5

5124

Ziyaretçi
OLT ile uyumsuz olabilir. @Majdev şöyle dedi zira:

Recep abi merhaba, ONT ile ilgili bir soru sormak istiyorum size. Ben TurkNet kullanıcısıyım. Hayatım boyunca böyle bir cihaz kullanmadım. Merakımdan soruyorum şimdi ben 100 Mbps internet kullanıyorum. Bu cihazı kullanıp gerekli ayarları yaptıktan sonra nasıl bir hız farkı yaşayacağız? Ayrıca bu cihaz yasal mı? Paket üstünde hız kullandığımız için karşı taraf sorun veya yüksek fatura çıkarmaz mı? Konuya çok uzağım özür dileyerek bu soruyu size sordum.

100 Mbit fiber ise altyapı Türk Telekom'dur. Karşıdan bunu maneul artırmadıkları sürece üstüne çıkamazsın. ONT sana fayda etmez.

Senelerdir hep 100 Mbps fiber kullandık. GigaFiber ha gelecek ha gelecek dediler bir türlü gelmedi kaç senedir. Maalesef TurkNet kullandığım için TT altyapısı kullanıyoruz. Bizim oturduğumuz apartmanda zaten yobazlar oturuyor imza toplayıp belediyeye gidelim dedik ona bile itiraz etti komşular yok boşa masraf yok biz istemiyoruz bilmemle. Yaşlılarla aynı apartmanda oturunca böyle bazı şeyler kısıtlanıyor işte. Faydası olmuş olsaydı ben kendi evime ayarlardım ama uğraşmaya değmez. 100 kullanmaya devam.

Senelerdir hep 100 Mbps fiber kullandık. GigaFiber ha gelecek ha gelecek dediler bir türlü gelmedi kaç senedir? Maalesef TurkNet kullandığım için TT altyapısı kullanıyoruz. Bizim oturduğumuz apartmanda zaten yobazlar oturuyor imza toplayıp belediyeye gidelim dedik ona bile itiraz etti komşular yok boşa masraf yok biz istemiyoruz bilmemle. Yaşlılarla aynı apartmanda oturunca böyle bazı şeyler kısıtlanıyor işte. Faydası olmuş olsaydı ben kendi evime ayarlardım ama uğraşmaya değmez. 100 kullanmaya devam.

Boşa masraf çok komik :D Fiyat aynı kalıyor desende anlamaz bunlar. Bir ara bende sitedeki apartmanlara gidip imza toplayacaktım ancak sonra düşününce çoğunun 50 yaşında teyzeler olduğunu vazgeçmiştim. Kuzey kıbrısa taşındım, yakında çalışıp Starlink alacağım sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşa masraf çok komik :D Fiyat aynı kalıyor desende anlamaz bunlar. Bir ara bende sitedeki apartmanlara gidip imza toplayacaktım ancak sonra düşününce çoğunun 50 yaşında teyzeler olduğunu vazgeçmiştim. Kuzey kıbrısa taşındım, yakında çalışıp Starlink alacağım sanırım.

Biz yani daha doğrusu ben komşulara gerekli açıklamayı yaptım adam dinlemeden kapıyı suratıma kapatıyor. Gelde bu adama internet çağının önemli bir şey olduğunu anlat. Ama anlamıyorlar kafalar cahil kalmış. Bizim alt sokağa bile geldi.

Onlara kalsa eskiden internet mi vardı biz mum ışığında oturuyorduk derler.

Biz yani daha doğrusu ben komşulara gerekli açıklamayı yaptım adam dinlemeden kapıyı suratıma kapatıyor. Gelde bu adama internet çağının önemli bir şey olduğunu anlat. Ama anlamıyorlar kafalar cahil kalmış. Bizim alt sokağa bile geldi.

Onlara kalsa eskiden internet mi vardı biz mum ışığında oturuyorduk derler.

Eski nesile bir şey anlatamazsınız, galata kulesine Türk mitolojisinden figürler koyuldu diye satanist ayini ve beyin yıkama gibi şeyler söyleyen insanlar bunlar. Daha kendi tarihini bile bilmeyenler. Bu nesil olduğu sürece bu ülkede çoğu şey gelişmez.