Bütçe
10.000 TL
Lanet olsun bu markaya gerçekten. 6-7 yıl önce Cooler Master Master Liquied ML240 vardı sürekli sıkıntılıydı. Bir marka hiç mi değişmez.
ocam detaylı bir şekilde fotoğraflayıp paylaşır mısınız? Detaylı olsun; pompayı söküp detaylıca hem CPU hem pompa yüzeyini çekin, braketleri de unutmayın. Hepsini fotoğraflayın.
İzopropil alkol döktüm tuvalet kağıdına güzelce sildim hocam. Herhangi bir jelatin felan da kalmadı. toplamda 3 kez yeni macun sürdüm. Pompadan da ses geliyor. İade edip Lian Li alıp bu lanetten kurtulacağım.

Arctic'i onlarca kez söktüm macun yeniledim bir kez sorun yaşamamıştım.

Lanet olsun bu markaya gerçekten. 6-7 yıl önce Cooler Master Master Liquied ML240 vardı sürekli sıkıntılıydı. Bir marka hiç mi değişmez.

İzopropil alkol döktüm tuvalet kağıdına güzelce sildim hocam. Herhangi bir jelatin felan da kalmadı. toplamda 3 kez yeni macun sürdüm. Pompadan da ses geliyor. İade edip Lian Li alıp bu lanetten kurtulacağım.

Sana sorunlu ürün denk geldi muhtemelen. Şanssızlık olmuş tabii epey. Sağlık olsun.

Teknoloji şans işi, kime ne denk geleceği belli olmuyor. Aynı fabrikadan aynı anda çıkan 2 ürün bile farklı performans gösterebiliyor. Ortalama değerler belli olsa da sendeki ürün faulty olarak değerlendirilebilir. Zaten Arctic'ten hemen sonra bu denli rahatsız olduğuna göre bir şeylerin yolunda gitmediği aşikar.

Size sorunlu ürün gelmiş olabilir veya bir yerde hata var. Ancak Cooler Master, gerçekten son dönemde görebileceğiniz en iyi üst segment soğutucuya sahip nadir firmalardan biri. Çünkü piyasada Asetek vari pompalardan geçilmiyor; Cooler Master ise buna yeni bir soluk getirdi. Çift katmanlı pompa ile sıcak suyu soğuk sudan ayırarak hem pompa ömrünü uzattılar hem de bu denli küçük bir yapıda sessiz ve yüksek performans veren bir numara (top 1) oldular. Lian Li alırken dikkat etmeniz gereken birkaç detay var, bilginiz olsun. Lian Li'de revizyonlu ürün ve eski braket olayı çok dönüyor, haberiniz olsun.

Birde Lianli pompaları atmos ıı kadar sessiz olmayacaktır. Deneyimlere dayanarak.
UsThinac..

Atmos II Test Sonuçları:
Ekran_goruntusu_2026-03-12_200426.webp

Ya da hiç almayacağım. İade talebi
oluşturdum. Gece evdekiler uyusun söküp kutulayacağım.

Satıcı bir de Hepsiburada idi. Umarım iade konusunda sıkıntı yaşamam. Poşetlerine kadar koyacağım. Tüketici hakem ile vs. uğraşmak istemiyorum.

@Ayhan Dönmez hocam iade konusunda sıkıntı yaşatmazlar değil mi? vida poşetlerinin de çoğu duruyor, kutular yırtılmadı.

Son düzenleme:
Ya da hiç almayacağım. İade talebi
oluşturdum. Gece evdekiler uyusun söküp kutulayacağım.

Satıcı bir de Hepsiburada idi. Umarım iade konusunda sıkıntı yaşamam. Poşetlerine kadar koyacağım. Tüketici hakem ile vs. uğraşmak istemiyorum.

@Ayhan Dönmez hocam iade konusunda sıkıntı yaşatmazlar değil mi? vida poşetlerinin de çoğu duruyor, kutular yırtılmadı.

Sanmıyorum sıkıntı yaşayacağını, çok dert etme. İade talebi oluştur, destekle de iletişime geçip ekstra sorarsın. Yanıt veriyorlar zaten, Hepsiburada sorun çıkarttığına çok denk gelmedim. Yasal hakkın var zaten, kutu yırtık falan değilse sorun olmaz. Vatan'a da çok iade ettim, ilk sordukları şey hep kutu.

Arctic ile OCCT testi yapıyorum şuan ve CM Atmos 2 ile aynı Wattı çekiyor (Wattı zaten ben sınırladım motherboard olarak PBO'da BIOS'ta) ama saat hızı da aynı. CM aşırı sesli. Arızalı olduğunu düşünmüyorum, sizler alışmışsınız ama Arctic gerçekten 2 dünya ileride CM'den.

1784500544047.webp

Hocam şuan kasa kapağı açık pump 3000 RPM'de. Son iade tarihim 27 Temmuzmuş bugün bilgisayardan soğuttu beni. Yarın söküp Arctic'i takıp direkt iade talebi açacağım.

Arctic ile OCCT testi yapıyorum şuan ve CM Atmos 2 ile aynı Wattı çekiyor (Wattı zaten ben sınırladım motherboard olarak PBO'da BIOS'ta) ama saat hızı da aynı. CM aşırı sesli. Arızalı olduğunu düşünmüyorum, sizler alışmışsınız ama Arctic gerçekten 2 dünya ileride CM'den.

