Bütçe
1000TL

BurakTR

Yetkin
Merhaba latopumun M.2 SSD sağlığı çok düşük seviyede, 1000TL'ye kadar 240GB M.2 SSD önerebilir misiniz?

Yüzdesel sağlığın direkt olarak önemi yok, S.M.A.R.T. verileri önemli. Sağlık düştü diye SSD ölmüş olmuyor. Öncelikle bu bilgiyi vermek istedim.

Bunu tavsiye ederim. Bütçenizi biraz aşma şansınız varsa 500 GB modeller de mevcut, eğer aşabilirseniz 500 GB tavsiye edeyim.

Yüzdesel sağlığın direkt olarak önemi yok, S.M.A.R.T. Verileri önemli. Sağlık düştü diye SSD ölmüş olmuyor. Öncelikle bu bilgiyi vermek istedim.

Bunu tavsiye ederim. Bütçenizi biraz aşma şansınız varsa 500 GB modeller de mevcut, eğer aşabilirseniz 500 GB tavsiye edeyim.

Ben de ekleme yapayım. Sağlık hesaplamaya göre veriyor uygulamalar. SSD'nin üretici tarafından belirlenen mesela 500 Terabyte'da garantisi biter veya 10 yıl sonra biter gibi verileri alıyorlar sen 100 TB yazdıysan öyle hesaplamayla sağlığı gösteriyorlar.

Laptopununkini at bi bakalım cidden düşük seviyede mi diye. Eğer sırf % bir şey yazıyor diye SSD değiştireceksen ve sorun yaşamıyorsan boşa para harcayabilirsin.
Merhaba latopumun M.2 SSD sağlığı çok düşük seviyede, 1000TL'ye kadar 240GB M.2 SSD önerebilir misiniz?

Benim bir sorum var:

Şu an takılı olan SSD'nin marka/modelini verebilir misin?

Nedeni: M.2 SSD var ve M.2 NVMe var. Ayrıca PCIe SSD'lerde var.
Aslında genelde 2280 boyutlu olanlar kullanılıyor, fakat ....

Yüzdesel sağlığın direkt olarak önemi yok, S.M.A.R.T. Verileri önemli. Sağlık düştü diye SSD ölmüş olmuyor. Öncelikle bu bilgiyi vermek istedim.

Hocam S.M.A.R.T. Verilerinde bazılarında ok ya da ok(always passing) yazıyor ne anlama geliyor bu.

Benim bir sorum var:

Şu an takılı olan SSD'nin marka/modelini verebilir misin?

Nedeni: M.2 SSD var ve M.2 NVMe var. Ayrıca PCI-e SSD'lerde var.
Aslında genelde 2280 boyutlu olanlar kullanılıyor, fakat...

SK Hynix HFS256G39TND-N210a​

Ben de ekleme yapayım. Sağlık hesaplamaya göre veriyor uygulamalar. SSD'nin üretici tarafından belirlenen mesela 500 Terabyte'da garantisi biter veya 10 yıl sonra biter gibi verileri alıyorlar sen 100 TB yazdıysan öyle hesaplamayla sağlığı gösteriyorlar.

Laptopununkini at bir bakalım cidden düşük seviyede mi diye. Eğer sırf % bir şey yazıyor diye SSD değiştireceksen ve sorun yaşamıyorsan boşa para harcayabilirsin.

Dosya Ekleri

• 1Screenshot_4.webp
    1Screenshot_4.webp
    52,5 KB · Görüntüleme: 58
  • 111Screenshot_4.webp
    111Screenshot_4.webp
    117,8 KB · Görüntüleme: 54