• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

1080p TV'de sadece FIFA oynamak için hangi konsolu tavsiye edersiniz?

ornitorenk

Uzman
1920x1080 Full HD TV'ye konsolu bağlayıp arada FIFA kariyer oynamayı planlıyorum. Belki Forza Horizon 5 ve UFC gibi oyunları da oynarım arada.
Bunun için hangi konsolu almamı tavsiye edersiniz? 4K veya 2K destekleyen bir monitörüm yok. Yine de Xbox Series X ya da PS5 almam gerekir mi? Yoksa Xbox Series S ikinci el alıp geçeyim mi?
Ya da PS5 alsam 1920x1080 TV'de düzgün verim alabilir miyim, bu da var.

Sadece dediğin oyunlar ise Xbox.

Ikinci el Fat kasa PS5 alabilirsin. Fiyatlari dusmeye basladi gozlemlerime gore. Ayrica GTA 6'yi kabul edilebilir bir performansla oynama imkanin var.

İkinci elde 15k bandında verebilirim ona da Xbox Series S düşündüm zaten. Öbür türlü sıfır almayı düşünüyorum. Ayrıca PS5 Slim alsam GTA 6 da kabul edilebilir performans alamaz mıyım? İlla Pro şart mı?

Sadece dediğin oyunlar ise Xbox.

Hangi Xbox ama Series S mi X mi? Series S'in FC 26 performansı nasıldır

Series S, 15 bin etmez. Maksimum 10K ederi. Slim de yeterli. Fakat benim Fat kasadan kastim Slim'den once cikan ilk PS5 versiyonundan bahsediyorum. Pro sart degil. Hatta pazarlama hilesi olan berbat bir konsol. Ikinci el Fat kasa al gec derim. Eger ikinci el olmasi rahatsiz ediyorsa ekstra sifir DualShock alabilirsin. Saticiya da konsolu kolsuz satmasini istersin. Ben PS5 alsam oyle yapardim en azindan.

Series S cihaz sahibiyim (şu anda aktif olarak kullanıyorum). 512GB depolama olan modelleri sıkıntı yaratıyor bu cihazda depolamayı yükseltmek PS5 kadar kolay değil. Oynanacak oyunlardan çok kapladıkları yer fazla olduğu için konsol da size 364GB gibi bir boş alan sununca pek bir anlamı olmuyor. Depolama ihtiyacı doğuruyor.

@ornitorenk hocam bir ekleme daha yapayım bu cihazda Bluetooth'da yok. Evet Wi-Fi var ama Bluetooth yok. İllede gidip Xbox ile uyumlu aksesuarları satın almanız gerekiyor. Yani rakibi Bluetooth sunar iken Xbox'un sunmaması komik bir durum. Yeni nesil bir cihaz alıyorsunuz ve Bluetooth'u yok. Kablosuz alıcılı kulaklık bağlayınca da USB portuna cihaz onu da algılamıyor. Yani tercih edecekseniz Series S veya X bu etkenleride göz önünde bulundurmanızda fayda var. Ben hiç memnun değilim bu konularda.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…