Bütçe
Normalde 6.000-9.000 TL, farka değecekse 10.000 TL yapabilirim ikinci el için.

nisaa

Üstün
Makaleler
3
Selam,

Anneme telefon alacağım. Önceden Samsung M34 almıştım ama düşürdüğü için bozuldu, tamir ettirdi ama eskisi gibi değil. Birçok sorunu var dokunmatik, sinyal çekmeme vs. Anneme ortalama bir telefon yerine amiral gemisi sayılabilecek kamerası ve genel hızı kasma donma açısından hızlı bir telefon arıyorum.

Kriterleri: Çok fotoğraf ve video çekiyor o yüzden kamera, genel hız, 128 GB gibi depolama fazlasıyla yeterli, nazik bir duruşu yeterli oyun performansına falan hiç gerek yok. Annem fotoğraf çeker, Instagram'da falan gezinir.

İkinci el de olur dedi, sıfır olursa daha iyi olur annem ikinci elden korkuyor ama bu bütçeye sıfır sanmıyorum. İkinci el önerirseniz alırken nelere dikkat etmeliyim? Param Güvende'yle falan alırsam nelere bakmalıyım bilmiyorum ilk defa elektronik alacağım ikinci el ne önerirsiniz? Aklımda S10 Plus ya da iPhone 8 Plus gibi bir telefon vardı.

Bütçemizi biraz aşıyor, değer mi? Bu fiyata çıkabilir mi bilmiyorum. İkinci ele o kadar vermek istemez.
GT2 Pro çok güzel bir telefon fakat kamera odaklı bir cihaz değil. Kamera istiyorsan Honor, Huawei veya Samsung cihazlar genel olarak daha iyi ana kamera sensoruna sahip oluyorlar. GT2 Pro'da Snapdragon 8 Gen 1 var, guclu bir SoC olmasinin yaninda orta seviye pek cok SoC'a kiyasla daha iyi bir NPU ve ISP'ye sahip oldugu gibi video performansi da GPU'sunun iyi olmasindan oturu fena degil lakin kamera sensoru o kadar iyi olmadigi icin SoC performansi bir yere kadar tasiyabiliyor kamera sensorunu.

Bütçemizi biraz aşıyor, değer mi? Bu fiyata çıkabilir mi bilmiyorum. İkinci ele o kadar vermek istemez.
Bütçeniz dahilinde birkaç ilan var. Kasa, ekran, kamera kalitesi istiyorsanız biraz bütçe aşılabilir. Buna değer. Telefon fiyatlarından pek haberiniz yok sanırım. Bu fiyatlara sıfır veya ikinci elde daha iyi bir cihaz olsaydı onu önerirdim inanın. Marka takıntınız varsa daha düşük kalibreli eski Apple veya Samsung cihazlara da bakabilirsiniz. Tercih sizin.

GT2 Pro çok güzel bir telefon fakat kamera odaklı bir cihaz değil. Kamera istiyorsan Honor, Huawei veya Samsung cihazlar genel olarak daha iyi ana kamera sensoruna sahip oluyorlar. GT2 Pro'da Snapdragon 8 Gen 1 var, guclu bir SoC olmasinin yaninda orta seviye pek cok SoC'a kiyasla daha iyi bir NPU ve ISP'ye sahip oldugu gibi video performansi da GPU'sunun iyi olmasindan oturu fena degil lakin kamera sensoru o kadar iyi olmadigi icin SoC performansi bir yere kadar tasiyabiliyor kamera sensorunu.

Sensörlerden çok anlamıyorum maalesef ki hocam, sizler daha iyi bilirsiniz. Hangi telefonda hangi donanım, sensör SoC var ne işe yarar bilmiyorum maalesef ki.

Ama dediğim gibi annem çok video fotoğraf çeker o yüzden kamera ve depolama iyi olur, işlemci hiç önemli değil PUBG oynamayacak Instagram da dolaşıp WhatsApp'tan mesaj atar diye düşünüyorum. Donmasın kasmasın, telefon sinyali çeksin, güzel pozlar yakalayabilsin kameradan onun için yeterli.

Yurt dışından gelmiş cihaz alınmaz. Hele Samsung asla. Uzak durulmalı.

Sensörlerden çok anlamıyorum maalesef ki hocam, sizler daha iyi bilirsiniz. Hangi telefonda hangi donanım, sensör SoC var ne işe yarar bilmiyorum maalesef ki.

Ama dediğim gibi annem çok video fotoğraf çeker o yüzden kamera ve depolama iyi olur, işlemci hiç önemli değil PUBG oynamayacak Instagram da dolaşıp WhatsApp'tan mesaj atar diye düşünüyorum. Donmasın kasmasın, telefon sinyali çeksin, güzel pozlar yakalayabilsin kameradan onun için yeterli.
GT 2 Pro daha önce bizzat kullandığım bir cihaz. Ana kamera sensörü Sony IMX766, 8K video çekebiliyor, 150° geniş açı kamerası ve periscope kamerası da mevcut. Kısaca fiyatına göre gayet iyi. Anneniz profesyonel fotoğrafçılık yapmıyorsa işini fazlasıyla görür. Ön kamera video performansı biraz düşük yalnız onu söyleyebilirim. Bu fiyatlara daha iyisi varsa öneren olur illaki ama sanmıyorum.

Son düzenleme: