@vanillamint dsc desteği diye bir özellik var evet. Hocam işin açıkçası 180 Hz bana yeterli geliyor, 360 Hz'e ihtiyaç duymuyorum. Bu özelliği aktif edersem panel ömründen eksiltir mi? Bu dsc desteğini açınca monitörde neyi değiştiriyor tam olarak?

@vanillamint DSC desteği diye bir özellik var evet. Hocam işin açıkçası 180 Hz bana yeterli geliyor, 360 Hz'e ihtiyaç duymuyorum.
Piyasadaki en iyi 2K 360Hz OLED monitorlerden birini almissiniz, cidden 180Hz'de mi kullanacaksiniz?
Bu özelliği aktif edersem panel ömründen eksiltir mi?
Hayir. DSC'nin panel omru ile alakasi yok. Hatta bahsini gectiginiz ozelliklerin neredeyse hicbirinin panel omrune etkisi yok. OLED monitor oldugu icin kaygilarinizi anlayabiliyorum ancak elinizde high tier sayilabilecek, 3. nesil bir QD-OLED panel var. Bunlar cok daha dayaniklilar.
Bu DSC desteğini açınca monitörde neyi değiştiriyor tam olarak?
Display Stream Compression. Kablodan aktarilan veriyi sikistirarak gonderiyor. VESA'ya gore ''goruntu kalitesi olarak kayipsiz'' bir sikistirma uygulaniyor. Bu yuzden goruntu kalitesine etkisi yok gibi bir sey.

Monitor DP 1.4 kullanmasaydi muhtemelen DSC acmadan DP uzerinden 10 bit, 2K, 360Hz goruntu alabilirdiniz ancak...
🤷‍♂️

@vanillamint dsc desteği diye bir özellik var evet. Hocam işin açıkçası 180 Hz bana yeterli geliyor, 360 Hz'e ihtiyaç duymuyorum. Bu özelliği aktif edersem panel ömründen eksiltir mi? Bu dsc desteğini açınca monitörde neyi değiştiriyor tam olarak?

10 yıllık AMOLED telefonların bile paneli sağlam. Bu panellerde parlaklığı kökleyip 7/24 aynı görseli açmadıktan sonra sorun olmaz.

Piyasadaki en iyi 2K 360Hz OLED monitorlerden birini almissiniz, cidden 180Hz'de mi kullanacaksiniz?

Hayir. Dsc'nin panel omru ile alakasi yok. Hatta bahsini gectiginiz ozelliklerin neredeyse hicbirinin panel omrune etkisi yok. OLED monitor oldugu icin kaygilarinizi anlayabiliyorum ancak elinizde high tier sayilabilecek, 3. nesil bir QD-OLED panel var. Bunlar cok daha dayaniklilar.

Display stream Compression. Kablodan aktarilan veriyi sikistirarak gonderiyor. VESA'ya gore "goruntu kalitesi olarak kayipsiz" bir sikistirma uygulaniyor. Bu yuzden goruntu kalitesine etkisi yok gibi bir şey.

Monitor DP 1.4 kullanmasaydi muhtemelen dsc acmadan DP uzerinden 10 bit, 2K, 360Hz goruntu alabilirdiniz ancak...
🤷‍♂️

Sağ olun hocam dediğiniz ayarı açtım ve şu an 2K görüntü ayarlarında 360 Hz olarak kullanabiliyorum. Ben monitörün teknik özelliklerine çok fazla hakim olmadığım için panel ömründen yer mi acaba diye düşünmüştüm. Fakat şu an söylediğiniz özelliği açtım ve bir sıkıntı yok.

Hocam sizde de sanırım aynı model var. İmzanızda o şekilde yazıyor. Bilgisayar açıkken monitörü kapattığınızda veya monitörü açarken, monitörden "tık" diye bir ses geliyor mu? Benim monitörden böyle anlık tık diye bir ses geliyor.

@vanillamint dsc desteği diye bir özellik var evet. Hocam işin açıkçası 180 Hz bana yeterli geliyor, 360 Hz'e ihtiyaç duymuyorum. Bu özelliği aktif edersem panel ömründen eksiltir mi?
Daha çok ısıttığı için ediyor normalde ama kafana takman gerekmiyor bunu.

Bu DSC desteğini açınca monitörde neyi değiştiriyor tam olarak?
Kayıpsız bir sıkıştırma algoritması ile daha yüksek çözünürlük ve Hz elde ediyorsun.

OSD menüsünden performans modunu açmak gerekebiliyor Asus'ta.

Daha çok ısıttığı için ediyor normalde ama kafana takman gerekmiyor bunu.

Kayıpsız bir sıkıştırma algoritması ile daha yüksek çözünürlük ve Hz elde ediyorsun.

OSD menüsünden performans modunu açmak gerekebiliyor ASUS'ta.

Bu ısıtma sorun edecek derece değil değil mi? OSD menüsünde performans modunda şu an. Aldığımda da performans modundaydı. Monitörü ilk açtığımda bana sordu ben de performans modunu seçmiştim.

Sağ olun hocam dediğiniz ayarı açtım ve şu an 2K görüntü ayarlarında 360 Hz olarak kullanabiliyorum. Ben monitörün teknik özelliklerine çok fazla hakim olmadığım için panel ömründen yer mi acaba diye düşünmüştüm. Fakat şu an söylediğiniz özelliği açtım ve bir sıkıntı yok.

Hocam sizde de sanırım aynı model var. İmzanızda o şekilde yazıyor. Bilgisayar açıkken monitörü kapattığınızda veya monitörü açarken, monitörden "tık" diye bir ses geliyor mu? Benim monitörden böyle anlık tık diye bir ses geliyor.
Evet o tık sesi geliyor, korkulacak bir şey değil.