Performans icin ben ce degecektir. Sonucta 4 Core'dan 14 Core bir islemciye atliyorsun.
O zaman alınır.
9100F'in oyun performansı %15 falan daha iyidir tahminen. Ama çoklu çekirdek işlerinde rakip olamaz.
Performans icin ben ce degecektir. Sonucta 4 Core'dan 14 Core bir islemciye atliyorsun.
O zaman alınır.
9100F daha geridir oyunda. 2697 V3, 11700K dengi bir islemci.O zaman alınır.
9100F'in oyun performansı %15 falan daha iyidir tahminen. Ama çoklu çekirdek işlerinde rakip olamaz.
O işler öyle değil. Oyunlarda single core performansı önemli. Çoklu çekirdekte dengi olabilir çünkü çok fazla çekirdeği var ama tek çekirdek işi farklı. Ama tahmin ettiğimden daha iyi oyun performansı var mış, o da L3 önbelleğinin yüksek olmasından kaynaklı olsa gerek. Harcadığı gücü de göz önünde bulundurmak lazım, 2 kat fazla enerji harcıyor.9100F daha geridir oyunda. 2697 V3, 11700K dengi bir islemci.
O işler öyle değil. Oyunlarda single core performansı önemli. Çoklu çekirdekte dengi olabilir çünkü çok fazla çekirdeği var ama tek çekirdek işi farklı. Ama taahmin ettiğimden daha iyi oyun performansı var mış, o da L3 önbelleğinin yüksek olmasından kaynaklı olsa gerek. Harcadığı gücü de göz önünde bulundurmak lazım, 2 kat fazla enerji harcıyor.
Mesela güncel sayılabilecek bir işlemci ile karşılaştırması var mış:
İş görür tabi ya, sadece oyun için alınacaksa tercih edilmemeli sadece. Aynı bütçede Ryzen 5 3600 toplardım ben olsam, ama intel istiyormuş konu sahibi.Multi core performansindan bahsettim. Single core olarak 10. Nesil i7-i5 arasi.
Oyunlarda 10. Nesil i7-i5 dengidir diye dusunuyorum. Render islerinde ise 11. Nesil i7'ye yakin bir performans veriyor. Guc olarak 12. Nesil i3'un 2-2,5 kati gibi. 550W civari bir PSU 1050Ti ile is gorur.
Bu xeonlar zamanında hayvan gibi pahalıydı. Şimdi çılgınlık yapıp xeon temelli bir sistem mi toplasam acaba.Multi core performansindan bahsettim. Single core olarak 10. Nesil i7-i5 arasi.
Oyunlarda 10. Nesil i7-i5 dengidir diye dusunuyorum. Render islerinde ise 11. Nesil i7'ye yakin bir performans veriyor. Guc olarak 12. Nesil i3'un 2-2,5 kati gibi. 550W civari bir PSU 1050Ti ile is gorur.
Gerçekten çılgınca olurBu xeonlar zamanında hayvan gibi pahalıydı. Şimdi çılgınlık yapıp xeon temelli bir sistem mi toplasam acaba?