Hayatım boyunca tüm oyunları 1080p çözünürlükte oynadım. Son zamanlarda bir sistem toplamayı düşünüyorum ve 2K çözünürlüğe kafayı takmış durumdayım. Ama bir arkadaşım "1080p ile 2K arasında pek fark yok" dedi. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? 2K monitörde 1080p oyun oynasam yine aynı 1080p kalitesinde mi olur? Alabileceğim en güçlü ekran kartı RTX 3080 Ti yüksek ihtimalle 2-3 sene 2K'da Ultra ayarlarda 60 FPS'nin aşağısına düşmez ama kafam karıştı. İleride ekran kartı değiştirmeme değecek seviyede bir fark var mı 2K ile 1080p arasında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatım boyunca tüm oyunları 1080p çözünürlükte oynadım. Son zamanlarda bir sistem toplamayı düşünüyorum ve 2K çözünürlüğe kafayı takmış durumdayım. Ama bir arkadaşım "1080p ile 2K arasında pek fark yok" dedi. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? 2K monitörde 1080p oyun oynasam yine aynı 1080p kalitesinde mi olur? Alabileceğim en güçlü ekran kartı RTX 3080 Ti yüksek ihtimalle 2-3 sene 2K'da Ultra ayarlarda 60 FPS'nin aşağısına düşmez ama kafam karıştı. İleride ekran kartı değiştirmeme değecek seviyede bir fark var mı 2K ile 1080p arasında?
Ciddi fark var.

Tabii ki fark var. 2K ile 4K arasındaki fark kadar olmasa da gözle görülür bir fark var. 2K monitorde 1080p oynama zaten 1080'den daha kötü olur.

Yakın zamanda RTX 3080 Ti almayı düşünüyorum 2K Ultra ayarlarda şu anda 70-80 FPS civarı yanlışım yoksa. 2 sene 3 sene beni idare etmesi lazım üniversiteye başlıyorum çünkü. Biraz da ondan korkuyorum 3080 Ti da 50 FPS'lere düşmek istemiyorum. 2K çözünürlükte Ultra ayarlardan düşersem görüntü kötüleşiyor mu? 1080P'de Low ayarlar ile Ultra ayarlar arasında sıfır fark var neredeyse gözle fark edilemiyor bence. 2K'da fark ediliyor mu?

2K, 1080p’den net ve detaylıdır, özellikle büyük ekranda fark bariz. 2K monitörde 1080p oyun oynarsan görüntü biraz bulanık olur. RTX 3080 Ti ile 2K’da 60 FPS ve üstü uzun süre mümkün, gelecekte daha iyi deneyim için 2K tercih etmek mantıklı.

2K, 1080P'den net ve detaylıdır, özellikle büyük ekranda fark bariz. 2K monitörde 1080p oyun oynarsan görüntü biraz bulanık olur. RTX 3080 Ti ile 2K'da 60 FPS ve üstü uzun süre mümkün, gelecekte daha iyi deneyim için 2K tercih etmek mantıklı.

Bende öyle düşündüm 3 sene saf performansta 2K Ultra ayarlarda idare edebilir gibime geldi. Saf performans olmasa bile FSR frame gen açmadan sadece DLSS ile 2K ultrada beni 3 4 sene 60 FPS üstünde tutsun başka bir isteğim yok. Erken ölürse kart 2K monitörü kullanabileceğim bir kart almam çok zor. O yüzden endişeliyim.

Yakın zamanda RTX 3080 Ti almayı düşünüyorum 2K Ultra ayarlarda şu anda 70-80 FPS civarı yanlışım yoksa. 2 sene 3 sene beni idare etmesi lazım üniversiteye başlıyorum çünkü. Biraz da ondan korkuyorum 3080 Ti da 50 FPS'lere düşmek istemiyorum. 2K çözünürlükte Ultra ayarlardan düşersem görüntü kötüleşiyor mu? 1080P'de Low ayarlar ile Ultra ayarlar arasında sıfır fark var neredeyse gözle fark edilemiyor bence. 2K'da fark ediliyor mu?
Low ve ultra arasındaki fark önce oyunun optimizasyona bağlı, sonra çözünürlüğe bağlıdır. Sen tam olarak hangi çözünürlük hangi oyunlar hangi tazeleme hızı ve FPS'yi hedefliyorsun?

Low ve Ultra arasındaki fark önce oyunun optimizasyona bağlı, sonra çözünürlüğe bağlıdır. Sen tam olarak hangi çözünürlük hangi oyunlar hangi tazeleme hızı ve FPS'yi hedefliyorsun?

Hedefim 3 4 sene içinde çıkacak oyunları 2K mümkünse yüksek ayarlarda 60 FPS hedefliyorum. Tazeleme hızı pek önemli değil rekabetçi oyun oynamıyorum.

1080p monitörde bile 2K ya alınca farkı hissediyorsun. Native 2K olan monitör eğer paneli de iyiyse mesela LED ise fark büyük olur. Tek sorun 4K'daki gibi 2K ekranda 1080p düzgün bir keskinlikte gözükmüyor yumuşak görüntüyü de çoğu insan sevmiyor o yüzden 2K monitörü kendi çözünürlüğünde kullanılması gerekir.