fordark

Yetkin
İlk günler websitelerinde jet gibi geziniyordum ama bugün 1 saniyede girdiğim siteye 15-20-30 saniyede girmeye başladım. Speedtest'in açılması uzun sürüyor, eskiden böyle değildi. Açılınca 920 Mbps gösteriyor ama maalesef hissettiğim hız bu değil. Müşteri hizmetleri sorun görmedim deyip güncelleme yaptı, güncelleme sonrası daha iyi oldu ama hala ilk 3-4 gün yaşadığım muhteşem hızlı GigaFiber deneyimini yaşayamıyorum.

Öneriniz var mı? Umarım çalışma ya da Telekom ile ilgili bir şeydir :(

Klasik ISS palavrası. Bizde de öyleydi, indirme testinde 860-900 Mbps görüyorsun ama gezinirken ya bant daraltması yapıyorlar ya bir şeyle oynuyorlar o hızı tam randımanlı bir şekilde size vermiyorlar. Ha bazen ONT ya da modeme bağlı oluyor, ki onun için ayrı bir router alıp SFP kullanarak bağlanmaya kadar işi götürenler var ama uzun vadede stabil kullanımı Superonline (ki bunun DPI muhabbeti zaten evlere şenlik) ve Telekom'da ben göremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1763916872714.webp

100 Mbps kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik ISS palavrası. Bizde de öyleydi, indirme testinde 860-900 Mbps görüyorsun ama gezinirken ya bant daraltması yapıyorlar ya bir şeyle oynuyorlar o hızı tam randımanlı bir şekilde size vermiyorlar. Ha bazen ONT'ya da modeme bağlı oluyor, ki onun için ayrı bir router alıp SFP kullanarak bağlanmaya kadar işi götürenler var ama uzun vadede stabil kullanımı Superonline (ki bunun DPI muhabbeti zaten evlere şenlik) ve Telekom'da ben göremedim.

Anlattıklarınız çok üzücü vallahi. Ben vaat ettikleri hızı ilk günler alıyordum yani hissediyordum. Sonra bir anda web sitesinde gezinirken falan 15-20 saniye yüklenme süresi olmaya başladı. Bir Facebook grubu var o dediğiniz şey var ya router SFP falan o tarz şeyleri yapıyorlar ama onlar 1000 ve üstü almak için yapıyorlardı. Benim için çözüm olursa eğer ben de yaparım ama onu yapması çok zor ya. Bir sürü terim var bir sürü şey öğrenmem ve ayar falan yapmam lazım.

İlk gün mesaj alıntılayınca 1 saniyeden kısa bile sürüyordu sizin mesajınızı alıntılayınca 5-6 saniye bekletti. Bende Mbps normal gözüküyor ama sanki 3 ila 9 arası Mbps kullanıyormuşum havası var.

Anlattıklarınız çok üzücü vallahi. Ben vadettikleri hızı ilk günler alıyordum yani hissediyordum. Sonra bir anda web sitesinde gezinirken falan 15-20 saniye yüklenme süresi olmaya başladı. Bir Facebook grubu var o dediğiniz şey var ya router SFP falan o tarz şeyleri yapıyorlar ama onlar 1000 ve üstü almak için yapıyorlardı. Benim için çözüm olursa eğer ben de yaparım ama onu yapması çok zor ya. Bir sürü terim var bir sürü şey öğrenmem ve ayar falan yapmam lazım.

İlk gün mesaj alıntılayınca 1 saniyeden kısa bile sürüyordu sizin mesajınızı alıntılayınca 5-6 saniye bekletti. Bende Mbps normal gözüküyor ama sanki 3 ila 9 arası Mbps kullanıyormuşum havası var.

Bugünlerde sitede bir yavaşlık var 5 dakikadır size yanıt vermeye çalışıyorum.

Anlattıklarınız çok üzücü vallahi. Ben vaat ettikleri hızı ilk günler alıyordum yani hissediyordum. Sonra bir anda web sitesinde gezinirken falan 15-20 saniye yüklenme süresi olmaya başladı. Bir Facebook grubu var o dediğiniz şey var ya router SFP falan o tarz şeyleri yapıyorlar ama onlar 1000 ve üstü almak için yapıyorlardı. Benim için çözüm olursa eğer ben de yaparım ama onu yapması çok zor ya. Bir sürü terim var bir sürü şey öğrenmem ve ayar falan yapmam lazım.

Yani onda biraz ONT aşmak biraz da stabiliteyi arttırıp aktarım hızını arttırmak amaçlanıyor ama bant daraltması gibi ISS tabanlı işlemlerde onda da faydalar faydasız(!) oluyor maalesef. Tabiri caizse paramızla rezil oluyoruz.
Not: Techolay ve sosyal medya sitelerini örnek alma CloudFlare, site sunucuları yahut politik sebeplerle gelen engeller gibi çok faktörlü sebeplerle takılma olabiliyor. Gerçi onların da olmaması lazım ama TR işte.