Konu sahibinin gittiği okulda bulunan öğretmen eğer iyi niyetli eğitimciler ise okula devam etsin. Benim durumumda kötü öğretmenler var diye açık liseye geçtim.
Öğretmen falan farketmiyor. Okulda her türlü YKS'de çıkmayacak dersler oluyor. Üstüne sınıftaki maymunlarla ders çalışmak imkansıza yakın oluyor. Her türlü daha iyi okula gitmemek.
Öğretmen falan farketmiyor. Okulda her türlü YKS'de çıkmayacak dersler oluyor. Üstüne sınıftaki maymunlarla ders çalışmak imkansıza yakın oluyor. Her türlü daha iyi okula gitmemek.
Sınıftakilerle ders çalışmayacaksın zaten. Ön sıralara geçip adam akıllı derslerini dinleyip not alacaksın. Bu yeni nesil hiç bir şeyi beğenmiyor ve her şeye at gözlüğüyle bakıyor yahu.
Sınıftakilerle ders çalışmayacaksın zaten. Ön sıralara geçip adam akıllı derslerini dinleyip not alacaksın. Bu yeni nesil hiç bir şeyi beğenmiyor ve her şeye at gözlüğüyle bakıyor yahu.
Yani insanlar okullarda sürünmek yerine AÖL'e geçiyor. AÖL sınav sistemini iyileştirmek yerine insanların bu sisteme girmesini engellemek tam da bizim malum Milli Eğitim Bakanının yapacağı iş. @8372 Yeni nesil sınıflara hiç gitmediğin o kadar belli ki.
Sınıftakilerle ders çalışmayacaksın zaten. Ön sıralara geçip adamakıllı derslerini dinleyip not alacaksın. Bu yeni nesil hiçbir şeyi beğenmiyor ve her şeye at gözlüğüyle bakıyor yahu.
Başarılı olan herkesin kendini cam bir fanusta mükemmel ortamlarda ders çalışarak başarılı olduğunu falan zannediyorlar. Sorumluluğu kendi üzerlerinden atmak kolay geliyor. OBP puanının geri atması, öğretmenlerin kötü olması, sınıf arkadaşlarının maymun olması(kendi ile aynı akademik başarıya sahip insanları küçümsemeleri çok gülünesi) gibi şeylere sarılıp başarısızlıklarını perdelemeye çalışıyorlar. Galatasaray lisesine giden kimse açık liseye geçmeye çalışmıyor, Kadıköy Anadolu'ya giden kimse açık liseye geçmeye çalışmıyor, benim %10 diliminde öğrenci alan lisemde bugün dahi kimse açık liseye geçmeye çalışmıyor ve herkes gayet başarılı oluyor ama foruma bakıyorum da herkes açık lise, okula gitmeyeyim diye ölüyor bitiyor.
Arkadaşlar üniversite sınavı bir yarış değildir, maratondur. Sınavda sorumlu olmayacağın Edebiyat, İngilizce gibi dersler bile kafanı dağıtıp matematik-fen monotonluğundan kurtulmanı sağlar, arkadaş ortamında bulunman, verimli olmasa bile onlarla okulda çalışman, öğretmenden birebir ders dinlemen gibi her şey sana fayda sağlar. Kimse 1 sene boyunca cam fanusta yaşayıp günde 10 saat ders çalışarak başarılı olmuyor, günde 2-3 saat adam gibi çalışma bile yeterli önemli olan 1 sene boyunca bunu yapabilecek mentali korumak ki okulda bunun için önemli. Benim okula gidip aynı zamanda dershane yapan hiçbir tanıdığım başarısız olmadı ama sırf OBP için özele geçen, açık liseye geçen arkadaşlarımdan ve akrabalarımdan başarısız olanlar oldu.
Öğretmen falan fark etmiyor. Okulda her türlü YKS'de çıkmayacak dersler oluyor. Üstüne sınıftaki maymunlarla ders çalışmak imkansıza yakın oluyor. Her türlü daha iyi okula gitmemek.
Merhaba. Kuzenimle aynı okuldayız ben bu sene 12. sınıfım kuzenim 11. sınıf. Ben bu sene okula gitmeyi düşünmüyorum ama hoca devamsızlık kalktı mecbur okula gideceksin dedi. Benim de zaten aklımdaydı OBP için, sizce hayalet öğrenci olmak mantıklı mı? Kuzenim de hayalet öğrenci olmayı düşünüyor o da 11. sınıf sizce ikimizde hayalet öğrenci olup okul yerine dershaneye gitmek mantıklı mı? Senelik 15.000 TL civarında hayalet öğrenci olmak değer mi sizce?
Sınıftakilerle ders çalışmayacaksın zaten. Ön sıralara geçip adamakıllı derslerini dinleyip not alacaksın. Bu yeni nesil hiçbir şeyi beğenmiyor ve her şeye at gözlüğüyle bakıyor yahu.
Ne eskisi gibi öğretmenlere saygı gösteren bir toplum var ne öğretmenleri sevip kollayan bir bakanımız var. Hal böyle olunca hiçbir öğretmen kimseyle mücadele etmek istemiyor. Unutmayın ki öğrenciyi okuldan kovduğu için okul içinde bir müdür öldürüldü. Bunu asla unutmayın.