carlsbergg

Çalışkan
Başlıkta yazdığı gibi lise 3'e geçtim ve sayısal öğrencisiyim. TYT, AYT sınavları hakkında çok temel bilgim var ve ne yapmam gerek bilmiyorum. Bu sene yapmam gerekenler hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?

Okul zamanı okul dersleri ve ödevlerin, hafta sonları/boş vakitlerinde TYT ve okul sınavları yaklaştı mı, sınav konuları çalışacaksın. YouTube üzerinden anlatımını beğendiğin hocaların kamplarını alıp başlayabilirsin.

Bu sene AYT matematik başlamalı mıyım TYT matematikten sonra?
Okul zamanı okul dersleri ve ödevlerin, hafta sonları/boş vakitlerinde TYT ve okul sınavları yaklaştı mı, sınav konuları çalışacaksın. YouTube üzerinden anlatımını beğendiğin hocaların kamplarını alıp başlayabilirsin.

Düzenli paragraf, problem ve geometri çözmeye başlayın. Temelinize bağlı olarak 11. sınıf konularına odaklanıp TYT'yi yaza bırakmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu sene AYT matematik başlamalı mıyım TYT matematikten sonra?

Zaten 11 konuları çalışınca otomatik olarak AYT çalışmış olacaksın. TYT konuları ve 11'i halletsen yeter bu sene. 12 konularınıda halledicem diye kendini çok zorlarsan ders çalışmadan bıkabilirsin.

Düzenli paragraf, problem ve geometri çözmeye başlayın. Temelinize bağlı olarak 11. sınıf konularına odaklanıp TYT'yi yaza bırakmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ettim, 9. sınıf derslerim biraz zayıf olsa da 10. sınıf derslerini iyi tutmuştum. Bir de TYT Sosyal'e nasıl çalışmam gerek? Soru bankalarından mı ilerlemeliyim?

Bu sene AYT Matematik elbette başlayın. Zaten 11 ve 12, AYT konularını içerir. İşi eğer dengeli götürebilirseniz çok daha iyi halledersiniz.
ayt matematiğin 11 kanadını halletsem bu sene yeterli midir?

Teşekkür ettim, 9. sınıf derslerim biraz zayıf olsa da 10. sınıf derslerini iyi tutmuştum. Bir de TYT Sosyal'e nasıl çalışmam gerek? Soru bankalarından mı ilerlemeliyim?

Ben denemeler üzerinden ilerlemiştim ama soru bankası da çözebilirsiniz öğrenirken. Yine de deneme çözmeyi ihmal etmeyin. Eğer konulara biraz hakimseniz paragraf, problem ve geometri rutinine sosyal denemesi de ekleyebilirsiniz. Onun dışında sosyalden konu çalışmayı yaza bırakmayı daha mantıklı buluyorum ben.

Okuluna odaklan. Sınavlarından yüksek not almaya çalış, ödevlerini düzgün yap. Okulda başarılı olursan sınavda başarısız olman imkansız. Üniversite sınavım var ona çalışmalıyım diye okulu savsaklarsan asıl o zaman patlarsın.