Bütçe
70.000 TL
Yer
𝐁𝐀𝐍𝐃𝐈𝐑𝐌𝐀
2018'den beri ucuz 768p TN 6-bit 15.6" 59Hz bir Lenovo Ultra budget laptop panel kullandım muhtemelen %20 bile zor sRGB veriyordu 250/300:1 kontrast falan geçen kırıldı zaten. 55" 4K IPS bir TV'e bağladım.

Önceliğim renk doğruluğu değil renk doygunluğu renklerin patlaması lazım doygunluktan renk doğruluğunu pek umursamıyorum 😃

Aslında amacım %100 DCI-P3 veren laptoplar almak ama inanılmaz pahalı oluyor genellikle. Bu yüzden vazgeçtim Acer'in Predator Helios'unu buldum 2.el alacağım. %100 sRGB veren IPS paneli var.

Buna çok güzel bir kalibrasyon yapabilirim ancak %100 sRGB beni ne kadar memnun eder bilmiyorum hiç denk medim hiç videoda yok %100 DCI-P3 ve %100 sRGB paneli karşılaştıran değerli yorumlarınızı beklerim hocalarım.

Arada çok fark var ama HDR haricinde değmez bence. Bende QD-Oled var bir şeyler izlerken mecbur yarenk gamutunu %100srgb ye sınırlıyor um ya da HDR alıyorum. Aksi halde Oversaturation gözüküyor.

Arada çok fark var ama HDR haricinde değmez bence. Bende QD-OLED var bir şeyler izlerken mecbur yarenk gamutunu %100SRGB'ye sınırlıyorum ya da HDR alıyorum. Aksi halde oversaturation gözüküyor.

Çok kötü bir aşırı doygunlaşmamı oluyor hocam rahatsız edecek kadar?

Amacım sadece oyun hocam. Profesyoneş işler yapmayacağım.

Çok kötü bir aşırı doygunlaşmamı oluyor hocam rahatsız edecek kadar?

Amacım sadece oyun hocam. Profesyoneş işler yapmayacağım.
Evet. Dediklerimi yapmadan oyun karakterlerinin suratları bile bozuluyor.
IMG-20251107-WA0005.webp