Bütçe
100000
Mustafa bey bilginiz olmadığı konularda yorum yapmamanızı tavsiye ediyorum. Konu sahibi 100.000 TL bütçe vermiş ve siz gidip 12. nesil Intel öneriyorsunuz. Kullanıcı deneyimleri ve testler ortada. Kendiniz istediğiniz şekilde devam edebilirsiniz ama şu anda 14. nesil de bile yurt dışında dahi yerden yere vurulan Intel'i özel nedenler haricinde öneremezsiniz. Intel kendisini toplarsa ve kibrinden kurtulursa o zaman düşünürüz. İleri seviye İngilizce ve İspanyolcam var ve sürekli yurt dışı forumlarından vs. araştırıyorum, tartışmalara katılıyorum. Ben Intel fanboyu idim ancak bu durum değişti. AM5'in ve AMD'nin yaptığı güzellikleri övmeli ve desteklemeliyiz.

2RQLZZRD kodlu Özel Toplama Bilgisayar

Ekipman ile beraber istediğini görmemişim düzelttim fiyat 82 bin TL oluyor.

Mustafa bey bilginiz olmadığı konularda yorum yapmamanızı tavsiye ediyorum. Konu sahibi 100.000 TL bütçe vermiş ve siz gidip 12. nesil Intel öneriyorsunuz. Kullanıcı deneyimleri ve testler ortada. Kendiniz istediğiniz şekilde devam edebilirsiniz ama şu anda 14. nesil de bile yurt dışında dahi yerden yere vurulan Intel'i özel nedenler haricinde öneremezsiniz. Intel kendisini toplarsa ve kibrinden kurtulursa o zaman düşünürüz. İleri seviye İngilizce ve İspanyolcam var ve sürekli yurt dışı forumlarından vs. araştırıyorum, tartışmalara katılıyorum. Ben Intel fanboyu idim ancak bu durum değişti. AM5'in ve AMD'nin yaptığı güzellikleri övmeli ve desteklemeliyiz.
Kaynak verirseniz bakalim yoksa burda tartismaya gerek yok ben veriler gösterıyorum sizde bana veri gösterin bende inceleyim.
hangi karşılaştırma ve sitelere bakalım araştırma yapmak isterim bir link verirseniz sitelerden veri tablosu sayisal veri varsa gösterin inceleyelim.
Bende ingilizce biliyorum anadilim gibi de söylemek istemedim aynı zamanda mühendisim CV de atayım isterseniz.

2RQLZZRD kodlu Özel Toplama Bilgisayar

Ekipman ile beraber istediğini görmemişim düzelttim fiyat 82 bin TL oluyor.
Attığım sisteme bu ekipmanları öneririm.

Acele yoksa temmuz ayi beklenebilir. X870 anakartlar ve 9000 serisi islemcilerin gelisiyle belki eski nesil fiyatlarinda dusus olabilir.

Kaynak verirseniz bakalim yoksa burada tartismaya gerek yok ben veriler gösterıyorum sizde bana veri gösterin bende inceleyim.
Hangi karşılaştırma ve sitelere bakalım araştırma yapmak isterim bir link verirseniz sitelerden veri tablosu sayisal veri varsa gösterin inceleyelim.
Bende İngilizce biliyorum anadilim gibi de söylemek istemedim aynı zamanda mühendisim CV de atayım isterseniz.

Hani iki farklı kişi üstüne birisi size bu konuda dünyanın en büyük ve güvenilir kanallarından birisinin videosunu attığı, sizin kaynağınız yanlış dediği halde. Kusura bakmayın ben bunları güvenilir biliyordum değilmiş demek yerine ben mühendisim, İngilizcem ana dil seviyesinde gibi gibi şeylerle üste çıkmaya gerek var mı?

Kaynak verirseniz bakalim yoksa burda tartismaya gerek yok ben veriler gösterıyorum sizde bana veri gösterin bende inceleyim.
hangi karşılaştırma ve sitelere bakalım araştırma yapmak isterim bir link verirseniz sitelerden veri tablosu sayisal veri varsa gösterin inceleyelim.
Bende ingilizce biliyorum anadilim gibi de söylemek istemedim aynı zamanda mühendisim CV de atayım isterseniz.
O sitelerin çoğu gram bilgi sahibi değil Mühendis olman da bilgisayarlardan iyi anlayacağın anlamına gelmiyor. 12600KF'yi 7800X3D yerine önermen de tamamen içler acısı.

@7271 3D serisi işlemcilerin oyun tarafında pek rakipleri yok. Ayrıca 3 yıllık işlemciyle karşılaştırmanızda çok komik. 7800X3D oyunlarda 14900K ile yarışan bir işlemci.

O sitelerin çoğu gram bilgi sahibi değil mühendis olman da bilgisayarlardan iyi anlayacağın anlamına gelmiyor. 12600Kf'yi 7800X3D yerine önermen de tamamen içler acısı.

Fiyat anlaminda dedim yoksa AMD daha iyi fıyat performans olarak bakıyorum. O fiyat aradaki performans farkina değiyor mu o açıdan bakıyorum yoksa tabii ki AMD daha iyi. Fıyatı düşününerek bir yorum yaptım. Iki kat ücret verdikten sonra %7 fark için değmiyor.