lepistes

Çalışkan
Daha evime yeni taşındım. İlk işim interneti test etmek oldu. Fakat Steam, Epic Games, IDM fark etmez bir şey indirirken indirme hızım 50-60Mb/sn civarlarında. Bu da 500Mbps'ye denk geliyor, bir şey indirirken internetin tamamını kullanamadığım anlamına geliyor.

Speedtest sonuçları:
1743779046375.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Epic'i bilmiyorum ancak Steam indirme yaparken aynı zamanda kurulum da yapıyor, işlemci ve SSD zorlanıyor.

Oyun indirirken görev yöneticisinden SSD ve CPU kullanımlarını takip et.

Her şey yerli yerindeyse muhtemelen serverlar gigabit veremiyordur. Senin gigabit indirmen için indirdiğin yerin gigabitle upload etmesi gerek, unutma :D

Ben de gigabit kullanıyorum, Steam genelde 600-700 Mbps'de kalıyor. Xbox hayatta 500 üstüne çıkmaz.

Epic'i bilmiyorum ancak Steam indirme yaparken aynı zamanda kurulum da yapıyor, işlemci ve SSD zorlanıyor.

Oyun indirirken Görev Yöneticisi'nden SSD ve CPU kullanımlarını takip et.

Her şey yerli yerindeyse muhtemelen serverlar gigabit veremiyordur. Senin gigabit indirmen için indirdiğin yerin gigabitle upload etmesi gerek, unutma :D

Ben de gigabit kullanıyorum, Steam genelde 600-700 Mbps'de kalıyor. Xbox hayatta 500 üstüne çıkmaz.

Steam Türkiye serverlerinde 150-200Mb/s ile indirenlerde var ve SSD'nin okuma yazma hızları 7300'e 6000 CPU kullanımı'da %20'yi geçmiyor. Daha fazla kurcalamayacağım sanırım.

Steam'de bir sorun var. Laptop kullanıyorsan güç ayarlarını maksimuma çek biraz toparlayacaktır kendini hız.
Ben de steamde ortalama 40-60 mb/s arası değerler alıyorum laptop'u maksimuma çekince en azından 55 dolaylarında takılıyor.
Epic'te mesela böyle bir sorun yok, 80-90 arası gidip geliyorum tam güçle.

Steam'de bir sorun var. Laptop kullanıyorsan güç ayarlarını maksimuma çek biraz toparlayacaktır kendini hız.
Ben de steamde ortalama 40-60 mb/s arası değerler alıyorum laptop'u maksimuma çekince en azından 55 dolaylarında takılıyor.
Epic'te mesela böyle bir sorun yok, 80-90 arası gidip geliyorum tam güçle.
Masaüstü kullanıyorum.