Bütçe
Normalde 6.000-9.000 TL, farka değecekse 10.000 TL yapabilirim ikinci el için.
Sensörlerden çok anlamıyorum maalesef ki hocam, sizler daha iyi bilirsiniz. Hangi telefonda hangi donanım, sensör SoC var ne işe yarar bilmiyorum maalesef ki.

Ama dediğim gibi annem çok video fotoğraf çeker o yüzden kamera ve depolama iyi olur, işlemci hiç önemli değil PUBG oynamayacak Instagram da dolaşıp WhatsApp'tan mesaj atar diye düşünüyorum. Donmasın kasmasın, telefon sinyali çeksin, güzel pozlar yakalayabilsin kameradan onun için yeterli.
Annen daha önce premium bir cihaz kullanmadıysa hele hele M34'ten geçecekse, o dandik ISOCELL JN1 sensörlü telefondan neye geçerse geçsin çağ atlamış olur. Çoğu orta seviye cihazda ISOCELL JN1 sensörü yan kamera olarak kullanılıyor, düşün böyle bir sensör M34'te ana sensör.

Annen daha önce premium bir cihaz kullanmadıysa hele hele M34'ten geçecekse, o dandik ISOCELL JN1 sensörlü telefondan neye geçerse geçsin çağ atlamış olur. Çoğu orta seviye cihazda ISOCELL JN1 sensörü yan kamera olarak kullanılıyor, düşün böyle bir sensör M34'te ana sensör.

Maalesef hocam, annemin kullandığı telefonlar J7 Prime, Redmi 9C 2 GB ve M34 oldu. Premium bir cihaz almadı ama almak istiyorum. Sizin öneriniz nedir? Ne alabiliriz ne değerlendirilebilir bu bütçede sizce?

Bu arada aldıktan sonra nasıl kontrol etmeliyim bilmiyorum.

Maalesef hocam, annemin kullandığı telefonlar J7 Prime, Redmi 9C 2 GB ve M34 oldu. Premium bir cihaz almadı ama almak istiyorum. Sizin öneriniz nedir? Ne alabiliriz ne değerlendirilebilir bu bütçede sizce?

Bu arada aldıktan sonra nasıl kontrol etmeliyim bilmiyorum.
Ben 2. el almaman taraftarıyım. Bu konuyla alakalı bilgisi olmayanları çok rahat düdüklüyorlar 2. elde. İçini görmediğin hiçbir telefon alınmaz. İçini açmaya da çoğu kişi izin vermez, ya yaptığı dümeni görmemen için ya da telefonun daha önce hiç açılmamış olması lakin senin buna inanma lüksün olmadığı için kontrol etmen gerekiyor.

İkinci el telefonlara yönelin, 2 3 senelerin Android amiral gemisi modellerini o fiyatlarda bulabilirsiniz.

iPhone 11, 11 Pro gibi alternatifler nasıldır hocam? Sıfır olarak çok bir şey yok bu arada hocam ya siz ne önerirsiniz peki? @BerkayZ87

S20, S21 gibi telefonlar daha mı iyi olur kamera ve akıcılık için? İkinci el sonuçta deyip biraz bütçe kısıp anneme yetecek S10 falan baksak uyguna olmaz mı? İkinci el olacaksa çok para vermek istemiyor da.

@nisaa, iPhone 11 çöp telefon, 11 Pro'yu ise bu bütçede temiz bulman imkansız gibi bir şey. S21 serisini nispeten daha temiz bulabilirsin. Kamera olarak da iyi sayılırlar. GT2 Pro'nun kamera muadili aşağı yukarı S20 FE SD ile S21 seviyesinde. S21 ve S21 FE ise tabii ki daha iyi kameraya sahip.

iPhone 11, 11 Pro gibi alternatifler nasıldır hocam? Sıfır olarak çok bir şey yok bu arada hocam ya siz ne önerirsiniz peki? @BerkayZ87
iPhone 11'in ana kamera sensoru S21'in genis acisi ile ayni boyutta. Eski cihazim S21'le 11 ile ayni boyutta sensore sahip iPhone 12'nin dusuk isik performansini bizzat elimden kiyasladigimda, o boyutu fark ettirmeyecek sekilde korkunc duzeyde rekabet edebilse de arada hissettiriyor kendini. Boyutu geregi yeterli isigi yakalayamayabiliyor. Video performansinda resmen parcaliyordu o ayri. :hehehe:

O noktada iPhone icin ekstra para dokmeyi tercih etmezdim sahsen. Benzer performansi daha ucuza elde edebiliyorsunuz.