ali emre

Uzman
Selam, 100Mbps internetim var. Hızda herhangi bir sorun yok ama web siteleri çok yavaş açılıyor, YouTube videoları yüklenmiyor, 360p'de açılıyor. Yaklaşık 1 haftadır böyle bir sorun var.

Windows üzerinde çalışan DPI aşma yazılımları, VPN yazılımları ve DNS değiştiriciler buna sebep olabiliyor. Onun dışında SOL'un size vermiş olduğu yönlendirici çöp olmuş olabilir. Müşteri hizmetlerini arayıp sorun. Müşteri iletişimi konusunda neyse ki iyiler.

DNS ayarlarında herhangi bir değişiklik yaptınız mı?

Hayır DNS değiştiremiyorum zaten sansüronline sağ olsun.

Windows üzerinde çalışan DPI aşma yazılımları, VPN yazılımları ve DNS değiştiriciler buna sebep olabiliyor. Onun dışında Sol'un size vermiş olduğu yönlendirici çöp olmuş olabilir. Müşteri hizmetlerini arayıp sorun. Müşteri iletişimi konusunda neyse ki iyiler.

GoodbyeDPI kullanıyordum. Sorun bundansa nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
DNS değiştirmek veya ByeDPI kullanmak bir şey değiştirmiyor. Superonline kaynaklı ve asla kabul etmiyorlar. VPN kullanırsanız sorun düzeliyor ama biraz yüksek ping değerlerine sahip olursunuz.

Maalesef Müşteri Hizmetleri ekranlarımda sorun görmüyorum demekten başka bir halta yaramıyor. Rezalet bir firma. Alternatif bir İSS var ise mümkün olan en kısa zamanda değiştirmenizi öneririm. Düşmanımın bile Superonline'a zorunlu maruz kalmasını istemem.

DNS değiştirmek veya ByeDPI kullanmak bir şey değiştirmiyor. Superonline kaynaklı ve asla kabul etmiyorlar. VPN kullanırsanız sorun düzeliyor ama biraz yüksek ping değerlerine sahip olursunuz.

Maalesef müşteri hizmetleri ekranlarımda sorun görmüyorum demekten başka bir halta yaramıyor. Rezalet bir firma. Alternatif bir ISS var ise mümkün olan en kısa zamanda değiştirmenizi öneririm. Düşmanımın bile Superonline'a zorunlu maruz kalmasını istemem.

Yaklaşık 10 yıldan fazladır kullanıyorum bu zamana kadar böyle bir sorun yaşamadım. Sözleşmem yeni yapıldı bir süre farklı bir sağlayıcıya gidememe.

Büyük ihtimalle sorun GoodbyeDPI da ya da sansüronline ekstra önlemler alıyor aynı networkü kullanan diğer cihazlarımda bir sorun yok GoodbyeDPI çalıştırmasam bile sorun yaşıyorum sanırım format atacağım.

Son düzenleme: