadaş bende göz ardı edili, kullandığım şeyleri benden iyi bildiğini düşündüğü için direkt göz ardı ediyorum insanları.

Hocam vallahi oldukça başarılıymış, kendim MEG CoreLiquid S360 ile 253W limitteki 14900K'yı 85 derecede çalıştırıyorum. Chromax.black sürümü dh15 de oldukça ilgimizi çekti.

Paylaştığım soğutucu 15S modelinden değil, normal D15 g2 modelinden bile daha iyi, paranızın kıymeti pek yok anladığım kadarıyla, gerçi tercih meselesi.

@melihenesbakal

10 sene sonra kit istese Noctua yollayacak ama diğer firmalar yollayacak mı neyin parasının kıymeti bu?

10 sene sonra kit istese Noctua yollayacak ama diğer firmalar yollayacak mı neyin parasının kıymeti bu?

1500 liralık soğutucular benim 4 katı fiyatına sattığım soğutucuya kıyasla daha iyi performans verse ben 10 değil 20 sene sonrasına bile destek veririm. Noctua fanboyluğu yapmaya gerek yok alınabilir bir yanı yok bizim ülkemizde. Çok daha ucuza çok daha iyi alternafiler var. Noctuaya vericeğim paraya phantom spiritten 3 tane alırım her biri 4 sene gitse 12 sene kullanırım. Hemde daha performanslı olur.

O paraya iki senede bir Frost Commander alsanız, 12 sene falan güncel soğutucu kullanırsınız, eskilerini de satarsınız.

Önerdiğiniz soğutucu tam bir para israfı.

Son düzenleme: