Tam olarak şöyle oluyor hocam. Bir özel okula hayalet öğrenci için bir miktard para ödüyorsunuz ancak talep artmış diye fiyatlara bayağı bir zam gelmiş. Şu an 30-40 bin civarında diyorlar burada İstanbul'da nasıldır bilmiyorum. Ben erken kayıt oldum o yüzden daha uyguna gidiyorum. Okula gitmiyorsun ancak seni devamsız yazmiyorlar yani açık gibi bir şey okula gitmiyorsun. Yazılıları da girmişsin gibi gösteriyorlar 80+ oluyor genelde. Yasalmi bilmiyorum ancak herkes yapıyor ve şu ana kadar başına bir şey geleni duymadım. Açık öğretim olsa ben açık öğretime gitmeyi tercih ederdim ancak maalesef artık açık öğretime geçiş çok zor.

Kanka DM'den okul adı verir misin istanbulsa ben de kaydolmak istiyorum da ikinci dönem icin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak şöyle oluyor hocam. Bir özel okula hayalet öğrenci için bir miktard para ödüyorsunuz ancak talep artmış diye fiyatlara bayağı bir zam gelmiş. Şu an 30-40 bin civarında diyorlar burada İstanbul'da nasıldır bilmiyorum. Ben erken kayıt oldum o yüzden daha uyguna gidiyorum. Okula gitmiyorsun ancak seni devamsız yazmiyorlar yani açık gibi bir şey okula gitmiyorsun. Yazılıları da girmişsin gibi gösteriyorlar 80+ oluyor genelde. Yasalmi bilmiyorum ancak herkes yapıyor ve şu ana kadar başına bir şey geleni duymadım. Açık öğretim olsa ben açık öğretime gitmeyi tercih ederdim ancak maalesef artık açık öğretime geçiş çok zor.

Yine de cok teşekkür ederim hocam.

Ben hâlâ diyorum, üniversite değil de lise dönemine gidebilsem diye.
Açıkçası liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmedim. Ancak bu sefer bu sene sınava girmeyi düşündüğüm için geçen seneden çalışmaya başladım. Ve üniversiteye gitmek için elimden geleni yapacağım. Henüz gitmemiş olmama rağmen bence en sağlam okul dönemi üniversitedir. En azından adam gibi eğitim görüyorsun. Öbür türlü lisede, ortaokulda gördüğün derslerden hoca kötüyse hiçbir şey anlamıyorsun, anlasan bile %90'ını unutuyorsun ve geriye kalan %10'unu hayatında kullanmıyorsun bile. Bana göre lise berbat bir okul dönemiydi. Tabii ben de sizin gibi ülkenin de iyi olduğu zamanlarda lise okumuş olsaydım belki güzel hatırlardım ama benim hayatımın en karanlık yıllarıydı lise. İnsanların ne kadar rezil, ne kadar şeytanî olduğunu lisede öğrendim. Artık en melek gibi bir insanda bile "Bunun içinde bir şeytanlık vardır illa" diye düşünüyorum. İnsanlara bakış açımı değiştirdi kısacası.

Üniversite ise istediğim, keyif aldığım bir bölümü okursam hayatıma çok şey katacak diye düşünüyorum tam tersi. Lisenin hayatıma kattığı tek şey dediğim gibi insanların şeytanî olduğunu öğrenmemdi.

En azından adam gibi eğitim görüyorsun. Öbür türlü lisede, ortaokulda gördüğün derslerden hoca kötüyse hiçbir şey anlamıyorsun, anlasan bile %90'ını unutuyorsun ve geriye kalan %10'unu hayatında kullanmıyorsun bile.
Üniversite de böyle ki. Senin sadece dersten geçmene odaklılar. Öğrenmene veya kendini geliştirmene değil. Bir tahminde bulunacağım: Bence Üni'ye gittiğinizde ilk sene aldığınız derslerden bazısını öbür sene hatırlamayacaksınız.

Üniversite de böyle ki. Senin sadece dersten geçmene odaklılar. Öğrenmene veya kendini geliştirmene değil. Bir tahminde bulunacağım: Bence Üni'ye gittiğinizde ilk sene aldığınız derslerden bazısını öbür sene hatırlamayacaksınız.
Dandirik bir üniversitede böyledir zaten de ben sağlam bir üniversite kazanmak istiyorum nasip olursa. Hedefim Boğaziçi ya da İstanbul Üniversitesi.