Bütçe
10.000 TL
Atmos 2 montajını yaptım ve bazı gariplikler var maalesef. OCCT ya da herhangi bir programa girdiğimde ya da Firefox'a tıkladığımda bile fanlar aşırı hızlanıyor. Sorun ne olabilir @Ayhan Dönmez hocam? CyroFuze 7 sürmüştüm, sonra katı ve belki ondandır diye söküp tekrardan daha akışkan olan noctua sürdüm.

Pumpı sys_fan3'e taktım ve full speedde çalıştırıyorum.

Eki Görüntüle 267018Eki Görüntüle 267019Eki Görüntüle 267020

Hw Monitor OCCT testi sırasında çekildi.
Eki Görüntüle 267021

@Eagles Firefox'a girip Techolay'a tıkladığımda bile uçuyor bir işlemci fanları. anlamadım. Pompa arızalı vs. desem fan3 full speedde dönüyor.
Selam, seçtiğin soğutucu gerçekten çok güzel bir tercih, hiç şüphen olmasın. İçin rahat etsin diye kendi yaptığım test verilerini seninle paylaşmak istedim: Bu soğutucu, 22 derece oda sıcaklığında 9800X3D gibi güçlü ve 71mm2 ccd alanına sahip bir işlemciyi sabit 193 watt yük altında bile çok rahat dizginleyebiliyor.

Montaj konusuna gelecek olursak; kurulum sırasında gözden kaçabilecek birkaç kritik noktayı kontrol etmende fayda var:

• Bloğun altındaki mor koruyucu jelatini söktüğünden emin ol.
  • Pompa kurulumunda vidaları elle 1-3-4-2 şeklinde sık tornavida kullanmadan.
  • Birde boruları ram'e gelecek şekilde takarsan düzgün montaj yapmış olursun bilgine.

Hocam bundan kaynaklı mı acaba? O şekilde çok zor oluyordu da bir silip tekrardan süreyim madem.
Montajın sıkıntı yapmaması lazım, ben 1 saat kullandım öyle; sıcaklık konusunda 1 derece fark ettirmiyor. Bir başka kişide ise i7 14700F var, 288W rahatlıkla thermal sınıra sokmadan soğuttu ve 6 aydır kullanıyor. Atmos 2'nin pompası yönsüz bir pompa aslında, 4 noktadan da eşit.

Hocam bundan kaynaklı mı acaba? O şekilde çok zor oluyordu da bir silip tekrardan süreyim madem.

Bunu yaptım hocam.
Tavsiyem soğutucuyu bir kontrol edin lütfen doğru montaj yaptığınızdan emin olun. Birde daha fazla detay paylaşırsanız güzel olur.

Yaptım şimdi test edeceğim.
image.webp
image.webp

Şuan durum bu. Bir de mesela 2 saat öncesine kadar Spider Man 2 oynarken dalgalanma yoktu fan profilini vs. oynadım değiştirdim ama sürekli dalgalana var anlam veremiyorum. Şimdi son kez bir oyun deneyeceğim düzeldiğini sanmıyorum ama net sonucu söyleyeceğim 5 dk oyuna bakayım. @Ayhan Dönmez @UsThinac

SYS_Fan3' e pompayı taktım anakartımda pompa girişi olmadığı için ve full speed yaptım.

1784486924871.webp

Şuan durum bu. Bir de mesela 2 saat öncesine kadar Spider Man 2 oynarken dalgalanma yoktu fan profilini vs. oynadım değiştirdim ama sürekli dalgalana var anlam veremiyorum. Şimdi son kez bir oyun deneyeceğim düzeldiğini sanmıyorum ama net sonucu söyleyeceğim 5 dk oyuna bakayım. @Ayhan Dönmez @UsThinac

SYS_Fan3' e pompayı taktım anakartımda pompa girişi olmadığı için ve full speed yaptım.

Eki Görüntüle 267048
Kasa üzerini paylaşır mısın fotosunu ? birde testleri yaparken kasa camı açık kalsın.

Eki Görüntüle 267048

Arctic'te pompayı aynı mantıkta mı kullanıyordun?