Bütçe
Normalde 6.000-9.000 TL, farka değecekse 10.000 TL yapabilirim ikinci el için.
@nisaa, S10 Plus guzel telefon fakat eski bir cihaz olmasindan oturu onermiyorum. 2. el alacaksan garantili bir cihaz almanı oneririm.
Hocam garantili olacağını sanmıyorum, olsa bile fiyatı çok uçuk olur diye düşünüyorum Türk satıcıları 2 fatura, kutu var diye fiyat yükseltmeye çok meyilli. Garantili bulursam değerlendiririm tabii ki. Onun dışında S9, S9 Plus, S10 falan da olabilir mi? Anneme yeter diye düşünüyorum kasmaz zaten işlemcileri güçlü diye duymuştum ama kameraları üzer mi?

Müzik dinlesin, telefonu çeksin yeter kafasındadır annem oyun falan oynamaz. İkinci el diye S21'e falan 11.000 TL vermek istemiyor, 6-8K arası makul bence.

Param Güvende ile alırım ama gelince neleri kontrol etmeliyim bilmiyorum, içini açsam nasıl açacağımı, açabilsem de nereyi kontrol etmem gerek bilmiyorum. Dışarıdan neler yapabilirim sizce bilen var mı?

Hocam garantili olacağını sanmıyorum, olsa bile fiyatı çok uçuk olur diye düşünüyorum Türk satıcıları 2 fatura, kutu var diye fiyat yükseltmeye çok meyilli. Garantili bulursam değerlendiririm tabii ki. Onun dışında S9, S9 Plus, S10 falan da olabilir mi? Anneme yeter diye düşünüyorum kasmaz zaten işlemcileri güçlü diye duymuştum ama kameraları üzer mi?

Müzik dinlesin, telefonu çeksin yeter kafasındadır annem oyun falan oynamaz. İkinci el diye S21'e falan 11.000 TL vermek istemiyor, 6-8K arası makul bence.

Param Güvende ile alırım ama gelince neleri kontrol etmeliyim bilmiyorum, içini açsam nasıl açacağımı, açabilsem de nereyi kontrol etmem gerek bilmiyorum. Dışarıdan neler yapabilirim sizce bilen var mı?
Garantisiz cihaz satın almak oldukça riskli. 1 gün sonra çat telefona bir şey olsa direkt olarak boşa masraf. Garantide yollayıp geçiyorsun.

S9 ve S9 Plus'ı sağlam bulmana ihtimal vermiyorum. En çok burn-in problemi S8 ve S9 serilerinde yaygın.

Garantisiz cihaz satın almak oldukça riskli. 1 gün sonra çat telefona bir şey olsa direkt olarak boşa masraf. Garantide yollayıp geçiyorsun.

S9 ve S9 Plus'ı sağlam bulmana ihtimal vermiyorum. En çok burn-in problemi S8 ve S9 serilerinde yaygın.
Annem kendi telefonu için garantiye sorduğunda kaç bin tl para istemişlerdi telefonu 8 bine aldı yarı fiyatı kadar para istenmişti.

O halde S10, S10 plus, S20 gibi biraz daha üst modellere bakayım, olmadı İphone 11, X, 8 Plus belki temiz bulabilirsem falan işini görür bence. Katılıyor musunuz?

8 Plus çok eski tabii garantisi yoktur muhtemelen ama bu bütçede başka seçeneğim yok gibi.

iPhone 11, 11 Pro gibi alternatifler nasıldır hocam? Sıfır olarak çok bir şey yok bu arada hocam ya siz ne önerirsiniz peki? @BerkayZ87

S20, S21 gibi telefonlar daha mı iyi olur kamera ve akıcılık için? İkinci el sonuçta deyip biraz bütçe kısıp anneme yetecek S10 falan baksak uyguna olmaz mı? İkinci el olacaksa çok para vermek istemiyor da.
iPhone 11 artık kesinlikle alınmamalı. IPS ekranlı ve çok çabuk ısınan bir telefon. S20 FE'den bahsetmiştim, Snapdragon versiyonu bulursanız çok tatlı olur.

Selam,

Anneme telefon alacağım. Önceden Samsung M34 almıştım ama düşürdüğü için bozuldu, tamir ettirdi ama eskisi gibi değil. Birçok sorunu var dokunmatik, sinyal çekmeme vs. Anneme ortalama bir telefon yerine amiral gemisi sayılabilecek kamerası ve genel hızı kasma donma açısından hızlı bir telefon arıyorum.

Kriterleri: Çok fotoğraf ve video çekiyor o yüzden kamera, genel hız, 128 GB gibi depolama fazlasıyla yeterli, nazik bir duruşu yeterli oyun performansına falan hiç gerek yok. Annem fotoğraf çeker, Instagram'da falan gezinir.

İkinci el de olur dedi, sıfır olursa daha iyi olur annem ikinci elden korkuyor ama bu bütçeye sıfır sanmıyorum. İkinci el önerirseniz alırken nelere dikkat etmeliyim? Param Güvende'yle falan alırsam nelere bakmalıyım bilmiyorum ilk defa elektronik alacağım ikinci el ne önerirsiniz? Aklımda S10 Plus ya da iPhone 8 Plus gibi bir telefon vardı.
İkinci el S20FE. Yada A16.