Benim dönemimde saat 4'e kadar okula giderdik. Okul çıkışı dershane ve sonrasında geceye kadar kütüphaneye kalırdık. Hem okulu aksatma hem de dershaneye git. Bu işin basiti, kolayı yok hedefi olan elini taşın altına koyar.

4'e kadar okula gitmek ve akşama kadar ders çalışmak bir işe yaramıyor. Açık liseye geçtikten sonra sadece kitap okuyup 1 saat ders çalışarak matematik hariç tüm derslerden iyi ve çok iyi düzeyinde geçtim.

Son sene AÖL geçilmiyor artık sanırım. Bir engel durumu ya da sağlam bir rapor olması gerek. Çok suistimal edildi.

AÖL sistemine zeki öğrencilerde giriyordu. Şimdi ise olmayan eğitimi öğretmek için okulu zorunlu tutuyorlar. Okulun tek iyi tarafı sosyalliği başka bir konuya katılmıyorum.

Hayalet öğrenci açık okumak isteyenlere ama imkanı olmayanlara denen bir terimdir. Mesela okula gidip üstüne dershaneye gitmek istemeyenler özel okullara kayıt olurlar*. Ama okula önemli zamanlar harici (müfettiş, sınavlar) gelmezler. Sadece dershaneye gider gelirler. Bu sınav zamanında önemli bir şeydir. Benim kararım hayalet öğrenci olmanızdan yana. Tabii bu sizi nasıl etkiler bilinmez. Kararınıza kalmış :D

Hayalet öğrenci açık okumak isteyenlere ama imkanı olmayanlara denen bir terimdir. Mesela okula gidip üstüne dershaneye gitmek istemeyenler özel okullara kayıt olurlar*. Ama okula önemli zamanlar harici (müfettiş, sınavlar) gelmezler. Sadece dershaneye gider gelirler. Bu sınav zamanında önemli bir şeydir. Benim kararım hayalet öğrenci olmanızdan yana. Tabii bu sizi nasıl etkiler bilinmez. Kararınıza kalmış :D

Konu sahibi evinde ders çalışabileceği ve kitap okuyabileceği iyi bir ortama sahip değilse geçmesin.

O konuda haklısınız hocam :thumbsup:. Üst kattan matkap sesleri ve en önemlisi evdeki küçük kardeşin sürekli odaya girip çıkıp kapıyı açık bırakması...

Şu anda 12. sınıfım 1 sene sonra sınava gireceğim. Kardeşim yeni doğduğu için sürekli ağlıyor. Bu sebeple adamakıllı bir okul araştırıyorum.

Hayalet öğrenci; Okula para verip okula gitmiyorsun, müdürde devamsızlığını girmiyor demek değil mi? Geçen sene bizim sınıftan biri yapmıştı. YKS'ye çalışmak için mantıklı bir tercih. Boş boş okula gitmekten iyidir.
Eeee hocam bu suç. Bu illegal. Bu hak hırsızlığı. Bu parayla öğrenci okutmak. Bu evrakta sahtecilik. Yetkili yok mu yetkili aloooo?

Hayalet öğrenci; Okula para verip okula gitmiyorsun, müdürde devamsızlığını girmiyor demek değil mi? Geçen sene bizim sınıftan biri yapmıştı. YKS'ye çalışmak için mantıklı bir tercih. Boş boş okula gitmekten iyidir.

Konu sahibinin gittiği okulda bulunan öğretmen eğer iyi niyetli eğitimciler ise okula devam etsin. Benim durumumda kötü öğretmenler var diye açık liseye geçtim.