Eki Görüntüle 267126
Arctic modelini düz montajda denedim; 150 W güç tüketiminde 102 dereceyi gördü. Ancak Cooler Master için 'sesli' demeniz pek doğru olmamış. Bugüne kadar birçok sıvı soğutma kullandım ve aralarında en sessiz pompaya sahip olanı Cooler Master Atmos II idi. Maalesef Arctic pompaları biraz sesli çalışıyor. 6 farklı Arctic Liquid Freezer III ile dört farklı Cooler Master Atmos II'nin sesini inceleme fırsatım oldu; Atmos II modellerinin hepsi, Arctic'lerden fark edilebilecek derecede daha sessizdi. Tabii ki bu durum tüm ürünlerin kusursuz olduğu anlamına gelmez; maalesef bu işler biraz da şans işi, bazen hatalı üretimler denk gelebiliyor.
1784528105942.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-20 092423.webp

Eki Görüntüle 267126
Arctic soğutucunuzu ters montaj yapar mısınız ? 9 derece kadar fark etmesi lazım.
Ekteki gibi..
1784528916718.webp

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-07-20 092819.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-20 092819.webp
    473,6 KB · Görüntüleme: 9
@UsThinac acele karar vermemek için sinirle verdiğim LF ve Ryujin siparişlerini iptal ettim.
Bir de CoolerMaster'ın kasa fanları vardı 2016daki bilgisayarım da, onlar da kısa sürede cortlamıştı.

Açıkçası Lian Li, Arctic ya da sorunsuz Atmos 2 günlük oyun kullanımında çok fark yapmaz, kullanıcıya kalıyor.

HydroShift 2 360CL ya da TL modellerini kestirdim gözüme, bir de trinity performance. Arctic ile sorun yaşamadığım için o da aklımda halen.

@UsThinac bu ters montaj olayını Arctic'e sormuşlar ve sadece herkesij kasasıns ve anakartına uyumlu olsun o seçenek olduğunu, diğer türlü standart montajda zaten ısınan yere göre yaptıklarını söylemişler ama sizde 9 derece fark ettiyse tabii ben de öyle denerim.

@UsThinac acele karar vermemek için sinirle verdiğim LF ve Ryujin siparişlerini iptal ettim.
Bir de CoolerMaster'ın kasa fanları vardı 2016daki bilgisayarım da, onlar da kısa sürede cortlamıştı.

Açıkçası Lian Li, Arctic ya da sorunsuz Atmos 2 günlük oyun kullanımında çok fark yapmaz, kullanıcıya kalıyor.

HydroShift 2 360CL ya da TL modellerini kestirdim gözüme, bir de trinity performance. Arctic ile sorun yaşamadığım için o da aklımda halen.

@UsThinac bu ters montaj olayını Arctic'e sormuşlar ve sadece herkesij kasasıns ve anakartına uyumlu olsun o seçenek olduğunu, diğer türlü standart montajda zaten ısınan yere göre yaptıklarını söylemişler ama sizde 9 derece fark ettiyse tabii ben de öyle denerim.
Vallahi günlük kullanım değerlerine baktığımda; Nautilus ile Arctic arasında 8 derece, Atmos II ile de 10 derece fark vardı. Yani bu modeller Arctic'e göre günlük kullanımda daha iyi soğutuyordu. Elimde Lian Li de var ve o da 11 derece daha serin değerler verdi. Ancak Lian Li hakkında çok detaylı konuşmak istemiyorum; çünkü çok fazla revizyon'lu modeli var ve hepsini deneyimleme şansım olmadı, yine de pompalarının bir tık sesli çalıştığını söyleyebilirim. Diğer modellerden aklımda kalanları kıyaslarsak; Cooler Master ML360'ta 1 derece, Hydro Shift'te 8-9 derece, ROG Ryujin III'te ise 5 derece daha iyi sonuçlar aldım. Tabii Arctic'i tamamen gömmek istemem, bunlar sadece benim test ettiğim ve şu an aklıma gelen modeller arasındaki farklar. Yine de Arctic o büyük radyatör kalıbının hakkını tam olarak veremiyor; radyatörünün FPI değeri düşük kalıyor ve ısı iletimi bu yüzden biraz zayıf. Lakin buradaki en önemli şey pompa performansı.

Bir de Atmos II modelindeki o ince cızırtı aslında her pompada var; fakat çoğu modelde motorun uğultusu bu sesi bastırıyor. Atmos II'de o boğucu uğultu olmadığı için bu ince çalışma sesi daha duyulabilir hâle geliyor. Tabii bunu fark etmek için pompaya 5-10 santimetreye kadar yaklaşmak lazım, normalde duyulmaması gerekir. Ancak bu durum kasaya göre de değişebiliyor; bazı kasalar yapısı gereği sesi daha çok yükseltebiliyor."

@ShadowLegion Tek bende değil, denediğimiz Arctic LF3 Pro soğutucuların hepsinde bir düşüş kaydettik. Hani sadece bir tane olsa neyse ama denediğimiz tüm modellerde aynı sonucu alınca biz de artık ters montajı öneriyoruz. Bence kesinlikle denemelisin.

Bir de sende farklı bir durum mevcut; ters montajda sıcaklık düşüşü yakalamış olsan dahi senin sistemde genel bir anormallik var. Soğutucuyu sökmüşken detaylı fotoğraflarını paylaşabilir misin? Çünkü sisteminde bir sıkıntı var ve bizim asıl o sıkıntıyı bulmamız lazım. Tabii elindeki iki soğutucu birden bozuk değilse.

Son düzenleme: