Orient

Çalışkan
Herkese merhaba, 2025 yılında AAA oyunlar da dahil uzanarak keyif yaparak oynamak için el konsolu düşünüyorum. Evimde 5070 var ama 1 2 sene uzak kalacağım sıkılmamak için el konsolu düşünüyorum.
  • Sizin önerileriniz nedir? ASUS tarafında ally ve ally X var arasındaki fiyat farkı inanılmaz, peki performans farkı nedir?
  • Lenovo tarafında Legion GO ve GO s var bunlardan hangisi daha mutlu eder F/P olarak?
  • Steam Deck OLED tarafında da ucuzluğu ve optimizasyon kısmı beni benden alıyor sırf o yüzden önceliğim olarak görüyorum. Sizce hangisi alınmalı?
Yani 30K'ya kadar bütçem uygun olur belki 1 ay fazla bekleyip bütçeyi arttırabilirim lakin 40K fiyatları da el konsoluna vermek istemiyorum 30k bile az çok üzüyor gibi.

Son olarak SteamOS desteği gelmiş el konsollarına. Onlar ne kadar optimize edilmiş durumda? Genel olarak bir özet geçebilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim. FPS çok yüksek olmasına gerek yok zaten en konsolu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, 2025 yılında AAA oyunlar da dahil uzanarak keyif yaparak oynamak için el konsolu düşünüyorum. Evimde 5070 var ama 1 2 sene uzak kalacağım sıkılmamak için el konsolu düşünüyorum.
  • Sizin önerileriniz nedir? ASUS tarafında ally ve ally X var arasındaki fiyat farkı inanılmaz, peki performans farkı nedir?
  • Lenovo tarafında Legion GO ve GO s var bunlardan hangisi daha mutlu eder F/P olarak?
  • Steam Deck OLED tarafında da ucuzluğu ve optimizasyon kısmı beni benden alıyor sırf o yüzden önceliğim olarak görüyorum. Sizce hangisi alınmalı?
Yani 30K'ya kadar bütçem uygun olur belki 1 ay fazla bekleyip bütçeyi arttırabilirim lakin 40k fiyatları da el konsoluna vermek istemiyorum 30k bile az çok üzüyor gibi.

Son olarak SteamOS desteği gelmiş el konsollarına. Onlar ne kadar optimize edilmiş durumda? Genel olarak bir özet geçebilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim. FPS çok yüksek olmasına gerek yok zaten en konsolu.

Vallahi en iyisi Steam Deck. Daha iyisi henüz gelmedi PC oyunları oynayacaksan. Ha ben nintendocuyum dersen Switch tabii ki.

1. ally ile X arasında ki fark kasadaki ufak değişiklikler ve pil ömrüdür performans yine aynıdır ama aradaki farkı vermek yerine Baseus Adaman ile aynı pil seviyesine çok daha ucuza ulaşırsın.
2. Legion GO ile s farkını da Switch ve Switch Lite arasında ki fark gibi düşün Legion GO da rekabet çi oyun bile oynanıyor mouse var kolların birinde.
3. Steam Deck ucuz ama güçsüz bir cihaz ekran 900p Hz oranı daha düşük ve Steam oyunları ile kısıtlanmış durumdasın.

Tavsiyem 30k bütçen varsa ROG Ally Z1 Extreme alıp 2 TB SSD yükseltmesiyle kullan veya Legion GO alıp yine 1 TB modelini kullan. 30k bütçeye Legion GO yanında Legion GO Glasses'da alabilirsin. Windows bazlı sistemler çok daha iyi platform bakımından. Eğer bütçe sıkmazsa X de alabilirsin ama dediğim gibi adaman varken bir anlamı kalmıyor.

Vallahi en iyisi Steam Deck. Daha iyisi henüz gelmedi PC oyunları oynayacaksan. Ha ben nintendocuyum dersen Switch tabii ki.

Switch ve AAA oyunlar :oops: Allah korusun makine havaya falan uçar Witcher 3 540p :D
Switch 2 için dediysen de oyunlar çok pahalı. Arkadaşın halihazırda bilgisayarı olduğundan kütüphanesi zaten doludur.

SteamOS desteği ise şu şekilde. Evet, pil ömrünü arttırıyor, FPS arttırıyor fakat bazı oyunları açamıyor, çoğu oyunu oynarsınız ama açamadıkları da var.
SteamOS tablo:
Cyberpunk 2077: 1080p, 15 W TDP'de SteamOS ~42 FPS, Windows ~36 FPS; pil: ~3 saat 5 dk vs ~2 saat 31 dakika.
Cyberpunk 2077: SteamOS 59 FPS vs Windows 46 FPS.
Doom Eternal: SteamOS 75 FPS vs Windows 66 FPS.
Bazı oyunlarda pil kullanımında da büyük farklar var, örneğin Dead Cells'te SteamOS ile 6+ saat vs Windows ile ~2.75 saat.
Forza 5 gibi oyunlar da hemen hemen aynı performans.
Çoğu zaman kullanıcılar gördüğüme göre "konsol gibi hissettirmiyor" falan demiş.
Fakat birkaç kötü özelliği var.
Şu anda resmi “powered by steamos” cihazları kısıtlı (örneğin Legion GO s) ve diğer cihazlar hâlâ erken aşama desteğe sahip
Linux temelli bir sistem olduğu için bazı Windows oyunları Proton aracılığıyla çalıştırılabiliyor; bu da hâlâ bazı uyumluluk sorunlarına yol açabilir.
Kurulum işlemleri hâlâ teknik bilgi gerektirebilir, özellikle kullanıcılar için tam plug-and-play düzeyine gelmemiş olabilir.
sonuç olarak karar sizin. ben steam deck almanızı tavsiye ederim.

