Bütçe
En fazla 15000
Merhaba arkadaşlar,

%80 Stardew Valley, %20 diğer Indie oyunları oynamak için bir el konsolu almak istiyorum. Büyük oyunlara hiç girmeyeceğim sadece küçük "Cozy" denilen türde oyunları oynayacağım. Büyük çoğunlukla da Stardew Valley oynayacağım.
Benim için hangi el konsolu uygun olur? Sıfır mı, ikinci el mi almalıyım?

Çok yüksek maliyetlere çıkmak istemiyorum. Zaten diğer oyunları oynamak için PC ve Xbox var.

Eğer dışarıda oynayacaksan ve hafif bir cihaz arıyorsan çipli Switch Lite veya OLED modeli bakabilirsin. OLED, Lite'a göre daha büyük ama OLED ekran ve TV'ye görüntü yansıtma kablosuz kollar gibi özelliğe sahip. Switch Lite ortalama 4-5 saat götürürken OLED 5-6 saat götüren bir şarj kapasitesine sahip. Eğer bilgisayar oyunları falan da oynamak istiyorsan ama daha az bir ekran süresine sahip olsun diyorsan ROG Ally bakabilirsin yine bu cihazda görüntü aktarabilir fakat ya elinde tutarak ya da ekstra bir kol alarak oynayabilirsin yani Switch gibi olmaz.

Eğer getirtebiliyorsan ayn Thor da bakabilirsin bu konsollara göre farkı geleneksel Nintendo DS serisine benzemesi.

Switch serisi zaten ucuz olduğundan 2. el şart değil ama ROG Ally için 2. el şart. Ayn Thor 2. elde bulamazsın muhtemel.

Steam Deck, ASUS ROG falan kalas gibi ağır cihazlar. %80 stardew oynayacaksanız alın Switch Lite keyfinize bakın. Yurt dışından ürün getirme imkanınız varsa Thor 2, RP3 gibi bir sürü cihaz seçeneği de var.

Thor 2 yok diye biliyorum hocam.

Bu bütçede anca standart model gelir OLED'ler 2. elde bile 22-23'ten başlar.

Aslinda fiyat olarak daha yukarilara cikabilirim ama dedigim gibi bu tur oyunlar oynayacagim icin gereksiz geldi.

Eğer dışarıda oynayacaksan ve hafif bir cihaz arıyorsan çipli Switch Lite veya OLED modeli bakabilirsin. OLED, Lite'a göre daha büyük ama OLED ekran ve TV'ye görüntü yansıtma kablosuz kollar gibi özelliğe sahip. Switch Lite ortalama 4-5 saat götürürken OLED 5-6 saat götüren bir şarj kapasitesine sahip. Eğer bilgisayar oyunları falan da oynamak istiyorsan ama daha az bir ekran süresine sahip olsun diyorsan ROG Ally bakabilirsin yine bu cihazda görüntü aktarabilir fakat ya elinde tutarak ya da ekstra bir kol alarak oynayabilirsin yani Switch gibi olmaz.

Eğer getirtebiliyorsan ayn Thor da bakabilirsin bu konsollara göre farkı geleneksel Nintendo DS serisine benzemesi.

Switch serisi zaten ucuz olduğundan 2. el şart değil ama ROG Ally için 2. el şart. Ayn Thor 2. elde bulamazsın muhtemel.
Tam olarak dediginiz gibi cogunlukla disarida kullanacagim ve sarjinin uzun gitmesi onemli :D

O da güzel bir seçenek. Türkiye'de 2. el ufak da olsa piyasası da var fakat bu bütçede mümkünse yurt dışından getirmek daha mantıklı.

Yurtdisindan getirme imkanim da var. Switch lite cok tavsiye etmissiniz. Odin 2 ile kiyaslarsaniz artilari eksileri nelerdir?