Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 4 Şubat 2024
- Makaleler
- 7
Modem arayüzünde gördüğünüz değerler nedir? Ayrıca paketinizin 1000 Mbps hız vadetmediğini, spesifik olarak "1000 Mbps'e kadar" hızdan bahsettiğini unutmayalım. Yine de paketin oldukça altında bir değer alıyormuşsunuz. Modem arayüzünü açın, oradaki ana Durum kısmındaki değerleri inceleyelim.
Aramıza hoş geldiniz bu arada. ♥
techolay.net
Bu da durumu açıklar vaziyette biraz aslında ama bilemedim.
100 Mbps'i zor görebilen internette 1000 Mbps pakete yükseltmek mantıklı olur mu?
Merhaba hocalarım. Operatörüm Turkcell. Normalde 100 Mbps paketimde 10-15 Mbps zar zor alıyordum. Dün konu açtım, sağ olsun bir hocam yardım etti, üstüne bir de router kurdum ve sonucunda 100-200 Mbps gibi bir hız almayı başardım. Böyle bir hizmet alırken 1000 Mbps'lik pakete geçsem vadedilen...
Son düzenleyen: Moderatör:
vlknn
Başarılı
Kablosuz mu test ediyorsunuz? Modemden kablo ile bilgisayarınıza bağlayıp öyle test edin. Yeni geçtiyseniz de biraz sürebilir hızın tam oturması, biraz daha bekleyip modeminizi kapatıp açabilirsiniz.Yaklaşık 40-50 dakika önce 1000 Mbps pakete geçtim ancak vaat edilen hızı alamıyorum. Türkcell'in kendi modeminde 50-60 Mbps, Router ile 400-600 Mbps alıyorum. Düzelir mi, sebebi ne olabilir? Teşekkürler.
PON cihazından modeme giden kablo CAT5'mi CAT6 mı? Kablolu mu kablosuz mu test ediyorsun? Modemin durum sayfasından atanabilir hız/mevcut hız değerlerini atmalısın bir de. Ayrıca, Speedtest kullanma. testmy.net kullan. İnternete biraz daha yük bindirip daha gerçek değerleri veriyor.
Hoş bulduk hocam.Modem arayüzünde gördüğünüz değerler nedir? Ayrıca paketinizin 1000 Mbps hız vadetmediğini, spesifik olarak "1000 Mbps'e kadar" hızdan bahsettiğini unutmayalım. Yine de paketin oldukça altında bir değer alıyormuşsunuz. Modem arayüzünü açın, oradaki ana Durum kısmındaki değerleri inceleyelim.
100 Mbps'i zor görebilen internette 1000 Mbps pakete yükseltmek mantıklı olur mu?
Merhaba hocalarım. Operatörüm Turkcell. Normalde 100 Mbps paketimde 10-15 Mbps zar zor alıyordum. Dün konu açtım, sağ olsun bir hocam yardım etti, üstüne bir de router kurdum ve sonucunda 100-200 Mbps gibi bir hız almayı başardım. Böyle bir hizmet alırken 1000 Mbps'lik pakete geçsem vadedilen...techolay.net
Ana durum neresi oluyor hocam? Modem ZTE, anlayamadım.
Maalesef uzaklıktan dolayı nkablolu test edemiyorum hocam.Kablosuz mu test ediyorsunuz? Modemden kablo ile bilgisayarınıza bağlayıp öyle test edin. Yeni geçtiyseniz de biraz sürebilir hızın tam oturması, biraz daha bekleyip modeminizi kapatıp açabilirsiniz.
CAT5E. Kablosuz hocam.PON cihazından modeme giden kablo CAT5'mi CAT6 mı? Kablolu mu kablosuz mu test ediyorsun? Modemin durum sayfasından atanabilir hız/mevcut hız değerlerini atmalısın bir de. Ayrıca, Speedtest kullanma. testmy.net kullan. İnternete biraz daha yük bindirip daha gerçek değerleri veriyor.
ŞenolGüneş
Uzman
Kablo ile bağlanmayı deneyin. 100 Mbps internette kablosuz 20, kablolu 50-60 Mbps civarı internet alıyorum.
Maalesef kablo ile bağlanamam.Kablo ile bağlanmayı deneyin. 100 Mbps internette kablosuz 20, kablolu 50-60 Mbps civarı internet alıyorum.
vlknn
Başarılı
Kablosuz bağlantı için bu değerler normal hocam. Wi-Fi 6 modemimin yanında telefondan test ediyorum 667 alıyorum. Kablolu bağlantıda 940 alıyorum.Maalesef uzaklıktan dolayı nkablolu test edemiyorum hocam.