1. ally ile X arasında ki fark kasadaki ufak değişiklikler ve pil ömrüdür performans yine aynıdır ama aradaki farkı vermek yerine Baseus Adaman ile aynı pil seviyesine çok daha ucuza ulaşırsın.
2. Legion GO ile s farkını da Switch ve Switch Lite arasında ki fark gibi düşün Legion GO da rekabet çi oyun bile oynanıyor mouse var kolların birinde.
3. Steam Deck ucuz ama güçsüz bir cihaz ekran 900p Hz oranı daha düşük ve Steam oyunları ile kısıtlanmış durumdasın.

Tavsiyem 30k bütçen varsa ROG Ally Z1 Extreme alıp 2 TB SSD yükseltmesiyle kullan veya Legion GO alıp yine 1 TB modelini kullan. 30k bütçeye Legion GO yanında Legion GO Glasses'da alabilirsin. Windows bazlı sistemler çok daha iyi platform bakımından. Eğer bütçe sıkmazsa X de alabilirsin ama dediğim gibi adaman varken bir anlamı kalmıyor.

Switch ve AAA oyunlar :oops: Allah korusun makine havaya falan uçar Witcher 3 540p :D
Switch 2 için dediysen de oyunlar çok pahalı. Arkadaşın halihazırda bilgisayarı olduğundan kütüphanesi zaten doludur.

Nintendocuyum dersen Switch dedim hocam. Switch'de AAA oyun oynarsın demedim ki zaten :D

Steam oyunları ile kısıtlanmış durumdasın.

Hocam Steam bir kısıt mı? Steam'de dünyadaki bütün oyunlar var. Minecraft falan dışında :D

Nintendocuyum dersen Switch dedim hocam. Switch'de AAA oyun oynarsın demedim ki zaten :D
Hocam Steam bir kısıt mı? Steam'de dünyadaki bütün oyunlar var. Minecraft falan dışında :D

Aslında teknik olarak ROG Ally Z1 Extreme Switch'den kendi oyunlarını daha iyi çalıştırıyor ben 1080p 60 Hz Zelda açmıştım 🤓☝️ (FPS kilidi var oyunun)

Ayrıca Steam bir kısıt Game Pass ile ucuz oyun kullanma SteamOS da kanser bir saat ayar yapman gerekiyor bazı Steam dışı servisler Bug'a giriyor ve her oyun SteamOS desteklemiyor. Ben ROG Ally'i televizyona bağlayıp tatilde LoL girmiştim :D

Oynanıyor mu... Oynanıyor. 540p olsa ne olur :D? Ekran küçük zaten.

Oynanıyor mu? Oynanıyor. 540p olsa ne olur :D? Ekran küçük zaten.

Hocam Allah için ekran küçüklüğü kurtarsa neyse de tarihin en kötü portudur :D bir kere önünü göremiyorsun çünkü Minecraft'ta 3 chunk açmışsın gibi oluyor texture yüklenmesi zaten rezalet sonuçta cihaz 2016'nın mid tier telefonları gibi :D
He bir de oyun donup duruyor :D

Hocam Allah için ekran küçüklüğü kurtarsa neyse de tarihin en kötü portudur :D bir kere önünü göremiyorsun çünkü Minecraft'ta 3 chunk açmışsın gibi oluyor texture yüklenmesi zaten rezalet sonuçta cihaz 2016'nın mid tier telefonları gibi :D
He bir de oyun donup duruyor :D
Öyle bir oyunu Switch gibi donanım olarak yetersiz bir cihaza port edebilmeleri bile büyük olay, benlik sıkıntı yok, 60FPS veya üstü bir beklentim de yok oynuyorum işte :).

Öyle bir oyunu Switch gibi donanım olarak yetersiz bir cihaza port edebilmeleri bile büyük olay, benlik sıkıntı yok, 60FPS veya üstü bir beklentim de yok oynuyorum işte :).

Benim zaten ona bir lafım yok fakat konuyu açan kişinin beklentisi AAA oyunlar. Yoksa benim elimden 30-40 civarı Switch geçti hepsinde azıcık kullanıp satıyorum :D. Switch daha çok hem pil ömrü hem kompaktlığıyla exclusive cihazı olarak alınmalı ve ona göre bir beklenti olmalı.

Şimdi şöyle toparlamak istiyorum öncelikle Windows 11 gibi dünyanın en sorunlu işletim sistemi nereye baksam el konsolları için uyumsuz ve kötü deniyor 20FPS fark alacağım diye Windows 11 ile uğraşmak istemem, deck üzerinden Epic oyunları açm yöntemi de bana kolay geldi ben el konsolunda FC26, Minecraft, Forza tarzı yarış oyunları ve hikayeli oyunlar oynamak istiyorum bunlar AAA oyunlar evet ama baktığımda çok aman yarrabim denecek bir fark yok, adamlar 120Hz yapmış ekranı 120FPS veren oyun yok küçük bir ekranda çözünürlük farkı çok hissedilmez hele biri OLED iken bayağı göz kamaştırıyor şimdi son olarak kullanım şeklimi söyleyip ona göre sizden tekrardan tavsiye istiyorum.
Ben el konsolunda en çok FC 26 oynayacağım gibi duruyor. Legion gonun tuşlarının çıkması çok hoşuma gitti tablet gibi de kullanabiliyorsun SteamOS ne kadar stabil? Ben oyun aldığımda veya oyunuma girdiğimde orada optimize edilmiştir yazısı benim için çok önemli deck 2 çıkana kadar idare eder mi sizce.