Krmm

Üstün
Bir önceki hazırlamış olduğum sisteme gelen olumsuz yorumlar neticesinde bir düzenleme yapıp bazı parçaları değiştirdim. Alttaki parçalara iyi diyorsanız almaya başlayacağım artık. Şimdiden teşekkür ederim hepinize.

@LH44 ROG AiO ile Lian Li fanı değiştim hocam şu an iyidir inşallah :D

1.webp

3.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@LH44 hocamla konuşmuştuk. Kendisinin de bu konudaki önerilerini dikkate alarak AiO ve fan konusunda düzenleme yaptım. Kendisi ROG RYUO AiO ve Lian Li fan önermemişti. Ben de bu şekilde bir çözüm buldum :D

Fuzuli israf olmuş parçalar. 10 dakikaya dönüş yapacağım.

Hocam bayağı bir kişiyle farklı forumlarda da konuştum. Şu an kısabildiğim kadar kıstım. Halen hangi parçalar gereksiz pahalı? Daha da fazla kısıp giriş-orta segmente düşmek istemiyordum aslında. Ama eğer aynı kalitede alternatif parça öneriniz varsa bekliyorum hocam

Sadece oyun hocam. Üstteki sistemin hangi parçalarını uygun bulmadınız?
Çoğu parça. LH'cim görse bu parçaları gözleri dolar hatta, o derece israf. PSU, AiO, RAM, işlemci gibi parçalar aşırı gereksiz. Hadi RAM okey ama diğerleri alınmaz.
FPS oyunları mı oynuyorsunuz yoksa hikayeli mi?

Çoğu parça. LH'cim görse bu parçaları gözleri dolar hatta, o derece israf. PSU, AiO, RAM, işlemci gibi parçalar aşırı gereksiz. Hadi RAM okey ama diğerleri alınmaz.
FPS oyunları mı oynuyorsunuz yoksa hikayeli mi?

AiO olarak ROG ryou alacaktım. @LH44 hocam pahalı dedi. Ben de bu yüzden TRYX'e döndüm. Zaten bu 2 AiO dışında görüntü olarak beğendiğim bir AiO yok hocam şu an piyasada. Benim tek amacım oyun değil aslında. Aynı zamanda masamın üzerinde bir sanat eseri bulundurmak. O yüzden ekranını beğendiğim 2 AiO var. Birisi ROG diğeri TRYX. LH hocam ROG gereksiz deyince ben de buna dönmüştüm.

PSU olarak alternatiflere açığım. A kalite ve mümkünse ATX 3.1 olsa tadından yenmez. NZXT falan olmasın ama kesinlikle. Sebebine hiç girmeyim uzun uzun. PSU konusu benim için önemli. FSP, ROG, Corsair markalarından olursa iyi olur. 1200 watt şart bu arada

RAM olarak normalde CL26 alıp OC çekecektim de bütçemi biraz zorladığını fark ettim. Aslında alabiliyorum ama gereksiz yere de bütçemi zorlamayim dedim. Bir de zaten muazzam fark olmayacak sanırım. İllaki olur olmasına ama zaten her türlü 600 üstü FPS alacağım gibi duruyor.

Bu sistemin amacı rekabetçi oyun olacak. 600 Hertz monitör var şu an elimde çünkü. CS2'de stabil 600 üstü FPS almam lazım.

AiO olarak ROG ryou alacaktım. @LH44 hocam pahalı dedi. Ben de bu yüzden Tryx'e döndüm. Zaten bu 2 AiO dışında görüntü olarak beğendiğim bir AiO yok hocam şu an piyasada. Benim tek amacım oyun değil aslında. Aynı zamanda masamın üzerinde bir sanat eseri bulundurmak. O yüzden ekranını beğendiğim 2 AiO var. Birisi ROG diğeri tryx. Lh hocam ROG gereksiz deyince ben de buna dönmüştüm.

PSU olarak alternatiflere açığım. A kalite ve mümkünse ATX 3.1 olsa tadından yenmez. NZXT falan olmasın ama kesinlikle. Sebebine hiç girmeyim uzun uzun. PSU konusu benim için önemli. FSP, ROG, Corsair markalarından olursa iyi olur. 1200 watt şart bu arada.

RAM olarak normalde CL26 alıp O.C çekecektim de bütçemi biraz zorladığını fark ettim. Aslında alabiliyorum ama gereksiz yere de bütçemi zorlamayim dedim. Bir de zaten muazzam fark olmayacak sanırım. İllaki olur olmasına ama zaten her türlü 600 üstü FPS alacağım gibi duruyor.

Bu sistemin amacı rekabetçi oyun olacak. 600 Hertz monitör var şu an elimde çünkü. CS2'de stabil 600 üstü FPS almam lazım.

Bu kadar overpriced kaliteli parçalar istiyorsanız donanımdan kısmak zorundasınız.

İşlemciyi R7 9800X3D yapın. Ekran kartına adamakıllı bütçe kalmıyor ki.

Özellikle tryx AiO aşırı gereksiz kalıyor. 15.000 TL gibi bir para Wraith adlı siteye bağlanmaz bir kere.

Bu kadar overpriced kaliteli parçalar istiyorsanız donanımdan kısmak zorundasınız.

İşlemciyi R7 9800X3D yapın. Ekran kartına adamakıllı bütçe kalmıyor ki.

Özellikle TRYX AiO aşırı gereksiz kalıyor. 15.000 TL gibi bir para Wraith adlı siteye bağlanmaz bir kere.

Ekran kartım var hocam 4070 Ti kullanıyorum. Ekran kartı alınmayacak şu anki sisteme zaten.

AiO olarak da Wraith'e neden 15 bin TL bağlanmaz dediniz anlamadım. Bir sıkıntı çıkarsa mağdur mu olurum?