Rehber 10.000 TL'ye kadar en iyi güç kaynakları

Teşekkürler hocam.

Evet o güç kaynağının 12v 5v ve 3.3v kanalındaki transient response performansı kötü. İkincil kısımdaki kondansatörlerden dolayı. Ki iyi bile olsa yine fiyatını hak etmiyor. Performansı iyi ama genel anlamda kalitesizlik var güç kaynağında. Özellikle Bulk capler.

Son düzenleme:
Deepcool PF600/700 - (E KALİTE)
Buna cevap verecektim unuttum. SPL PSU database de PF serisinde bir ayrım gördüm

İkisinde de "Doesn't claim necessary protections, unknown components such as the capacitors" diye bir uyarı var.
Yani gördüğüm kadarıyla PF700 ve 750, 350 ve 650 ye nazaran çok ufak, bi tık daha iyi.

Ülkemizde PF700 ve PF600 satıldığından dolayı böyle sınıflandırdım. Evet, PF700 de grup regülasyon + DMA (dual mag-amp) tasarımı olduğu için biraz daha iyi sayılabilir; 3.3 V ve 5 V kanalları manyetik amplifikatör ile yeniden regüle ediliyor, bu da regülasyonu bir miktar iyileştiriyor. Ancak iç bileşenler yine zayıf olduğundan genel kalite düşük, bu yüzden E tier dedim.

PF600'ün bilgileri bunlar:

Bulk kapasitör markası Ltec. Berbat bir marka sayılmaz. MSI MAG A650BNLde de kullanılıyor.

Hatta dikkat edersen PF600 deki model daha yüksek kapasitansa sahip. Buda hold_UP süresini uzatır. ChengX markasıyla benzerler.

DC output kısmındaki ve secondary side daki filtreleme kapasitörleri AsiaX markasına ait. Bu marka kapasitörü gamebooster BST-ATX550WEII İçinde bulk cap olarak görmüştüm. Pek kaliteli olmadığını anlamışsındır zaten.

Gamebooster BST-ATX550WEII

Bunun dışında PF600’ün performansı berbat denecek kadar kötü değil. Ripple değerleri ve voltaj regülasyonu gayet iyi. Aslında D- ya da E+ segmentine yerleştirilebilir gibi görünüyor ama bu noktada biraz ikilemde kaldım.

Bu arada FSP hyper pro'nun ripple performansı bu modelden kötü. Ondada filtreleme kısmında noname kondansatörler kullanılıyordu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…