ulivii

Uzman
Mevcut olarak Gamepower GPRC24C1MS144 Curved 144 Hz 1 ms monitör kullanıyorum. arızalandığı için Koorui ya da Fazeon 180 Hz QHD monitörlerinden birini alacağım.

1080p ile 2K arasında kayda değer bir fark var mı? Düşen FPS'e değer mi? Cyberpunk ve diğer hikâyeli oyunlar için. Mevcut arıza monitörü kullanmama engel değil.
Sistem:
  • i5-10400F.
  • 16 GB RAM.
  • RX 6700 XT.

Kayda değer görüntü farkı var ama FPS kaybı da bir o kadar fazla. Tamamen tercihinize bağlı. Ben mesela FPS'e daha çok önem veriyorum. 120FPS+ olmak zorunda direkt benim için. O kartla 2K'da yapamazsınız onu.

Tabii ki var. 1080p laptop kullanıyordum, masaüstü ile G65B geçtim. Artık 1080p video izleyesim gelmiyor gerçekten ama 2K-4K arasında çok fark etmez buna göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut olarak Gamepower GPRC24C1MS144 Curved 144 Hz 1 ms monitör kullanıyorum. Arızalandığı için koorui ya da fazeon 180 Hz QHD monitörlerinden birini alacağım.

1080p ile 2K arasında kayda değer bir fark var mı? Düşen FPS'e değer mi? Cyberpunk ve diğer hikâyeli oyunlar için. Mevcut arıza monitörü kullanmama engel değil.
Sistem:
  • i5-10400F.
  • 16 GB RAM.
  • RX 6700 XT.

FPS sizin için önemliyse 2K'ya geçmeyin.
Zaten ayar kısmanız gerecek.
1080p ve 2K arasında çok ciddi bir fark var gerçekten, göz açacak düzeyde.

Monitörünüz 24 inç olduğu için 1080p çözünürlükte piksel yoğunluğu gayet iyi seviyede. 2K bir monitöre geçerseniz elbette görüntüde bir fark hissedersiniz ancak yaklaşık 2 sene sonrası için geleceğe dönük düşünürken grafik ayarlarından kısmak istemiyorsanız, 1080p çözünürlükten şaşmamanızı öneririm.

Kayda değer görüntü farkı var ama FPS kaybı da bir o kadar fazla. Tamamen tercihinize bağlı. Ben mesela FPS'e daha çok önem veriyorum. 120FPS+ olmak zorunda direkt benim için. O kartla 2K'da yapamazsınız onu.

Hocam bu zamana kadar benim içinde FPS her şeydi her oyunu en düşük ayarda oynadım fakat kartı yeni aldım ve hikayeli oyunlar için 60FPS yeterli artık (Ultra ayarlarda) :D

Yakın gelecekte 6700 XT'yi değiştirme durumunuz olursa 2K almak daha mantıklı. Mümkün görünmüyorsa 1080'de kalmak iyidir.

Yani her türlü 1080p monitör alacağıma 2K alırım, gerekirse 1080p kullanırım diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör: