Bütçe
10.000 TL
Arctic'te pompayı aynı mantıkta mı kullanıyordun?
Arctic'te pompa girişi yoktu. Tek bir giriş o da CPU fana giriliyordu.
Birde pompayı neden pump soketine takmadın ?
B650M DS3H 1 adet CPU fan ve 3 adet SYS_FAN girişi var. Pump soketi yok.

@Ayhan Dönmez Pompa %100'de çalışacak diye biliyorum sıvı akışı için. Eagles de öyle çalıştırıyordu.

All in one kullanmışsın sen Arctic'te, çok problem etmez gerçi. Mantık aynı. Bir dene bakalım oyunlarda.

Pompa %100'de çalışacak diye biliyorum sıvı akışı için. Eagles de öyle çalıştırıyordu.

%100 şartı yok ama onda öyleydi, sendeki sorun o değil. @Eagles 'te boşta ve yükte değerler çok iyiydi. Fan hızlanma muhabbetini birkaç ayarla çözmüştü. Fan hızlanma süresi vs. biliyorsun.

Kasa üzerini paylaşır mısın fotosunu ? birde testleri yaparken kasa camı açık kalsın.
Kasa üzeri tamamen normal hocam. Soğutucu kutusundan çıkan 12 adet vida ile kusursuz montajladım. Şuan kapattım ama sorun yok. Kablo bağlantılarında da bir problem yok. Anş sıçramalar canımı sıkıyor.

Şuan da pc açılmıyor bir reset attım BIOS a girmek için, anlamadım.

@Ayhan Dönmez Pompa %100'de çalışacak diye biliyorum sıvı akışı için. Eagles de öyle çalıştırıyordu.
Sıvı soğutma sistemlerinde pompanın sabit RPM'de dönmesi performans ve kararlılık açısından oldukça güzel bir yöntemdir. Fakat kullandığınız MasterLiquid Atmos serisi için size tavsiyem, pompanızı %100 yerine sabit %79 veya %85 hız seviyelerine ayarlamanızdır.

Kasa üzeri tamamen normal hocam. Soğutucu kutusundan çıkan 12 adet vida ile kusursuz montajladım. Şuan kapattım ama sorun yok. Kablo bağlantılarında da bir problem yok. Anş sıçramalar canımı sıkıyor.

Şuan da pc açılmıyor bir reset attım BIOS a girmek için, anlamadım.
kasa üzeri mesh mi cam mı onun için sordum. birde pompadan ses geliyor mu kontrol edin.

Fan hızlanma süresi vs. biliyorsun.
Bende saniye değil temp. interval var. 3 derece seçtim hemen sıçramasın diye.

kasa üzeri mesh mi cam mı onun için sordum. birde pompadan ses geliyor mu kontrol edin.
Pompadan ses geliyor. Kasa üzeri mesh.

@Ayhan Dönmez PC açılmıyor. Sanki sonsuz ram traininge girdi gibi oldu. Fanlar dönüyor ama gelmedi.

@Ayhan Dönmez PC açılmıyor. Sanki sonsuz ram traininge girdi gibi oldu. Fanlar dönüyor ama gelmedi.
Nasıl bir ses geliyor, hafif bir cızırtı ise dipten gelen az duyulan o normaldir ama bariz 30cm bir mesafeden duyuluyorsa iade işlemlerini hemen başlatın derim.

Atmos II ve Battlefield 6 değerleri pompa devri %85
1784487831084.webp

İlginç sorunlar. Clear CMOS yap bir. Montaj kaynaklı sorun olmadığına eminsen soğutucu ile alakalı problem var demektir. OCCT'den ziyade Cinebench R23 öncesi sonrası şeklinde baksan daha iyi olurdu. AIO değişmeden ben hep uygularım bu metodu, sorunu net anlamak için.

@ShadowLegion Sana gelen örnek sorunlu olabilir yani, yoksa bu AIO sağlam. Çok kullanan var güncelde.

İlginç sorunlar. Clear CMOS yap bir. Montaj kaynaklı sorun olmadığına eminsen soğutucu ile alakalı problem var demektir. OCCT'den ziyade Cinebench R23 öncesi sonrası şeklinde baksan daha iyi olurdu. AIO değişmeden ben hep uygularım bu metodu, sorunu net anlamak için.

@ShadowLegion Sana gelen örnek sorunlu olabilir yani, yoksa bu AIO sağlam. Çok kullanan var güncelde.
Hocam sorunlu mu anlamadım. PC bir açılsa.
Nasıl bir ses geliyor, hafif bir cızırtı ise dipten gelen az duyulan o normaldir ama bariz 30cm bir mesafeden duyuluyorsa iade işlemlerini hemen başlatın derim.

Atmos II ve Battlefield 6 değerleri pompa devri %85
Eki Görüntüle 267055
Hepsiburada'dan almıştım. Başlatayım olmadı. Cızırtı var ama %100de çalıştığı için mi?

@Ayhan Dönmez bir ton ayar yapmıştım hocam şimdi cmos sıkıntı ama bakayım. nasıl yapıyordum acaba? B659M DS3H.

@ShadowLegion hocam, sıvı soğutucu bozuk olabilir, bende Artic Liquid Freezer III Pro 420mm aldım ama 130W çekip, 95 derecelerde dolaştı. Sorunu çözemediyseniz, garantiye gönderin derim.

Hocam sorunlu mu anlamadım. PC bir açılsa.

Hepsiburada'dan almıştım. Başlatayım olmadı. Cızırtı var ama %100de çalıştığı için mi?

@Ayhan Dönmez bir ton ayar yapmıştım hocam şimdi cmos sıkıntı ama bakayım. nasıl yapıyordum acaba? B659M DS3H.

O ayarları kaydetmen lazımdı ne olur ne olmaz diye. Şimdi Boot sıkıntısı yaşadığın için muhtemelen vidaları vs. çok sıktın, sokete çok baskı yapmış olabilir. Montaj mevzusunu vidaları sıkmadan bir elinle pump bastırarak deneyebilirsin belki. Montaj kusursuz olduğundan şüpheleyim yani sende. Sokete gereksiz baskı Boot problemi yapar.